„Va fi următorul număr 10 al naționalei”. Jucătorul Rapidului în care giuleștenii își pun mari speranțe: „Are tupeul ăla pe care îl avea Mutu”

Marius ANGHEL 06 Mar. 2019, 11:31 Stiri

Prezent marți în emisiunea ProSport LIVE, actualul agent FIFA și manager sportiv al celor de la Rapid, Florin Manea, i-a făcut portretul lui Antonio Sefer (18 ani), mijlocașul transferat de giuleșteni în această iarnă de la academia lui Groningen.

Manea pariază că noua „perlă” a giuleștenilor va fi viitorul decar al echipei naționale a României și l-a descris în câteva cuvinte pe internaționalul U19.

„Antonio Sefer va fi următorul număr zece al naționalei. E stângaci. Stângacii au ceva aparte. A pus forță, are tupeul ăla pe care îl avea Mutu, mie mi-a plăcut. Are talent. Sper să se califice acum, că România U19 e în calificări, ne va părăsi de pe 11 până pe 27. Sunt mulți copii buni la Rapid. De Toni vorbesc că îl știu de la 15 ani, am fost cu el la Middlesbrough, de aia vorbesc mult de el. E un jucător care va ajunge sus”, a spus Manea la ProSport LIVE.

Rapid a pierdut primul meci oficial din 2019, cu Progresul Spartac, scor 3-1, dar a rămas pe primul loc în seria a doua a Ligii a 3-a, cu 38 de puncte. CS Afumați este pe locul doi, cu 35 de puncte.

Antonio Sefer este component al naționalei României U19, care va debuta peste câteva zile la Turneul de Elită, pentru calificarea la Campiontul Europea din acest an, din Armenia. Elevii pregătiți de Dan Oprescu se află într-o grupă cu Irlanda, Azerbaijan și Rusia. Partidele se vor desfășura în Rusia, în zona Krasnodar/Soci, după cum urmează:

20 martie: Irlanda – România, Azerbaidjan – Rusia
23 martie: Irlanda – Azerbaidjan, Rusia – România
26 martie: Rusia – Irlanda, România – Azerbaidjan

România a obținut calificarea la Turneul de Elită, după ce a terminat pe locul 2 o grupă din care au mai făcut parte Grecia, Bulgaria și Gibraltar.

Din actuala generație U19 fac parte fotbaliști precum Marco Ehmann (SSC Farul), Antonio Manolache (ACS Poli), Aleksandru Longher (Dinamo București) sau Alexandru Stoica (CS Balotești).

Marius ANGHEL 06 Mar. 2019, 11:31 Stiri
Pe aceeași temă