Unirea Slobozia are misiune grea cu Iașiul în optimile Cupei. Echipa din Liga 1 și-a luat gândul de la play-off și se concentrează pe Cupă pentru a ajunge din nou în Europa

Marius ANGHEL 27 Nov. 2017, 15:31 Stiri
Unirea Slobozia are misiune grea cu Iașiul în optimile Cupei.** Echipa din Liga 1 și-a luat gândul de la play-off și se concentrează pe Cupă pentru a ajunge din nou în Europa

Șansele ieșenilor la un loc de play-off s-au diminuat considerabil în doar două zile. Eșecul suferit de CSM Poli în „Ștefan cel Mare”, 1-2 cu Dinamo, și victoria Astrei în fața FCSB-ului, scor 2-0, au mărit ecartul Iașiului față de locul 6 la 7 puncte, o diferență extrem de greu de remontat. În aceste condiții, oficialii din Copou iau în calcul calificarea într-o cupă europeană prin intermediul Cupei României.

Cum CSM Poli joacă în optimi cu divizionara a treia Unirea Slobozia, ieșenii nu concep alt rezultat decât victoria și calificarea în sferturi, sperând în continuare la un culoar favorabil spre fazele finale.

„Șansele noastre la locul 6 s-au diminuat după meciurile din această etapă. Diferența față de Astra este acum de 7 puncte și ne va fi foarte greu în continuare să urcăm pe locul 6. În aceste condiții, Cupa României poate fi o variantă mai ușoară prin care să ajungem în cupele europene. Marți întâlnim în optimi un adversar din al treilea eșalon și obiectivul nostru este calificarea în sferturi. Respectăm echipa din Slobozia, sunt convins că nu va fi deloc un meci ușor, pentru că echipele din eșaloane inferioare se mobilizează altfel în partidele cu adversari din prima ligă, dar noi avem prima șansă și trebuie să ne calificăm”, a declarat președintele Adrian Ambrosie.

Oficialul ieșean admite că echipa a jucat slab cu Dinamo și așteaptă o altă atitudine din partea jucătorilor în meciul de Cupă: „Au fost probleme și de arbitraj în meciul cu Dinamo, penalty-ul a fost ușor acordat, dar și noi am avut o evoluție sub așteptări. Sper să văd o altă atitudine în meciul de Cupă, dar și cu Astra, în campionat. Jucătorii trebuie să înțeleagă că noi facem eforturi pentru ca ei să nu ducă lipsă de nimic. Sunt cu banii la zi, au toate condițiile, trebuie să dea totul pe teren și să se concentreze doar la fotbal. Cu Dinamo nu am văzut acea determinare din meciul cu FCSB”.

Antrenorul Flavius Stoican, care își va ispăși în acest meci cea dea treia etapă de suspendare după eliminarea de la Cluj, nu va conta pe cei doi jucători eliminați în Ștefan cel Mare, Frăsinescu și Cioinac.  

Echipa probabilă a Iașiului în meciul cu Unirea Slobozia: Kelava – Bosoi, Jagodinskis, Mihalache, Bădic – Qaka, Chelaru – Spătaru, Platini, Ștefănescu – Cisse.

Meciul Iașiului în optimile Cupei României e programat să aibă loc marți, de la ora 18:00, la Slobozia, cu Unirea. E chiar jocul de deschidere al acestei faze a competiției KO.

Unirea Slobozia a încheiat meciurile oficiale din Liga 3 din 2017 pe 18 noiembrie. Echipa ialomițeană a terminat turul pe locul 4 în Seria a 2-a a Ligii 3, la șase puncte în spatele liderului Progresul Spartac.

Pentru a ajunge în optimi, Unirea a trecut în această ediția a Cupei României de SC Popești Leordeni (d.l.d, 1-1 după 90 și 120 de minute și 5-4 la penalty-uri), Delta Dobrogea Tulcea (4-1), Dunărea Călărași (2-1) și ASA Târgu Mureș (4-0). De partea cealaltă, Iașiul a câștigat cu 2-1 meciul cu FC Argeș.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL 27 Nov. 2017, 15:31 Stiri
Pe aceeași temă