Unirea s-a împiedicat la Zagon!

Marius ANGHEL 27 Oct. 2012, 12:01 Stiri

Unirea lui Balint s-a deplasat la Zagon cu obiectivul clar de a lua cele trei puncte și de a prelua conducerea în Seria C6. Într-o serie în care nu retrogradează nimeni, arbitrarea luptei pentru promovare a devenit singurul țel al echipelor îndepărtate de podium. Duelul patronilor cu același nume, Kiss Jozsef, a atras un număr important de spectatori pe micuța , dar cocheta arenă din Zagon.

Meciul începe în forță. Prima ocazie aparține oaspeților, însă „voleul” lui Pricop este reținut de Rusandu (4). Trei minute mai târziu, gazdele au șansa de a deschide scorul: capul lui Suciu este scos de sub bară de Iacob, covăsneanul este din nou primul la minge, însă portarul brașovean respinge din nou cu un reflex de zile mari. Zagonul se avântă în atac și își trece în cont o nouă ocazie: șutul lui Csiki din interiorul careului este respins de Iacob (21).

Finalul primei reprizei aduce o scădere a ritmului de joc, fapt speculat de formația brașoveană. Liviu Nicolaie prevestește golul în minutul 33, când alege șutul la poartă dintr-un unghi închis, în detrimentul unei pase în centrul careului. Zece minute mai târziu, el recuperează o minge la marginea careului, profită de indecizia fundașilor centrali și îl învinge pe Rusandu cu un șut plasat.

Repriza secundă începe în nota de dominare a oaspeților care trec pe lângă golul care ar fi putut pecetlui soarta celor trei puncte. Cristea centrează perfect în fața porții, însă Iaru, singur din patru metri, reia peste (61). Și cum ocaziile se răzbună, gazdele egalează, centrarea perfecta a lui Mărkuș fiind reluată în plasă de Suciu (67). Tărlungeniul nu resimte șocul și lansează asediul.

Transmisia partidei minut cu minut este recepționată și la Brazi. Iese la rampă brigada condusă de Marius Marodin din București. Liviu Nicolae scapă singur spre poartă, tușierul Mihai Dobre ridică fanionul, ofsaid. Oaspeții protestează. În grupul de 5 jucători se află și Vlăsceanu, dar fiind departe de fază, atitudinea sa este reținută. Centralul îl ochește și îi arată galben, al doilea, primul încasat tot pentru presupuse proteste. Roșu, eliminare, Tărlungeniul rămâne în 10. Balint nu renunță, introduce doi jucători de profil ofensiv și forțează victoria. Scene fără precedent pentru publicul local, obișnuit cu o serie incredibilă de victorie pe linii a formației lor în liga județeană Covasna. Zagonul este dominat copios pe propriul teren de o echipă aflată în inferioritate numerică.

Șutul lui Airinei trece puțin pe lângă (79). Liviu Nicolae scapă din nou singur spre poartă, ofsaid indică același tușier, spre disperarea oaspeților. Gazdele refuză jocul și se baricadează în propriul careu. Tărlungeniul intră în criză de timp. Crețulescu preia mingea la marginea careului, are culoar spre poartă, șutează violent din 8 metri, dar mingea izbește transversala (88).

Finalul se joacă la o singură poartă, cu fundașii oaspeților în terenul advers. Minutul 93 aduce două lovituri de colț. Portarul Iacob primește permisiunea de a urca în careul advers. Execută Spătaru, dar lovitura de cap a lui Brujan ocolește spațiul porții. Rămâne 1-1, Tărlungeniul este lider cu două puncte mari pierdute pe un teren unde mulți au crezut că „se vorbește aceeași limbă”.

FC Zagon – Unirea Tărlungeni 1-1 (0-1)
L. Nicolaie 43 / Suciu 67
Timp frumos, teren îngust, Spectatori: 600

Unirea: Iacob- Vlăsceanu, E.Popa, Tatarciuc, Dobrea- Brujan- Pricop (84 Spătaru), Cr.Cristea (75 Toderașcu), Iaru (61 Crețulescu), Lita ( 78 Airinei)- L.Nicolaie. Antrenor: Gyuszi Balint

FC Zagon: Rusandu – Mărkuș, Ceaușel, Mihăeș ,Cășineanu (90 Kiss) – Mate (53 Bărbășescu), Suciu, Stirbu, Pânzaru – Pușcașu (74 Postolică) – Csiki (85 Forro). Antrenor: Suciu Dumitru.

Arbitri: Marodin Marius (București)- Dobre Mihai (Târgoviște), Constantin Laurențiu (Buzău)

Articol și foto de Marius Gherman

Marius ANGHEL 27 Oct. 2012, 12:01 Stiri
Pe aceeași temă