Situația rămâne încâlcită la FC Hunedoara! Primarul bagă, primarul scoate…

06 Jul. 2012, 12:30 Stiri
Situația rămâne încâlcită la FC Hunedoara!** Primarul bagă, primarul scoate...

Primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion a retras de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Hunedoara de ieri cele 3 proiecte de hotărâre care priveau direct Asociația Sportivă Fotbal Club Hunedoara.

Între ele cea mai importantă era cel prin care se punea spre dezbatere consilierilor locali „aprobarea alocarii sumei de 949.240 lei, din bugetul local al municipiului Hunedoara, în vederea susținerii echipei de fotbal a orașului, FC Hunedoara în sezonul competițional 2012-2013”.

„Am cerut în repetate rânduri o situație financiară la zi a Fotbal Club Hunedoara însă nu am primit niciun răspuns. În contextul existent am ales să retrag de pe ordinea de zi articolele referitoare la FC Hunedoara. Până nu vom avem o situație clară a datoriilor clubului nu putem să facem nimic”, și-a explicat decizia edilul șef al Hunedoarei, Viorel Arion.

La ședință nu a participat niciun reprezentant al FC Hunedoara.

Altfel, Arion a lăsat să se înțeleagă că înțelegerea cu finanțatorul de sezonul trecut al FC Hunedoara, Silvan Toma nu va fi prelungită. „Oricum domnului Toma i-a expirat contractul de finanțare pe 30 iunie iar noi am purtat deja o serie de discuții cu un alt posibil investitor”.

Înființată în 2009 AS FC Hunedoara îi are ca membrii fondatori Primăria Hunedoara și renumiții antrenori Mircea Lucescu și Ioan Andone.

FC Hunedoara are conturile blocate

Deși într-un interviu acordat luna trecută pentru Ziarul Hunedoreanului fostul finanțator al FC Hunedoara, Silvan Toma asigura că „FC Hunedoara are bani în cont și nicio datorie către stat. Situația financiară a clubului este econfortabilă acum”, surse din cadrul Administrației Financiare Hunedoara au dezvăluit că toate conturile clubului sunt blocate din cauza unor datorii acumulate din neplata impozitelor pe salariile jucătorilor încă din sezonul 2010-2011 atunci când finanțator al FC Hunedoara era Cornel Ene.

Articol scris de Sami TAMAȘ

06 Jul. 2012, 12:30 Stiri
Pe aceeași temă