Utiștii mici și-au luat revanșa în derbiul cu rivalii de la ACS Poli II. Oprescu: „Am fost clar peste adversarii noștri. Scorul final putea fi și mai mare”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 04 Mar. 2017, 10:07 Stiri

Rivalele Vestului, UTA și Poli, și-au trimis în luptă echipele satelit în cadrul primei runde a returului Ligii a 3-a (Seria a 4-a). Practic, rolurile s-au inversat față de meciul din luna septembrie a anului trecut, când „alb-violeții” câștigau tot cu 2-0 la Șiria, prestând un joc mai bun decât arădenii. Vineri, aceștia din urmă și-au luat revanșa în aceeași manieră, adică printr-o prestație convingătoare și trei puncte importante în clasament.

Diferența dintre combatante s-a văzut încă din start, Poli II făcând eforturi vizibile să treacă de mijlocul terenului. Pressingul ridicat al „roș-albilor” a dat roade, iar tabela s-a modificat după numai 19 minute. Contra a respins un corner al lui Stahl, iar Michel Vlad a catapultat mingea la vinclu, cu dreptul, de la 21 de metri. UTA II a rămas sus în teren și după alte opt minute s-a făcut 0-2. Costin a pătruns în centru de pe dreapta, i-a pasat lui Dorin Toma (foto principal), iar acesta a găsit și-a plasat șutul cu stângul la colțul lung al porții lui Contra. De abia după o jumătate de oră s-a dezmorțit și echipa gazdă, dar centrările de pe benzi nu au creat mare pericol în careul lui Mara. În schimb, Iuga putea majora avantajul echipei sale, dar nu ar fi greșit execuția după un corner al lui Vlad.

„Alb-violeții” și-au schimbat puțin fața după pauză, mai ales că Velcotă a adus un plus echipei sale. După avertismentul lui Fridrich, a venit finalizarea frumoasă a lui Oprea, pe care – însă – Mara a respins-o cu o intervenție excelentă. După o oră de joc, Vlad și Dan au trecut milimetri pe lângă centrarea în gura porții a lui Costin, în timp ce gazdele au rămas cât de cât periculoase doar în urma unor faze fixe. Ultimele zece minute au aparținut din nou „roș-albilor”, dar Toma și Mandache l-au remarcat pe Contra din poziții clare de gol.

Cel puțin deocamdată, împrospătarea sângelui la echipa „satelit” a Bătrânei Doamne pare de bun augur. Achiziția Daniel Dan, sau jucătorii veniți de la prima echipă au adus clar un plus, însă surpriza cu adevărat plăcută a fost Dorin Toma.

„Ne așteptam să avem o prestație bună în acest prim meci oficial al anului, fiindcă știam ce am lucrat și pregătit toată iarna. Din păcate, starea terenului, una destul de proastă, ne-a împiedicat să avem un joc de posesie și mai bun, dar chiar și așa am fost clar peste adversarii noștri. Pe lângă cele două goluri, ne-am creat și alte ocazii bune de a marca. Scorul final putea fi și mai mare, mai ales că Poli a avut cel mult două-trei situații periculoase la poarta noastră. O luciditate în plus la finalizare ar fi condus la o victorie și mai clară, dar important este că băieții au avut o evoluție individuală și ca echipă la nivelul așteptărilor noastre. Dacă vom păstra ritmul din primele 60 de minute și în meciurile ce urmează, putem pune probleme oricui, fără a uita că prioritatea noastră este să creștem jucători pentru prima echipă. Rezultatele rămân în plan secund, însă ar fi păcat ca evoluții bune precum cea de azi să nu se concretizeze și în puncte”, a declarat Dan Oprescu (foto mic), antrenor al UTA-ei, alături de Cristi Păcurar, Adi Ungur și Vasile Sin.

Poli II: Contra – Filip, Fridrich (Andreici 56), Murariu, Cherecheș (Iordache 84) – Oprea (Kokora 75), Bîrnoi – D. Pop, Vasi (Velcotă 46), Codrean – Totic.
UTA II: Mara – D. Lazăr, Iuga, Copaci, Dinculescu – Dobrean (Mandache 87), Dan – Costin (Coadă 81), Toma, M. Vlad – Stahl (Ghergar 65).

Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei) – Radu Pascu și Ludovic Zifceac (ambii din Oradea). Observatori FRF: Sorin Ciotlăuș (Deva) și Alin Lupu (Caraș Severin)

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Sport Arad

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 04 Mar. 2017, 10:07 Stiri
Pe aceeași temă