Finanțatorul echipei din Ighiu are o nouă reacție dură față de conducătorii lui „U”. „O prefăcătorie de doi bani. Dacă vorbesc de organizare, să se uite la meciul tur”. Unde se joacă

Marius ANGHEL 27 Mar. 2018, 15:12 Stiri

Meciul dintre primele două clasate din Seria a 5-a a Ligii 3, Performanța Ighiu, respectiv Universitatea Cluj, candidate la promovare în Liga 2, continuă să producă replici dure din partea conducerii ambelor cluburi. Primul a reacționat Armando Popescu, finanțatorul celor de la Ighiu, apoi au răspuns Cosmin Irimieș și Ioan Ovidiu Sabău, vicepreședintele, respectiv managerul general al clubului „U” Cluj, ca, acum, Popescu să le dea o nouă replică.

  • Locul de desfășurare a partidei programate să aibă loc vineri, 30 martie, de la ora 15:00, îi nemulțumește de șefii lui „U”. Aceștia au solicitat Jandarmeriei să asigure condiții optime pe stadionul din micuța comună din Alba, Ighiu, transmițând că vor merge acolo cu aproximativ 2.000 de suporteri, o cifră mult peste precedentele deplasări de la Cugir sau Galda, unde au fost circa 200 de fani clujeni.
  • În urma acestei cereri, Jandarmeria le-a cerut organizatorilor să ia în calcul altă arenă de disputare a meciului, transmițând că stadionul „Cetate” din Alba Iulia e mult mai potrivit, dar Armando Popescu, finanțatorul celor de la Ighiu, a luat foc și i-a criticat în termeni duri pe oficialii clujeni.
  • Performanța Ighiu a jucat în turul campionatul la Alba Iulia, însă din acest retur a revenit pe stadionul din comuna căreia îi poartă numele. Arena, omologată de FRF, nu le convine conducătorilor Universității, care spun că au „datoria să ofere fanilor de pretutindeni posibilitatea să asiste, în condiții de confort și siguranță, la partidele studenților” și că „actualul stadion din Ighiu nu respectă standardele normale pentru un meci de fotbal, mai ales între două echipe care țintesc promovarea în Liga a 2-a: suprafața de joc este denivelată, iarba lipsește în multe porțiuni ale terenului, tribunele și vestiarele sunt în paragină, gardul împrejmuitor este necorespunzător”.

 

Replica clujenilor, care au evitat să spună dacă vor deplasa sau nu 2.000 de suporteri la meciul cu Performanța Ighiu, l-a făcut pe Armando Popescu, finanțatorul echipei din Alba, să aibă o nouă reacție dură față de Universitatea și conducătorii săi.

„Mă deranjează foarte tare afirmațiile acelui vicepreședinte (n.r. – Cosmin Irimieș) care vorbește de siguranță! Desfășurarea unui meci în condiții de siguranță nu are legătură cu configurația arenei sau cu Jandarmeria, totul ține de cei șapte ani de acasă! Singura afirmație reală din articol este cea a autorului articolului, legată de starea stadioanelor din Liga a 3-a a fotbalului românesc. În rest totul este o prefăcătorie de doi bani!”, a spus oficialul Performanței pentru ziarul Unirea.


Armando Popescu nu îi menajează deloc pe conducătorii clubului „U” Cluj

Scandal și la meciul din tur. Florescu a sărit la bătaie

Armando Popescu dă exemplu de nerespectare a solicitării de „condiții de confort și siguranță” cerute acum de „U” Jandarmeriei chiar de la meciul tur dintre cele două echipe, desfășurat pe „Cluj Arena”. Finanțatorul echipei din Ighiu amintește de episodul din final al meciului direct, când, după un atac al lui Hațieganu asupra portarului Sporea, a intervenit Florescu, iar jucătorii și oficialii s-au încăierat, fiind eliminați Sporea și Florescu.

„Să nu uităm de ce s-a întâmplat în tur, de încăierarea din final, când «internaționalul» lor (n.r. – George Florescu) face un gest golănesc, traversează terenul și îl ia de gât pe copilul din poarta noastră. În acele momente, când nervii au degenerat, antrenorul nostru secund (n.r. – Raul Oargă) se trezește, pe teren, lovit cu o geantă în față. Iar noi, în tribună, aflați în sectorul rezervat oaspeților am fost amenințați verbal de o persoană ce avea fularul «șepcilor roșii» la gât, iar omologii noștri de la «U» priveau episodul din spatele geamurilor de la lojă, fără să intervină! Pentru tot ce s-a întâmplat acolo, clubul organizator trebuia amendat, iar terenul suspendat. Respectivele secvențe stau la dispoziția tuturor, pe internet, printr-un clik distanță”, a acuzat Armando Popescu.

„Au săpat o groapă în care primii care au căzut au fost suporterii lor”

Omul cu bani de la Performanța Ighiu șterge pe jos cu „U” Cluj, spunând că această echipă este o păcăleală. „Nu sunt urmașii nimănui, pentru că nu s-a născut fiul moștenitor la cinci ani de la viol”, a transmis Popescu. Acesta acuză tactica șefilor Universității, care au preferat să apeleze direct la Jandarmerie în loc să ia legătura cu gazdele, pentru a găsi o soliție de comun acord în privința locului de desfășurare a meciului.

