Sticla Arieșul, fără înfrângere în ultimele șapte etape. Echipa din Turda e una dintre cele mai în formă din seria Csikszeredei

Marius ANGHEL 23 Nov. 2018, 19:56 Stiri
Sticla Arieșul, fără înfrângere în ultimele șapte etape.** Echipa din Turda e una dintre cele mai în formă din seria Csikszeredei
  • După rezultatele obținute în ultimele șapte etape, Sticla Arieșul Turda, componentă a Seriei a 5-a a Ligii 3, poate fi considerată cea mai în formă echipă din grupa sa. Astăzi, în runda a 14-a a campionatului, a câștigat pe teren propriu, cu 1-0, meciul cu satelitul prim-divizionarei CFR Cluj.

 

Pentru nou-promovata Sticla Arieșul, debutul sezonului 2018-2019 a fost unul dintre cele mai slabe. În primele șapte etape, echipa de pe malurile Arieșului, a reușit să adune doar cinci puncte dintr-o victorie și două remize, înregistrate toate pe teren propriu. În aceeași perioadă, formația din Turda nu a adus niciun punct din deplasare. La capitolul eficiență, în perioada arătată, turdenii au marcat doar șapte goluri, primind în schimb 12. La acest bilanț negativ a concurat lipsa de omogenitate în cadrul lotului în ceea ce a privit relațiile de joc.

Începând cu etapa a 8-a, parcă echipa a beneficiat de o resuscitare, relațiile de joc s-au consolidat și nu a mai pierdut niciun joc. Elevii lui Costică Olariu au obținut 19 din 21 de puncte posibile. Singurele două puncte cedate pe Municipalul turdean au fost cele cu Minaur Baia Mare, o pretendentă la promovare în eșalonul secund. Începând cu cea de-a șaptea etapă, turdenii și-au regăsit cadența, marcând de 14 ori în poarta adversarelor, iar la capitolul goluri primite au contabilizat doar cinci.

Într-un clasament provizoriu, cu jumătate de meciuri desfășurate din etapa a 14-a, cu cele 24 de puncte acumulate până în prezent, Sticla Arieșul Turda ocupă locul 6 în Seria a 5-a, fiind la 10 puncte în spatele liderului ACS Fotbal Comuna Recea.

,,Am fost sigur că putem scoate corabia la mal, pentru că băieții chiar au jucat bine și în primele șapte etape, numai că, din păcate, nu ne-au intrat toate ocaziile. Apoi să nu mai spun că la Hărman am ratat mult, la Râșnov am primit gol pe final, acasă cu Reghinul am condus, noi ne certam cu arbitru și ei au înscris un gol de nici nu știu cum să-l numesc. La meciul cu Sănătatea am avut penalty, dar nu s-a văzut și după jocul cu Miercurea Ciuc, de pe teren propriu, s-a produs acel declic, băieții având tot mai mare încredere în ei”, a declarat Costică Olariu, antrenorul celor de la Sticla Arieșul Turda.

În meciul de vineri cu CFR Cluj 2, câștigat cu 1-0, golul victoriei a fost reușit de Cristian Paleoca, în minutul 42.

În ultima etapă a turului și a acestui an, Sticla Arieșul Turda joacă în deplasare, pe 30 noiembrie, de la ora 14:00, chiar pe terenul liderului ACS Fotbal Comuna Recea.

Rezultate obținute de echipa turdeană în Liga 3:

Et. 1: Sticla Arieșul Turda – Gaz Metan Mediaș 2     1-0
Et. 2: AFC Hărman – Sticla Arieșul Turda     3-1
Et. 3: Sticla Arieșul Turda – Unirea Tășnad     1-1
Et. 4: Olimpic Cetate Râșnov – Sticla Arieșul Turda     2-1
Et. 5: Sticla Arieșul Turda – Avântul Reghin     2-2
Et. 6: Sănătatea Cluj – Sticla Arieșul Turda     2-1
Et. 7: Sticla Arieșul Turda – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc     0-2
Et. 8: Sticla Arieșul Turda – MSE Târgu Mureș     3-1
Et. 9: ACS Unu Fotbal Gloria – Sticla Arieșul Turda     1-2
Et. 10: Sticla Arieșul Turda – Minaur Baia Mare     2-2
Et. 11: Unirea Dej – Sticla Arieșul Turda     1-4
Et. 12: Sticla Arieșul Turda – AFC Odorheiu Secuiesc     1-0
Et. 13: CS Iernut – Sticla Arieșul Turda     0-1
Et. 14: Sticla Arieșul Turda – CFR Cluj 2     1-0

Articol scris de Ioan ARION
Foto: Turda News

Marius ANGHEL 23 Nov. 2018, 19:56 Stiri
Pe aceeași temă