VIDEO | FC Avrig a promovat în Liga 3 după o dublă victorie cu Unirea Bascov. Sinteticul nu i-a ajutat pe argeșeni

Marius ANGHEL 26 Jun. 2017, 12:23 Stiri

Unirea Bascov a ratat, sâmbătă, promovarea în Liga a 3-a, după ce a pierdut și returul barajului cu FC Avrig. Campioana Sibiului se impusese în tur cu 1-0, după un meci în care ostilitățile au fost conduse de argeșeni, iar în retur, pe terenul sintetic de la Bradu, au câștigat din nou, cu 3-1.

În meciul de la Bradu au fost două reprize diferite, prima aparținând clar gazdelor, care s-au jucat cu ocaziile, și a doua în care aveau să plătească pentru naivitatea de care au dat dovadă până atunci. Sibienii au început în forță partida, având 10 minute în care au încercat să pună presiune pe elevii lui Chița, însă fără a-și crea vreo ocazie de gol. Apoi, în minutul 11, Dalu este faultat în careu, iar Dima transformă lovitura de pedeapsă. După penalty, Unirea Bascov a început să se joace cu ocaziile, iar Ion, Tănase și Linte au ratat incredibil din situații excelente de gol. Apoi, în minutul 40, oaspeții au dat lovitura și au egalat, la a doua fază în care au dus mingea în careul advers, Coșovanu, profitând de o greșeală a lui Linte, care nu a reușit să respingă, a scăpat singur cu Datcu și a egalat. Golul primit a turnat plumb în ghete argeșenilor, iar după pauză, ratările din prima repriză aveau să se răzbune. În minutul 50, Chirciu ia mai întâi galben pentru simulare în careul advers, la o fază în care a fost de fapt faultat, iar în faza imediat următoare face el penalty și e eliminat, iar lovitura de pedeapsă e transformată de autorul primului gol, Coșovanu.

FC Avrig a dat lovitura de grație în minutul 82 prin Coman, care a surprins pe un contraatac apărarea gazdelor, ieșită să alerge după e­galare, iar în minutul 90, Bascov ratează șansa reducerii din handicap și irosește un penalty prin Dalu.

Pentru Unirea Bascos este a doua oară când ratează promovarea în Liga a 3-a, după ce acum două sezoane echipa areșeană a mai pierdut un baraj, în fața dâmbovițenilor de la FC Aninoasa.

Antrenorul Unirii Bascov, Alin Chița, a fost destul de supărat la finalul partidei cu FC Avrig, neînțelegând cum echipa sa a ratat promovarea, deși a avut la un moment dat meciul în mână.

Chița: „Parcă au fost toate împotriva noastră la acest baraj”

Ieri, la o zi după ratarea barajului, Chița încă se mai gândea la meci, încercând să afle răspunsuri unde s-a greșit în acest retur. „Am început bine și am condus jocul. În prima repriză, la început, 7-8 minute, adversarul a pus o mică presiune, fără însă a avea ocazii. Apoi din minutul 10 și până în minutul 40 am avut o jumătate de oră excelentă, în care am dat și gol și am ratat patru ocazii clare. După ce am deschis scorul din penalty, am ratat două situații prin Ion, care a scăpat de fiecare dată singur cu portarul. Apoi am mai ratat încă o situație prin Tănase și încă una clară prin Linte. Deci patru ocazii clare de gol irosite… Apoi ei egalează în minutul 40, după un aut bătut lung, Linte sare contratimp și șterge balonul cu capul, așezându-l pentru adversar care scapă singur cu portarul și egalează. După pauză, în minutul 50, mai întâi Chirciu a intrat cu mingea în careul lor și a primit galben pentru simulare, deși spune că a fost faultat, iar în faza următoare se dă 11 metri pentru ei și eliminare a lui Chirciu, care a faultat, iar din penalty primim și golul doi. La meciurile acestea, la acest nivel, o greșeală e de ajuns să spulbere tot… Păcat de munca de un an! Apoi în minutul 80 ne-au surprins pe contraatac, noi căutând să egalăm, iar în minutul 90 am ratat prin Dalu un 11 metri. E greu să joci fără un om pe teren. Păcat că la 1-0 am primit golul ăla, într-o repriză în care ei nu au ajuns decât de două ori la poartă! Adversarul s-a apărat bine, cu șase pe fund, iar dacă nu ne egalau, după pauză trebuiau să iasă și ei la joc… Așa, cu acel gol primit în finalul primei reprize, ni s-a îngropat orice speranță. Acum va urma o analiză a activității și, în funcție de asta, o să vedem ce se va întâmpla. Repet, păcat de munca depusă! Parcă au fost toate împotriva noastră la acest baraj, mai întâi treaba cu echipa de pe locul întâi, apoi am rămas fără Beuran, care a plecat la muncă în Belgia, și am am ajuns să avem un lot subțire pe final. Dacă mai aveam un vârf, alta era situația. E greu… este o nereușită după un an de multă muncă”, ne-a declarat Alin Chița.

UNIREA BASCOV (AG) – FC AVRIG (SB) 1-3 (în tur 0-1)(1-4 la general)
Marian Dima (19′ – pen.) / Marius Cosovanu (41′, 58′ – pen.), Cosmin Coman (82′)

Unirea Bascov: Datcu – Ciocârlan Linte, Leca, Chirciu – Taudor, Tănase, Dima, Ion, Boboacă – Dalu
Rezerve: Neacșu – Ciucă, Carcadia, Olteanu, Zăinescu, Anghel, Petre
Antrenor: Alin Chița

FC Avrig: Ilie – Bucur, Pavel, Natea, Popa – Cosovan, Coman, M. Popa, Simion – Ungurianu, Rogozan
Rezerve: Cocârcă – Mantea, Dugulan, Halmagy, Iancu, Stoia
Antrenor: Mihai Ianc

Stadion: Bradu (Bradu – Argeș);
Arbitru: Andrei Antonie (București);
Asistenți: Florin Liviu Burlacu (Urziceni – Ialomița) și Mihaela Țepuță (București);
Observatori: Adrian Vidan (București) și Decu Crângașu (Ploiești – Prahova).

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)
Video: SB Sport
Foto: Gigi JOIȚA

Marius ANGHEL 26 Jun. 2017, 12:23 Stiri
Pe aceeași temă