„Tragem la promovare”. Echipa foștilor „stegari” are planuri mari în acest sezon de Liga 3

Marius ANGHEL 20 Oct. 2016, 12:46 Stiri

În vară, mijlocașul Vlad Boția a suprins prin decizia de a continua la Hărman, în Liga a 3-a, unde jucase și sezonul trecut sub formă de împrumut de la FC Brașov. Oficialii echipei brașovene de Liga a 3-a s-au mișcat repede și profitând și de incertitudinile de la FC Brașov au rezolvat „afacerea Boția”.

Când lucrurile au început să se așeze la FC Brașov, Țălnar a insistat ca Boția să revină la echipă, însă era deja prea târziu. „În vară la FC Brașov era un haos organizatoric, nu se știa dacă echipa va continua sau nu. Cei de la Hărman m-au dorit cu adevărat și, în cele din urmă, au reușit să obțină prelungirea împrumutului pentru încă un sezon. Chiar eram tentat să renunț la fotbal dacă nu se reușea „transferul” meu la Hărman”, spune Boția.

Ionescu: „Are calitate”

Claudiu Ionescu, antrenorul lui Boția la Hărman, spune că jucătorul „are calitate, are caracter și este un copil care crește frumos. Încă din returul campionatului trecut, principalul nostru obiectiv a fost prelungirea împrumutului de la FC Brașov. Normal că mă bucur că a rămas la noi. Știu că au fost presiuni foarte mari ca el să se întoarcă la FC Brașov. Boția este un jucător care crește de la meci la meci și are evoluții constant bune. Este un jucător profesionist din toate punctele de vedere și sunt convins că poate juca lejer la orice echipă din Liga a 2-a. Pentru Liga 1 îi mai trebuie forță, să facă și faza a doua și să se implice mai mult în jocul fără minge. Îi prevăd un viitor frumos în fotbal”, a spus, pentru Monitorul Expres, Claudiu Ionescu.

Secretul succesului la Hărman

Cei de la AFC Hărman au reușit în vară o campanie de transferuri extrem de spectaculoasă. Pe lângă faptul că au reușit să-l păstreze pe Boția, la Hărman au ajuns Mugurel Buga, Florin Stângă, Alexandru Avram, Forika, Leonte, toți jucători experimentați, dar și câțiva jucători tineri de mare perspectivă ca Potcoavă, Alupoaie sau Pamfile. Se pare că strategia este una câștigătoare, iar după opt etape, AFC Hărman se află pe locul doi în Seria 1, la un punct în spatele liderului, AFK Miercurea Ciuc.

„Față de sezonul trecut, la Hărman este altceva acum. Avem un grup unit, cu mulți jucători de valoare, iar acesta este secretul succesului. Ne dorim promovarea și chiar cred că avem șanse, însă acest lucru ține și de cei din conducere. Până acum nu au fost niciun fel de probleme, sper să avem parte de stabilitate până la finalul sezonului”, a spus Boția, care în acest sezon este golgheterul echipei cu cinci goluri marcate.

Impresionat de Goge

Mijlocașul brașovean spune că nu ratează niciun meci al „stegarilor” din acest campionat. „Am văzut toate meciurile de pe Tineretului. FC Brașov are o echipă bună, iar rezultatele nu sunt deloc întâmplătoare. Îmi place Goge, se vede că e fotbalist. Nu știu dacă voi juca în viitorul apropiat la FC Brașov, dar nu se știe nicioadă ce îți rezervă viitorul. Îmi doresc din tot sufletul ca echipa să promoveze și să facă performanță. La Brașov am tot auzit în ultimul deceniu de planuri mari. Fiecare președinte care venea la club vorbea de Cupa UEFA, dar echipa a ajuns în Liga a 2-a. În iarnă voi putea semna cu orice echipă, pentru că voi intra în ultimele șase luni de contract. Vreau să termin sezonul cu o promovare cu AFC Hărman, apoi voi vedea ce voi face”, a încheiat Vlad Boția.

În următoarea etapă a Ligii 3, a 9-a, AFC Hărman joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 15:00, cu Sportul Chiscani, ocupanta locului 11 în clasament.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 20 Oct. 2016, 12:46 Stiri
Pe aceeași temă