Trei eliminări și cinci goluri! Petrolul își continuă parcursul fără greșeală, însă după o victorie obținută cu mari emoții cu Flacăra

Marius ANGHEL 23 Sep. 2017, 10:18 Stiri
  • Cea de-a doua întâlnire directă dintre Petrolul Ploiești și Flacăra Moreni în mai puțin de două săptămâni a adus din nou goluri multe și eliminări. Pe 12 septembrie, pe stadionul „Ilie Oană”, în cadrul turului 3 al Cupei României, ploieștenii câștigau cu 3-0 și obțineau calificarea mai departe, chiar dacă jucau o oră în inferioritate numerică. Ieri, pe 22 septembrie, în etapa a 5-a a Ligii 3, tot la Ploiești, „lupii” au obținut un nou succes în fața dâmbovițenilor, însă unul cu mari emoții. Flacăra a avut 1-0 la pauză, apoi a rămas cu doi jucători mai puțin din cauza eliminărilor, a fost condusă pe final cu 3-1, a mai primit o eliminare, însă a reușit să înscrie încă o dată în doar opt jucători. S-a încheiat 3-2 pentru Petrolul, care își continuă astfel parcursul fără greșeală în acest sezon.

 

Petrolul a obținut cu mari emoții cea de-a cincea victorie din această ediție de campionat, 3-2, pe stadionul „Ilie Oană”, cu Flacăra Moreni. Oaspeții au condus la pauză, dar, într-o parte secundă cu multe evenimente, elevii lui Octavian Grigore au întors rezultatul prin golurile lui Velisar (78), Saim (86) și Arnăutu (90+2), într-un meci pe care Flacăra l-a terminat cu trei eliminați!

„Lupii” au început anevoios, s-au apropiat cu greutate de buturile adverse, dar chiar și așa puteau să dea o altă turnură jocului, dacă marcau la prima mare ocazie a întâlnirii. Adică atunci când Arnăutu l-a văzut bine în stânga sa pe Ciocâlteu (21), însă „șeptarul” gazdelor, rămas singur doar cu Curchi, l-a luat la țintă pe portarul morenarilor. Nici Antoche (27) n-a fost mai inspirat, șutând, din interiorul careului, peste transversală, iar lucrurile s-au schimbat radical în momentul în care Laurențiu Plăcintă (33) l-a surprins pe juniorul Botezan cu un șut expediat, dintr-o lovitură liberă, de la 30 de metri, aducându-i pe oaspeți în avantaj!

Nebunia a început, însă, după pauză, atunci când dâmbovițenii au rămas, într-un timp record, în doar 9 jucători, după două eliminări, corecte, ale lui Matei (49) și Neguț (55), ambii văzând al doilea cartonaș galben. Logic, terenul s-a înclinat către poarta Flacărei, dar precipitarea elevilor lui Octavian Grigore n-a produs decât destul de târziu efecte pe tabela de marcaj!

Egalarea a plecat din piciorul unui junior, atunci când Mihai Velisar (80) a prins un „trasor” de la 18 metri, în colțul din dreapta lui Curchi, iar izbăvirea a venit tot din piciorul unui jucător „U19″, Alexandru Tudor Saim (85) având o execuție formidabilă, stop pe piept și voleu, de la 14 metri, lateral stânga, în vinclul opus! Pe final, oaspeții au mai pierdut un om, Tocan (88) văzând și el „roșu” după două „galbene”, prilej pentru petroliști să mai lovească o dată, Sergiu Arnăutu (90+3) profitând de o respingere în față a lui Curchi pentru a trimite, din 6 metri, în plasă. Nu era, însă, finalul pentru că, la ultima fază, morenarii au redus din handicap prin Gabriel Timofte (90+5), nebunia oprindu-se, astfel, la 3-2!

Astfel, după cinci etape, Petrolul are maximum de puncte în ierarhia Seriei a 3-a, 15, iar etapa viitoare va merge la Chiajna, pentru jocul cu Concordia II, ce se va disputa vineri, de la ora 17:00.

Altfel, înainte meciului cu Flacăra Moreni, site-ul oficial al FC Petrolul Ploiești, a redevenit activ.

PETROLUL PLOIEȘTI – FLACĂ‚RA MORENI   3-2 (0-1)
Mihai Velisar 80′, Alexandru Tudor Șaim 85′, Sergiu Arnăutu 90+3′ / Laurențiu Plăcintă 33′, Gabriel Timofte 90+5′

Botezan (Bolboașă 39′) – Catană, Prunescu (cpt.), Frîncu (N. Popescu 55′), Velisar – M. Chindriș, Antoche – Lambru (Olaru 46′), Puchea (Saim 39′), Ciocâlteu – Arnăutu
Antrenor: Octavian Grigore

Curchi – Negrea, Oprea, Matei, Pălimariu (Timofte 57′) – L. Plăcintă (cpt.), M. Plăcintă – Țânțaru, Tocan, Cernea – A. Neguț
Antrenor: Gabriel Paraschiv
Eliminați: Matei 49′, Neguț 55′, Tocan 88′

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești); Arbitru: Valentin Porumbel (Oltenița); Asistenți: Șerban State (Curtea de Argeș) și Costinel Pompiliu Barbu (Craiova).

Articol și foto: FC Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 23 Sep. 2017, 10:18 Stiri
Pe aceeași temă