Oțelul, depunctată de FRF pentru datoriile către două „vedete” din sezonul trecut! Gălățenii speră să scape la recurs și să revină pe locul 2

FRF a făcut public astăzi, pe site-ul său, deciziile luate cu o zi înainte de Comisia de Disciplină și Etică, două dintre ele vizând SC Oțelul, în cazurile memoriilor depuse de jucătorii neplătiți din returul sezonului trecut. În dosarul inițiat de Cosmin Neagu (foto, în dreapta), Oțelul a fost sancționată cu minus două puncte în clasamentul la zi al Ligii 3, plus alte două la dosarul deschis de jucătorul Călin Cristea (foto, în stânga). În total, minus patru puncte la totalul de 19 câte strânsese în primele opt etape!

Cei de la SC Oțelul speră să reușească anularea acestor depunctări. „Avem acorduri cu cei doi jucători de amânare a plăților, o să facem recurs și credem că avem șanse de rezolvare favorabilă”, a declarat noul manager executiv al clubului, Cristian Munteanu.

În aceeași ședință de pe 16 octombrie, Oțelul a primit o penalitate de 3.000 de lei și în litigiul cu Alexandru Vlasie. Cosmin Neagu și Călin Cristea, cei doi jucători care i-au adus depunctarea de patru puncte clubului gălățean, erau achiziționați în iarnă de Oțelul pentru ca echipa să lupte pentru promovare. „Vedetele” au plecat între timp de la club, iar acum joacă în Liga 2 la Concordia Chiajna, respectiv CSM Reșița.

Oțelul așteaptă banii de la Consiliul Local

SC Oțelul mai are nevoie de un răgaz de două-trei săptămâni pentru a-și redresa situația financiară. Dosarul prin care solicită finanțare de la Consiliul Local (CL) a trecut cu bine de procedura de selecție și ar urma să fie supus votului în următoarea ședință de CL, care va avea loc până la sfârșitul lunii octombrie. Suma destinată pentru SC Oțelul este de 500.000 de lei.

În urma acestei depunctări cu patru puncte, fie și ea provizorie, SC Oțelul pică de pe locul 2 pe poziția a 4-a în Seria 1 a Ligii 3, cu 15 puncte.

După opt etape, SC Oțelul are o singură înfrângere (0-3 cu Foresta), un egal (0-0 cu Sporting Liești) și șase victorii (2-1 cu Pașcani, 2-0 cu CSU Galați, 2-0 cu Hușana Huși, 2-0 cu CSM Bacău, 3-0 cu Șomuz Fălticeni și 2-1 cu Bucovina Rădăuță). Lider este Aerostar Bacău, cu 24 de puncte. În etapa a 9-a, SC Oțelul joacă în deplasare la KSE Târgu Secuiesc (locul 15, penultimul), sâmbătă, de la ora 15:00.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă