Victoria Lețcani este noua campioană a județului Iași. „Nu am avut emoții”. La baraj va întâlni Ceahlăul

Marius ANGHEL 31 May. 2018, 12:14 Stiri

La un an după ce a reușit promovarea în Liga a 4-a, Victoria Lețcani a cucerit titlul de campioană a județului Iași. Echipa pregătită de Dan Florin Croitoru a devenit matematic campioană cu două etape înainte de finalul sezonului, după remiza albă înregistrată pe terenul ocupantei locului secund Unirea Mircești, în etapa a 28-a a Ligii a 4-a.

Cu două etape înainte de sfârșitul sezonului, Victoria Lețcani are un avans de șapte puncte (77p) față de Unirea Mircești (70) și nu mai poate rata titlul.
Interesant este faptul că Lețcaniul a avut un tur de campionat perfect, cu victorii pe linie (15), iar în retur a pierdut până acum doar șapte puncte în 13 etape.

Antrenorul Dan Florin Croitoru a declarat că nu a avut niciun moment emoții în ceea ce privește câștigarea titlului, în condițiile în care echipa sa s-a aflat pe primul loc din prima și până în ultima rundă.

„Am avut un parcurs foarte bun, constant și merităm titlul. Am fost lideri tot timpul, am stat pe primul loc încă din prima etapă, nu am avut emoții în ceea ce privește câștigarea campionatului. A fost un campionat greu și îi felicit pe copii pentru modul cum au tratat antrenamentele și meciurile. Media de vârstă este foarte scăzută, 20-21 de ani, copiii au venit la fiecare antrenament și au meritat să câștige titlul”, a declarat antrenorul echipei campioane, Dan Florin Croitoru.

Tehnicianul speră ca munca echipei din acest sezon să fie încununată cu o calificare în Liga 3, după meciurile de baraj cu Ceahlăul, campioana din Liga a 4-a Neamț. „Vom întâlni Ceahlăul Piatra Neamț la baraj, primul meci pe teren propriu, pe 16 iunie, iar returul în deplasare, pe 23. Ne dorim să câștigăm barajul și să promovăm. Vrem să mergem în Liga 3 și să aducem Iașiului încă un loc în acest eșalon. Vor fi meciuri frumoase, între două echipe tinere, preocupate de fotbal. Noi nu avem ce pierde, presiunea va fi pe Ceahlăul. Noi nu suntem un brand, cum sunt ei”, a completat Croitoru, care a ținut să le mulțumească tuturor celor care au susținut echipa, de la primar și până la suporteri: „Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut în acest sezon. I-am felicitat pe băieți, pentru că ei au dus greul și este meritul lor pentru acest succes, dar nu am fi putut fără sprijinul domnului primar Stelică Turcu și al președintelui clubului, Paul Ursachi. De asemenea, le mulțumesc altor doi membri din staff-ul administrativ care ne-au fost în permanență alături, Costel Irimiță și Cătălin Irimiță, și nu în ultimul rând suporterilor noștri”.

Croitoru a preluat Victoria în vara anului trecut, venind la Lețcani echipă împreună cu mai mulți tineri de valoare în vârstă de 19 și 20 de ani de la fosta sa echipă Steaua Magică.

Semifinalistă în Cupa României

În Cupa României, echipa din Lețcani s-a oprit în semifinale, fiind învinsă în această fază de Unirea Mircești, la loviturile de departajare, scor 5-4. La finalul timpului regulamentar scorul a fost 1-1 (goluri Cătălin Șcrab ’19, respectiv Giani Unghianu ’71).

Cea de-a doua finalistă a Cupei este Flacăra Erbiceni, care a trecut în semifinale de Avântul Golăiești, cu scorul de 4-3, după prelungiri, scorul la finalul timpului regulamentar fiind egal, 3-3. Pentru echipa din Erbiceni au marcat Mihai Ciobotaru (minutul 4), Codrin Chelaru (19) și Mirel Aostăcioaie (32), în timp ce golurile Avântului au fost semnate de Cristi Postolache (8), Alexandru Cuzic (56) și Vasile Cojocaru (67). Golul calificării echipei din Erbiceni în marea finală a fost marcat de Ștefan Bălan, în minutul 96.

Finala Cupei României – faza județeană Iași va avea loc pe data de 6 iunie, pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou.

Lotul echipei Victoria Lețcani în sezonul 2017-2018: Ciprian Bargan, Lupașcu Dragoș, Pintilie Sergiu, Tucaliuc Dănuț, Onică Armand, Nuțu Vlad, Marincean Ioan, Sinescu Andi, Dencef Vlad, Paiu Marian, Ciorap Marian, Baboi Bogdan, Mocanu Vlad, Corjan Ștefan, Loghin Răzvan, Pușcă Darius, Vătavu Mihai, Ciută Marian, Andrieș Matei, Tătărușanu Cezar, Ciubotariu Andrei, Crâșmăriuc Mădălin, Unghianu Giani, Roșca Ștefan, Mitan Dan, Stan Andrei, Cheptănaru Rareș.

Antrenori: Dan Florin Croitoru (principal), Petre Sinescu (secund).
Staff administrativ: Paul Ursachi (președinte), Costel Irimiță, Cătălin Irimiță.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL 31 May. 2018, 12:14 Stiri
Pe aceeași temă