Valeriu Răchită a semnat cu Astra. Cu ce se va ocupa fostul jucător și antrenor al Petrolului la clubul rival al „lupilor”. „Nu pot sta fără fotbal”

Marius ANGHEL 03 Feb. 2020, 20:12 Stiri
Valeriu Răchită a semnat cu Astra.** Cu ce se va ocupa fostul jucător și antrenor al Petrolului la clubul rival al

Petrolist declarat, Valeriu Răchită (49 de ani) a semnat cu Astra, rivală a clubului ploieștean, unde va ocupa funcția de director al compartimentului de scouting și șef al academiei grupării care se antrenată la Ploiești și își desfășoară meciurile la Giurgiu.

Liber de contract după despărțirea de Sportul Snagov, propus de suporteri partenerului finanțator al clubului Petrolul pentru a fi numit ca director sportiv, însă refuzați, Valeriu Răchită a ajuns Astra, unde a fost cooptat în stafful clubului de prim eșalon. Antrenorul deținător de Licența PRO a devenit director al compartimentului de scouting și șef al academiei pe care clubul cu activitate paralelă, în Giurgiu și Ploiești, dorește să o dezvolte.

„Îmi doresc să muncesc în fotbal, nu pot sta fără fotbal, am mai lucrat la clubul lui Ioan Niculae, acum mai bine de un deceniu, când am reușit acea promovare istorică cu CSM FC Ploiești, iar acum, liber de contract fiind, am acceptat această ofertă. Voi propune jucători noi, voi analiza jucătorii de la echipa secundă și nu numai, voi ajuta fotbalistic, cât pot”, a declarat Valeriu Răchită după ce „a bătut palma, oficial”, cu președintele Dani Coman.

Echipa secundă a Astrei, AFC Astra 2, care își desfășoară meciurile la Ploiești, ocupă locul 13 în Seria 3 a Ligii 3, la patru puncte de ultimul loc și la 21 de puncte de liderul Progresul Spartac.

După ce s-a retras ca fotbalist, Valeriu Răchită le-a antrenat pe Petrolul Ploiești, Chimia Brazi, CSM FC Ploiești (redenumită Astra după promovarea în Liga 1), Sportul Snagov și ACS Poli Timișoara. Ultima dată a pregătit-o pe Sportul Snagov, în perioada iulie – august 2019, la începutul actualului sezon al Ligii 2. În perioada 2014-2016 a fost în stafful lui Victor Pițurcă la naționala României, iar i-a fost secund lui Pițurcă și la Al-Ittihad.

Cele mai importante performanțe ca antrenor ale lui Răchită sunt promovarea cu Petrolul, cât și cu CSM FC Ploiești, actuala Astra.

Marius ANGHEL 03 Feb. 2020, 20:12 Stiri
Pe aceeași temă