„Aici nu este vorba de siguranță, este vorba de urmărirea unui interes, fără scrupule. Echipa care se numește «U» Cluj, trebuie să realizezeze că este o echipă de nivelul Ligii a 3-a, că le place sau nu. Dacă ei vor să se păcălească, să o facă, pot să păcălească pe oricine, dar nu pe noi. Vorbim despre o echipă înființată acum trei ani, la inițiativa lăudabilă a suporterilor, dar nu sunt urmașii nimănui, pentru că nu s-a născut fiul moștenitor la cinci ani de la viol. Dar să nu uite că ne-au jignit acolo pe stadion cum au vrut ei, iar până acum 8-10 luni jucau pe sate și pe comune, nu le punea nimeni covoare persane și nu se spălau în jacuzzi. Dacă vroiau să facă un demers la acest joc, modalitatea normală era ca înainte de a apela la jandarmerie, să fi dat un simplu telefon, să ia legătura cu clubul nostru și de comun acord să găsim o soluție. Așa nu au făcut altceva decât să sape o groapă în care primii care au căzut au fost suporterii lor! Este clar că în duelul acesta, noi suntem o echipă mai mică, dar am învățat lecția istoriei: «Ardem culturile și otrăvim fântânile», și noi alegem locul și acela este Ighiul. Îi transmit acelui vicepreședinte că îl consider un pamflet și trebuie să îl tratăm ca atare”, a mai spus, citat de ziarul Unirea, Popescu.

Ironii în privința amânării meciului CFR Cluj 2 – „U” Cluj

Armando Popescu i-a întrebat încă o dată pe conducătorii clubului „U” Cluj de ce au amânat meciul din această miercuri cu CFR Cluj 2.

„Sunt câteva întrebări punctuale: vrem să știm care este motivul pentru care au amânat meciul cu CFR Cluj 2, care sunt cei doi jucători prezenți la echipa națională Under 17 și câte minute jucate au la prima echipă? Li s-a propus de către CFR Cluj 2 să se joace pe Cluj Arena, dar nu au dorit, oferind o explicație de doi bani, «că nu se pot simți oaspeți pe propriul stadion». Au studiat disponibilitatea terenului din Gruia în perioada 11-30 martie, dar cred că ar fi mai bine să se joace în iulie-august, când nu mai este fotbal în Liga a 3-a. Probabil că restanța cu CFR Cluj 2 se joacă tot pe «CMC», fără spectatori”, și-a continuat tirul acuzațiilor Armando Popescu.

Finanțatorul Performanței se întreabă și de ce echipa sa este mereu antrenată de arbitri din Cluj. „Și mai am o problemă! De când a început returul, avem la fiecare meci arbitrii din Cluj. Este normal? Oare la meciul cu ei vom avea arbitrii tot din Cluj?! Oricum consider că suntem niște învingători: le este teamă de noi! Toată tevatura asta o fac pentru a forța ca meciul să se joace pe un anumit tip de teren, cât mai mare, este singura explicație plauzibilă! Că pe un teren mic, ca la Tășnad, au plecat cu coada între picioare”, a încheiat Armando Popescu.

„U” Cluj a câștigat: meciul se joacă la Alba Iulia

În clasamentul Seriei a 5-a, „U” Cluj conduce cu 38 de puncte, în timp ce Performanța Ighiu are 37, dar și un meci în plus disputat, 16 față de 15 partide jucate de George Florescu și colegii lui. A treia clasată din Seria a 5-a, ACS Fotbal Comuna Recea, a acumulat 32 de puncte.

Meciul dintre primele două clasate, programat inițial pe stadionul Comunal din Ighiu a fost mutat acum pe „Cetate” din Alba Iulia, vineri, de la ora 15:00, exact cum a solicitat Jandarmeria după adresa făcută de „U” Cluj. Asta cu toate că, până de curând, Armando Popescu susținea că dorește ca partida să aibă loc la Ighiu, chiar și fără spectatori.

„Am avut o nouă întâlnire cu reprezentanții poliției, jandarmeriei și până la urmă am ajuns la acestă variantă, în condițiile în care aceștia au susținut că la Alba Iulia se pot organiza corespunzător pentru măsurile de securitate aferente acestui joc important”, a afirmat Armando Popescu de ziarul Unirea. La întâlnire au fost și reprezentanți ai primăriei Ighiu.

În meciul tur dintre Universitatea Cluj și Performanța Ighiu, desfășurat pe Cluj Arena, „Șepcile roșii” s-au impus cu 3-0, prin golurile marcate de Rareș Takacs (44′), Iuliu Hațiegan (62′) și George Florescu (82′). Echipa din Alba a ratat, la scorul de 0-0, un penalty prin golgheterul Răzvan Fetița.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 27 Mar. 2018, 15:12 Stiri
Pe aceeași temă