Splendoare în noroi! Unirea Slobozia trece lejer de Înainte Modelu și continuă lupta pentru podium

Marius ANGHEL 05 Nov. 2016, 18:49 Stiri

Ploaia ce s-a abătut asupra Sloboziei, în preziua meciului cu Modelu, a transformat suprafața de joc de pe Stadionul Municipal, într-o adevărată mocirlă. În ciuda acestui impediment, jucătorii Unirii au obținut victoria lejeră la capătul unui meci frumos, cu ocazii de ambele părți și faze spectaculoase. S-a terminat 4-0, rezultat care îi ajută pe slobozeni să urce o poziție, pe locul 4, în Seria a 2-a a Ligii 3, la finalul etapei cu numărul 10.

Programat vineri, și nu sâmbătă, ca de obicei, meciul de pe Stadionul Municipal a fost privit de circa 300 de spectatori, amintindu-ne puțin de vremurile când pe arena din Slobozia se respira aerul ligii secunde. Cu formula standard, Unirea a început bine jocul și a pus presiune pe adversarul care runda trecută înregistra scorul campionatului, 14-1 cu Arsenal Malu. Toma pătrunde pe stânga, șutează, mingea este respinsă de un fundaș până la Macare (3), acesta trimițând din marginea careului peste poartă. Oaspeții simt pericolul și echilibrează jocul la mijlocul terenului, încercând să împingă mingea mai mult spre poarta lui Cristică. Aceștia obțin o lovitură liberă din apropierea careului, mingea șutată de Istrate (11), trecând peste poartă. Uniriștii nu dau înapoi, Bucurică centrează în careu, Khalil deviază pentru Răduca (15), atacantul își potrivește bine pașii, șutează plasat din interiorul careului și deschide scorul, făcând inutil plonjonul lui Geantă.

După primirea golului, acțiunile ofensive ale călărășenilor se limitează la centrări din avanposturi, baloane la bătaie pentru Bucă. Insuficient. Unirea e pe val. Drăguț recuperează o minge, cursă individuală de toată frumusețea, urmată cu centrarea pentru Khalil (25), acesta reia din semi-foarfecă în colțul porții, majorând scorul. Unirea nu lasă piciorul de pe accelerație, Răduca primește de la Săvescu, îl întoarce elegant pe Manole, îi pasează lui Khalil (35), acesta șutează, dar Geantă este la post. Finalul de repriză consemnează o nouă ocazie pentru Unirea Slobozia. Toma (43) zburdă pe stânga, avansează, dar șutul său trece razant cu bara stângă a porții apărate de Geantă.

Mitanul secund începe bine pentru elevii Ion Ionescu. La prima acțiune a reprizei secunde, Adăscăliței trimite inteligent un lob peste apărare, mingea ajunge la Toma (47), care, dintr-o poziție bună, trimite puțin pe lângă poartă. Scăpată cu bine, echipa oaspete răspunde la faza următoare, șutul lui Alexa fiind reținut de Cristică. Jucătorii lui Valeriu Petrescu nu dau înapoi, Cristică (58) respingând o minge șutată din careu pe care scria gol.

Terenul afectat de ploaie a începe să cedeze, dar asta nu oprește fazele spectaculoase. Răduca insistă pe dreapta, recuperează un balon, avansează, face o fentă din corp, depășind fundașul advers, continuă acțiunea, trimite pe jos în careu, mingea ajunge la Toma (70), care reia din 5 metri în plasă, fără speranțe pentru Geantă. E 3-0. Și când nimeni nu se mai aștepta, Unirea înscrie din nou. Macare recuperează la centrul terenului, îi pasează lui Adăscăliței, acesta îl vede nemarcat la marginea careului pe nou intratul Eduard Dumitru (80), care șutează cu efect lângă bara din dreapta și schimbă scorul pentru ultima dată în acest joc.

Ultima fază ce a înviorat asistența le-a aparținut oaspeților. Gheorghe (90) a pătruns în careu, șutul său trecând milimetric pe langă poartă, ratând astfel marcarea golului de onoare. Fluier final, jucătorii ialomițeni se bucură, în timp ce băieții de la Modelu pleacă dezamăgiți spre vestiare. Unirea Slobozia obține 3 puncte meritate, iar etapa viitoare se va deplasa la Tulcea, pentru confruntarea cu Delta Dobrogea, în timp ce oaspeții de la Înainte Modelu vor primi replica celor de la CSM Oltenița.

Eduard Dumitru, la primul gol pentru Unirea: „Să sperăm că totul va merge spre o treaptă ascendentă”

Aflat la primul gol pentru Unirea Slobozia, Eduard Dumitru ne-a oferit un scurt interviu:

– Salut Edi. Câteva cuvinte despre meciul de astăzi?
– Salut. A fost un meci frumos, cu o capacitate mare de efort. Trebuia un angajament foarte mare datorită terenului greu.

– Cum te simți după primul gol marcat pentru Unirea Slobozia?
– A fost o mică descătușare pentru mine personal, pentru că așteptam momentul ăsta și, acum, să sperăm că totul va merge spre o treaptă ascendentă.

– Ce îți dorești mai departe?
– Multă sănătate în primul rând. Lăsăm totul să vină de la sine.

UNIREA SLOBOZIA – ÎNAINTE MODELU 4-0
Adrian Răduca 15′, Marc Khalil 25′, Constantin Toma 70′, Eduard Dumitru 80′

Cristică – Drăguț, Topor, Soare (cpt.), Bucurică – Adăscăliței, Macare, Săvescu, Răduca, C-tin. Toma, Khalil. Au mai evoluat: Gherasim, Marin, Dumitru și Călin.
Rezerve neutilizate: Chițoiu – Alexe, Anton.
Antrenor: Ion Ionescu

Geantă – Nițescu (cpt.), Istrate, Manole, Marin, Petrescu, Mitrea, Vasile, Ghiță, Mihalache – Bucă. Au mai evoluat: Stanca, Burlacu, Alexa și Gheorghe.
Rezerve neutilizate: Ciubotariu – Hristian.
Antrenor: Valeriu Petrescu

Stadion:1 Mai – Municipal (Slobozia); Spectatori: 300; Arbitru: Ana Maria Terteleac (Berceni); Asistenți: Cosmin Ciocan (Turnu Măgurele) și Cătălina Nan (Alexandria); Observator de joc: Costel Petre (Constanta); Observator de arbitri: Cătălin Savu(Galați).

Articol și foto de Ștefan NEGREA

Marius ANGHEL 05 Nov. 2016, 18:49 Stiri
Pe aceeași temă