Tărlungeniul, 11 victorii consecutive în Seria C6!

Marius ANGHEL 06 Oct. 2012, 18:03 Stiri
Tărlungeniul,** 11 victorii consecutive în Seria C6!

„De aproape doi ani nu mai am emoții la meciurile echipei. Simt că suntem puternici”, spune patronul echipei Unirea Tărlungeni, Iosif Kiss, iar vorbele sale nu par a fi întâmplătoare. Practic, de la înscăunarea antrenorului Gyuszi Balint, Tărlungeniul s-a transformat dintr-o echipă de pluton cu obiectivul clasic: evitarea retrogradării, într-o forță a Seriei C6, invincibilă pe teren propriu și capabilă să câștige orice meci în deplasare. Victoria de vineri de la Albota, scor 0-1, a reprezentat al 11-lea succes consecutiv al formației din județul Brașov, șapte în finalul sezonului trecut, patru în actuala stagiune.

În ciuda căldurii neobișnuite pentru această perioadă, cele două echipe au practicat un joc curajos, direct pe poartă. Oaspeții au deschis scorul încă din minutul 7. Brujan l-a lansat pe Liviu Nicolaie, iar acesta a fost oprit iregulamentar de portarul gazdelor. Galben pentru Albota, penalty pentru Tărlungeni, transformat impecabil de Liviu Nicolaie. Au urmat mici reprize în care cele două echipe și-au împărțit ocaziile: patru pentru gazde, două pentru oaspeți. Degeaba, consumatorii sportului rege din Albota nu au avut parte decât de golul din debutul partidei.

Antrenorul Gyuszi Balint a aliniat următoarea formulă de echipă: Iacob- Vlăsceanu, Căpățână, Tatarciuc, Dobrea- Brujan, N. Cristea (60 Toderașcu), Iaru (74 Crețulescu)- C.Airinei (89 Lita), Pricop (71 Spătaru), L.Nicolaie.

„Suntem pe drumul cel bun”

La finalul partidei, antrenorul Gyuszi Balint s-a declarat mulțumit de rezultatul obținut de formația sa. „Partida s-a jucat pe o căldură sufocantă, mai ales pentru noi care suntem obișnuiți cu aerul de la munte. Cred că au fost peste 30 de grade la nivelul gazonului. Din fericire, am reușit să marcăm repede și ne-am făcut meciul mai ușor. Nu am repetat prestațiile bune din acest debut de campionat, când ne cream foarte multe ocazii. Albota s-a dovedit o echipă puternică pe teren propriu, care ne-a pus mari probleme, în special în finalul partidei când a exercitat o presiune uriașă asupra noastră. Mă bucur că am câștigat trei puncte importante și rămânem cu un moral ridicat. Suntem pe drumul cel bun”, a precizat Balint pentru liga2.ro.

Spionați de conducerea Braziului

Deși la partida de la Albota s-au afișat și membrii conducerii echipei Fortuna Brazi, liderul la zi în Seria C6, în frunte cu ex-rapidistul Grigore Sichitiu, antrenorul Tărlungeniului susține că formația sa nu este printre favoritele la promovare. „În condițiile în care Albota a jucat în urmă cu două săptămâni la Brazi, este evident că cei spionați la meciul acesta am fost noi. Eu rămân la părerea că favoritele la promovare sunt Fortuna Brazi și SCM Pitești, echipe mult mai potente financiar decât noi. Chiar dacă suntem la egalitate de puncte cu liderul din Brazi, dezavantajați doar de golaveraj și de un meci în minus, obiectivul nostru rămâne practicarea unui joc frumos și acumularea a cât mai multe puncte. Vinerea viitoare întâlnim Piteștiul pe teren propriu, un moment al adevărului pentru ambele echipe. Tratăm fiecare meci cu maximă seriozitate și vrem să obținem maximum posibil”, a încheiat Gyuszi Balint.

Articol scris de Marius Gherman

Marius ANGHEL 06 Oct. 2012, 18:03 Stiri
Pe aceeași temă