Trei puncte pentru cine avea nevoie!

Marius ANGHEL 11 Mar. 2013, 14:26 Stiri

Fortuna Brazi a trecut pe primul loc, poziție pe care, Edi Iordănescu și elevii săi speră să nu o mai părăsească până la finalul returului. Într-un „oarecare” derbi al campionatului, pentru că, teoretic, Unirea putea ajunge ea pe primul loc în această serie, dacă învingea vineri seară, Fortuna și-a trecut în cont punctele, fără a avea emoții decât în privința… minutului în care urma să se deschidă scorul! Asta pentru că, mai ales după ce a rămas fără Ionuț Maria, eliminat „din lipsă de experiență”, la un fault asupra lui Minciună (min. 31), Unirea nu a contat în atac, apărarea gândită de Stncioiu cedând, până la urmă, pe final.

Tot Elek…

După una-două ocazii bune ale „gazdelor”, în prima repriză – Fortuna, echipă aflată la primul meci pe arena „Astra” (care, fie vorba, a fost o gazdă primitoare, atmosfera semănând un pic, cu ceea de la partidele de dinaintea mutării la Giurgiu a echipei lui Niculae), imediat după pauză, forcingul „favoriților” s-a accentuat, fostul „gălățean” Elek fiind, de departe, cel mai periculos jucător al echipei „din Brazi”. Acesta l-a „încercat” pe Anghelache de câteva ori, până la urmă reușind să dea golul „izbăvitor” – pentru că era clar că, odată ce a luat gol, Unirea nu va mai conta, în min. 72, cu un șut plasat, la colțul lung, din marginea careului de 16 metri. Este adevărat, înainte de reușita lui Elek, un jucător de la Unirea fusese faultat, undeva în marginea terenului, rămânnd la pământ, dar centralul Iulian Călin a trecut cu vederea faza, lăsând jocul să continue, astfel că a „ieșit” reușita care l-a bucurat nespus pe… Radu Călin, foarte emoționat înainte de a-și vedea echipa în avantaj. Odată „spartă gheața”, misiunea Fortunei a fost și mai ușoară, golul de 2-0 venind „normal”, Antohi profitând de o respingere greșită a portarului advers, Anghelache, aproape de finalul jocului. 2-0 și Forutna începe „conform graficului”, un retur care se vrea a fi … perfect.     

„Tata Puiu” și Kiss lângă Călin!

Fostul selecționer al „Generației de Aur”, Anghel Iordănescu va deveni, foarte probabil, un obișnuit al meciurilor echipei din Brazi, „generalul” venind să-și vadă fiul, Eduard, la debutul pe banca tehnică a Fortunei. Iordănescu a stat lângă patronul echipei prahovene, Radu Călin și a trăit intens meciul, emoțiile acestuia, „scurtând” chiar și o convorbire cu… Gigi Becali. Alături de Călin și staff-ul Fortunei s-a aflat, ca oaspete și primarul din Tărlungeni, Iosif Kiss! Cei doi „șefi” care se luptă pentru promovarea în eșalonul secund, teoretic, s-au întreținut amical, brașoveanul văzând, cu ochii săi, cum Fortuna a trecut în poziția de lider al seriei a VI-a.

Declarații după joc:

Florin Stăcioiu (Unirea): „A fost un meci care a oferit destule momente bune. Noi știam că este diferență mare, din multe puncte de vedere între cele două echipe și am încercat să compensăm aceste diferențe, financiare, valorice. Nu arbitrul ne-a pierdut jocul, dar țin să remarc faptul că golul unu al Fortunei a fost marcat după un fault în atac clar. Le-am spus jucătorilor, înainte de meci, să fie atenți să nu se rupă echilibrul, dar am rămas în zece oameni destul de repede. Nu am avut soluții, ăștia suntem acum. Fatai nu mai face parte din lot”.

Eduard Iordănescu (Fortuna): „Venim după o pregătire dură, neobișnuită pentru unii dintre jucători, ca intensitate și metode. Era important să pășim cu dreptul, cu o victorie și mă bucur că am realizat acest obiectiv. Suntem departe de ceea ce-mi doresc, mai avem mult de muncă, iar ceea ce se construiește aici are nevoie de timp. Suntem însă pe drumul corect. Am avut trac la finalizare și asta s-a văzut. Jocul a curs întro singură direcție și probabil că vom avea parte la majoritatea partidelor de acest scenariu, anume echipa adversă să se așeze pe trei linii și să se apere tot meciul. Am jucători cu valoare clară, peste liga a III-a, dar neobișnuiți cu presiunea aceasta, de a nu face niciun pas greșit”.

FC Fortuna Brazi – FC Unirea Câmpina 2-0 (0-0)
Stadion: „Astra”, Ploiești. Spectatori: 400. Marcatori: Elek (72), Antohi (86).

Fortuna: C. Ion – C. Gheorghe, M. Marin, Al. Stoica (89 Bilia), Tegzes (61 Antohi) – V. Munteanu, Cioinac, Minciună (cpt) (88 Danci), Năstase – Elek, Buhuși (81 Petean). Antrenor: Eduard Iordănescu.

Unirea: Anghelache – I. Dumitru (81 Ed. Bica), Al. Neagu, Șandru, Stanca – V. Savu – Băcioiu (75 Ruptureanu), Maria, Dobrinoiu (cpt) (75 Stăncescu), Liuba (53 Șaucă) – Camara. Antrenor: Florin Stăncioiu.

Cartonașe galbene: Buhuși (36), Tegzeș (45+2), Elek (73), Petean (89)/Băcioiu (70), Anghelache (72).
Cartonaș roșu: Maria (30).
Au arbitrat: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș) – Andrei Simoniș (București) și Cosmin Vatamanu (București).
Observatori: Gheorghe Mihalache (Buzău) și George Bădescu (București).
Jucătorul meciului: Robert Elek

Articol scris de Marian DIMA

Marius ANGHEL 11 Mar. 2013, 14:26 Stiri
Pe aceeași temă