Știința Miroslava, de neoprit în acest final de an! Ieșenii au administrat prima înfrângere liderului Csikszereda și au reaprins lupta pentru promovare în Seria 1

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 05 Dec. 2016, 13:10 Stiri

Știința Miroslava a intrat cu șanse mari în cărțile promovării în liga secundă după victoria obținută sâmbătă, pe teren propriu, la Uricani, în fața liderului Seriei I AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. Deși condusă la pauză cu 1-0, echipa lui Cristi Ungureanu a revenit spectaculos și s-a impus în prelungiri cu scorul de 2-1, în ultima etapă a turului Ligii 3 și ultima pe acest an. În urma acestui al cincilea succes consecutiv, ieșenii au redus ecartul față de prima poziție la doar cinci puncte și pot emite pretenții la promovare în primul rând prin jocul bun etalat în ultima perioadă.

Oaspeții au deschis scorul prin Majzik, în minutul 40, dar Știința a reușit să întoarcă rezultatul în finalul partidei. Tăcuțanu a restabilit egalitatea în minutul 78, iar Panțîru a declanșat nebunia în tribunele arenei din Uricani, marcând golul victoriei în al treilea minut de prelungiri, cu o execuție superbă din lovitură liberă. Panțîru a fost, de altfel, și omul meciului, avansarea fundașului stânga în linia mediană fiind o decizie inspirată a antrenorului echipei ieșene.

Știința a acumulat 28 de puncte, e pe locul 4 și s-a apropiat la doar cinci puncte de prima poziție ocupată în continuare de Csikszereda. Formația din Miercurea Ciuc antrenată de Robert Ilyeș a pierdut primul joc în acest campionat și are un avans de trei puncte față de AFC Hărman, a doua clasată.

VEZI CLASAMENTUL la finalului turului în Seria 1 a Ligii 3

Ungureanu: „Le-am spus băieților că nu are sens să ne gândim cu cine jucăm”

Antrenorul ieșenilor, Cristi Ungureanu, era extrem de fericit la finalul jocului atât pentru rezultat, cât și pentru jocul bun al elevilor săi, ajunși la cinci victorii consecutive. Mai mult, Știința Miroslava, prin golul dat în prelungiri, a reușit astfel să își mențină seria de victorii consecutive pe teren propriu, acolo unde nu a mai pierdut de pe 25 mai 2015, cu Sepsi OSK. Între timp are 20 de jocuri din tot atâtea câștigate.

„Speram la această victorie, știam că întâlnim liderul, dar important este cât de bine joacă echipa și cât de bine se poate monta pentru fiecare meci. Am avut încredere toată săptămâna că putem câștiga. Le-am spus băieților că nu are sens să ne gândim cu cine jucăm, ci să punem în valoare calitățile pe care le avem noi. Nu știu dacă am intrat în cărțile promovării, important este că nu ne-am îndepărtat de obiectivul pe care l-am avut în acest tur de campionat. Cu puțină atenție, puteam termina prima parte a campionatului pe locul 3″, a declarat antrenorul ieșenilor, Cristi Ungureanu.

Acatrinei: „Îmi pare rău că se termină turul”

Deși oaspeții au intrat în avantaj la pauză, președintele clubului ieșean, Daniel Acatrinei, a declarat la final că spera într-o revenire a echipei sale în repriza secundă.  

„Am crezut până la final în această victorie și mă bucur că băieții au reușit din nou o revenire fantastică. În ultima perioadă am reușit să revenim de mai multe ori pe tabelă după ce am fost conduși, iar asta înseamnă caracter, voință, determinare. Îi felicit pe băieți și pe antrenori, au reușit un meci fantastic, iar acest lucru a fost apreciat și de spectatori, care au plecat mulțumiți de la stadion. Avem cinci victorii la rând și pot spune că îmi pare rău că se termină turul. Echipa este în formă și cred că am fi putut continua această serie de excepție”, a declarat președintele Daniel Acatrinei.

Cu toții eram conștienți că ne va aștepta un meci greu cu liderul acestei grupe, dar am dovedit și astăzi că această echipă are valoare, în ciuda faptului că suntem un grup foarte tânăr. Mă bucur mult că ne aflăm în postura de a fi singurii din acest campionat care a învins Csikszereda, dar în același timp mă bucur că am marcat golul victoriei și am adus cele 3 puncte foarte importante. Echipa dorește să mulțumească spectatorilor care ne-au susținut azi la meci și care au fost mereu prezenți lângă echipă”, a spus și Ionuț Panțîru, autorul golului de 2-1.

„Un meci frumos, așa cum sunt toate victoriile obținute în repriza a doua, după ce ai fost condus la pauză. Consider că a fost cel mai greu meci din tot campionatul asta și, fără a folosi cuvinte mari, împotriva celui mai valoros adversar din Seria 1″, a comentant și căpitanul Științei, Alexandru Marin.

ȘTIINȚA MIROSLAVA – AFK CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC 2-1
Tăcuțanu 78′, Panțîru 90+3′ / Majzik 40′

Țintea – Cerneuțanu, Moisi, Tăcuțanu (Amarinei 81′), Maxim, Sărițanu, Munteanu (Huțanu 20′), Izmană (Crenganiș 43′), Panțîru, Taciuc (Agrigoroaei 58′), Al. Marin
Rezerve neutilizate: Bîrlădeanu – Săvoaia, Odăgieru
Antrenor: Cristian Ungureanu

Barna Nagy – Bonifác Csonka, Tamás Vízi, József LÅ‘rincz, Adrián Majzik, Arthur Györgyi, Attila Csürös, Savin Cătălin, Balázs Csiszér, Róbert Ilyés, Barna Bajkó
Rezerve: Boros, Szekely, Antal, Szimbalnos, Galia, De Oliveira, Szabo
Antrenor: Robert Ilyes

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 05 Dec. 2016, 13:10 Stiri
Pe aceeași temă