„U Cluj să-și facă propriul campionat. Și-a făcut suporterii recalcitranți, necivilizați”. Contracandidata la promovare a „Șepcilor roșii” acuză manevra prin care meciul direct se va juca fără spectatori

Marius ANGHEL 24 Mar. 2018, 11:41 Stiri

Chiar dacă are un avans de un punct și, mai important, un meci în minus disputat, Universitatea Cluj se teme de principala contracandidată a sa în lupta pentru promovarea în Liga 2. Micuța Performanța Ighiu le fă fiori „Șepcilor roșii”. Altfel, e inexplicabilă acțiune din aceste zile a conducătorilor clubului clujean înaintea meciului cu formația din județul Alba, care va avea loc abia pe 30 martie. În acest weekend nu se joacă în Liga 3, FRF luând decizia să reprogrameze etapa din cauza condițiilor potrivnice fotbalului.

Mai mult, „U” Cluj a solicitat amânarea tocmai pe 10 aprilie a meciului restant din prima etapă a returului, de pe terenul celor de la CFR Cluj 2, pentru a putea pregăti mai bine și a avea liber până la jocul cu Ighiul. Restul partidelor rundei respective se dispută pe 27-28 martie, adică la mijlocul săptămânii următoare. Trupa lui Falub nu vrea să se obosească și FRF le face jocul, asta și pentru că Performanța Ighiu stă în runda reprogramată zilele următoare.

Jandarmeria a interzis ca meciul să se joace cu spectatori la Ighiu, după ce „U” Cluj a anunțat un număr exagerat de fani

„U” Cluj a început deja războiul psihologic înaintea meciului de la Ighiu/ Conducătorii Universității au anunțat oficial Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba că la derby-ul pentru promovare cu Performanța Ighiu, ocupanta locului 2 în Seria a 5-a a Ligii 3, din deplasare, vor avea susținerea a cel puțin 2.000 de suporteri, o cifră mult exagerată față de precedentele meciuri în care „Șepcile roșii” au jucat pe alt teren decât cel propriu, scrie Ziarul Unirea.

De exemplu, în tur, în deplasările de la Cugir și Galda de Jos, alte localități din județul Alba, „U” Cluj nu a deplasat mai mult de 200 de suporteri la meci. Acum a mărit de 10 ori cifra fanilor tocmai pentru a profita de această decizie drastică a Jandermeriei, de a interzice ca jocul de la Ighiu să se desfășoare cu spectatori.

În consecință, Jandarmeria a clasat jocul ca fiind unul cu risc ridicat și a informat clubului Performanța că nu poate organiza meciul de pe teren propriu cu spectatori, fiindcă arena din Ighiu nu îndeplinește condițiile necesare pentru asigurarea securității. În schimb, le-a fost recomandat stadionul „Cetate” din Alba Iulia.

„Analizând datele de mai sus și cunoscând antecedentele de tulburare a ordinii publice pe care o parte a suporterilor ASFC Universitatea Cluj o au în timpul participării la competiții sportive, în corelare cu posibilitatea redusă a arenei sportive de a asigura un climat de ordine și siguranță a suporterilor, considerăm că aceasta nu asigură condițiile necesare desfășurării acestui meci de fotbal, la nivel de siguranță impus de lege în acest sens, vă solicităm să analizați posibilitatea desfășurării acestei competiții sportive în altă locație, IJJ Alba recomandând stadionul din muncipiul Alba Iulia”, se arată în adresa trimisă pe 22 martie de IJJ Alba către Perfromanța Ighiu!

„Asta a reușit să rezolve U Cluj, cu presiunea lor cu tentă de amenințare”

Regulamentul FRF spune că o echipă gazdă are obligația să asigure galeriei oaspete 10 la sută din capacitatea arenei. Cum stadionul din Ighiu este mic, „U” Cluj ar fi trebuit să primească în jur de 50 de bilete pentru suporteri. Cei 2.000 de spectatori pe care clujenii spune că se vor baza la Ighiu nu au cum, oricum, să pătrundă pe stadion.

Decizia Jandarmeriei, luată după înștiințarea celor de la „U” Cluj, l-a înfuriat pe Armando Popescu, finanțatorul clubului Performanța Ighiu.

„Este anormal ce se întâmplă!!! Acesta este rezultatul presiunilor făcute de U Cluj!!! Noi jucăm acasă, cu A mare!!! U Cluj să-și facă propriul campionat. Să ne spună și nouă de ce s-a amânat meciul CFR Cluj II – U Cluj, din prima etapă! Nu putem, că le-am fi sugerăm să jucăm iar pe Cluj Arena, dar noi gazde. Dintre variantele la care am fost constrânși, am ales la Ighiu, fără spectatori. Asta a reușit să rezolve U Cluj, cu presiunea lor cu tentă de amenințare. Și cu prezumarea propriilor suporteri ca fiind recalcitranți, necivilizați, etc. Felicitări U Cluj pentru încrederea în proprii susținători”, s-a revoltat Armando Popescu, citat de Ziarul Unirea.

În meciul tur dintre Universitatea Cluj și Performanța Ighiu, desfășurat pe Cluj Arena, „Șepcile roșii” s-au impus cu 3-0, prin golurile marcate de Rareș Takacs (44′), Iuliu Hațiegan (62′) și George Florescu (82′). Echipa din Alba a ratat, la scorul de 0-0, un penalty prin golgheterul Răzvan Fetița. Atunci a fost primul meci al lui „U” cu Adrian Falub antrenor.

În clasamentul Seriei a 5-a, U Cluj conduce cu 38 de puncte, în timp ce Performanța Ighiu are 37, dar și un meci în plus disputat, 16 față de 15 câte are echipa lui Adrian Falub. A treia clasată, ACS Fotbal Comuna Recea, are 32 de puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 24 Mar. 2018, 11:41 Stiri
Pe aceeași temă