Tărlungeniul rămâne în plasa liderului!

Marius ANGHEL 15 Oct. 2012, 10:14 Stiri
Tărlungeniul** rămâne în plasa liderului!

Tărlungeniul lui Gyuszi Balint continuă seria victoriilor consecutive în Liga a 3-a. Victima cu numărul 12 a brașovenilor a fost formația din Pitești, SCM, echipă cu pretenții la promovare.

Prima repriză a fost săracă în faze de poarte, doar lovitura de cap a lui Tatarciuc și două șuturi expediate de Pricop au animat publicul prezent la meci. Când oaspeții erau deja cu gândul la căldura din vestiare, gazdele deschid scorul. Liviu Nicolaie recuperează o minge în banda dreaptă, centrează perfect pentru Pricop, portarul respinge spectaculos mingea expediată cu capul, însă Cristea reia fără probleme în poarta goală (45+1).

În mitanul secund, entuziasmată de deschiderea scorului, Tărlungeniul se avântă în atac căutând golul 2 care să închidă partidă. Lita trece pe lângă majorarea avantajului în două rânduri, ratând nepermis din poziții ideale. În replica, Piteștiul punctează în minutul 76, însă golul este anulat pe motiv de ofsaid. Nimic notabil în ultimul sfert de oră, brașovenii păstrează avantajul fragil până la fluierul final și își trec în cont alte trei puncte extrem de importante.

Gyuszi Balint a aliniat următoarea formulă de start: Iacob – Vlăsceanu, Căpățână, Tatarciuc, Dobrea – N.Cristea (62 Toderașcu), Brujan, Iaru (76 Crețulescu) – C.Airinei (52 Lita), L. Nicolae (89 Spătaru), Pricop, în timp ce oaspeții au mizat pe Fundulea – Hapaina, Dița, Avramescu, Baicu – Garnița (84 Pătrănoiu), Neagu, Nicolescu, Radescu(75 Paraschivescu) – Beuran, Neacșa(82 Vintilă).

La finalul partidei, antrenorul gazdelor s-a declarat mulțumit de obținerea celor trei puncte. „Am întâlnit o echipă foarte bună, care are în componență jucători experimentați. Am reușit să impunem ritmul jocului, ne-am creat ocazii destul de importante și am reușit să marcăm într-un moment cheie, chiar la finalul primei reprize. Mă bucur că e al treilea meci consecutiv când nu primim gol. Creștem de la meci la meci și am reușit să creăm la Tărlungeni o echipă unită care câștigă meciuri prin atitudine și determinare totală. Băieții muncesc enorm, iar meritul pentru acest parcurs bun le aparține. Sperăm să continuăm pe aceeași linie, potențial există, trebuie doar să rămânem concentrați la fiecare meci în parte”, a subliniat Balint pentru liga2.ro.

Retragerea echipei din Cisnădie a dat peste cap planurile formațiilor din Seria C6. Tărlungeniul obținuse trei puncte în etapa inaugurale și miza pe faptul că restul formațiilor se vor împiedica de reduta celor din Cisnădie. „Nu e un lucru plăcut că am rămas doar 10 echipe în serie C6. Să joci 18 meciuri oficiale într-un campionat este foarte puțin. Retragerea lor este o surpriză cu atât mai mare cu cât erau una dintre pretendentele la promovare la începutul sezonului. Au investit mult prin aducerea unor fotbaliști valoroși și e păcat că s-a ajuns în această situație. Sper că starea de fapt din ligile inferioare o să fie un punct de plecare pentru reorganizarea cât mai rapidă a sistemului competițional”, a mai adăugat Balint.

Etapa viitoare, vineri, 19 octombrie, de la orele 15, Unirea Tărlungeni va primi vizita liderului Fortuna Brazi, într-un veritabil derbi al seriei C6.

Articol scris de Marius GHERMAN

Marius ANGHEL 15 Oct. 2012, 10:14 Stiri
Pe aceeași temă