Daniel Pancu a izbucnit după victoria cu liderul UTA: „Primarii și politicul au stricat fotbalul românesc. De asta nu ne calificăm nicăieri, pentru că intervin ei. La Rapid a fost atentat”

Marius ANGHEL 20 Nov. 2019, 17:03 Campionat

Rapid a învins în decurs de o săptămână două echipe care s-au aflat pe locul 1 în Liga 2 în momentul jocului cu giuleștenii. Miercurea trecută, alb-vișiniii au trecut cu 5-1 de CS Mioveni și i-a dat jos de pe prima poziție pe argeșeni, iar astăzi, în Regie, au învins cu 2-0 UTA, care urcase între timp pe primul loc, și s-au apropiat la doar un punct de aceasta. În plus, Rapid a ajuns la patru meciuri consecutive cu rezultate pozitive.

Daniel Pancu: „Acum ce o să spuneți, că Pancu e cel mai bun antrenor, sau cum?”

Victoria cu liderul UTA, dar și ultimele rezultate obținute de Rapid l-au făcut pe Daniel Pancu să își amintească de perioadă în care echipa era în criză și începuse să fie contestat. Antrenorul a rămas pentru câteva secunde fără cuvinte atunci când a fost întrebat la finalul jocului cu arădenii „De ce cu echipele din fruntea clasamentului jucați așa, iar cu cele din subsolul clasamentului vă împiedicați?”, pentru ca apoi să izbucnească.

„Răspunsul nu e la mine la faza asta, e în altă parte (n.r. – după câteva secunde de tăcere). Dar o să aflu până la urmă de ce ne-am împiedicat când ne-am împiedicat (n.r. – în special înfrângerile cu Csikszereda și Sportul Snagov, echipe aflate pe locuri retrogradabile). Nu mai contează ce simt. Important e că ei sunt bine și arătăm a echipă. Am bătut într-o săptămână echipele de pe locul 1. Acum ce o să spuneți, că Pancu e cel mai bun antrenor, sau cum? Că Rapid e cea mai bună echipă, că nu înțeleg? Acum o lună eram retrogradați, eram cea mai slabă echipă din România. Acum vreau să aflu și eu răspunsul la întrebarea asta. Ne descurcăm foarte bine când jucăm fotbal, când suntem noi, când suntem uniți. Pentru că ne-a lipsit unitatea foarte mult. Sunt alte lucruri, care pe mine m-au depășit. Vă spuneam în săptămânile trecute ce s-a întâmplat. Voi afla odată și odată ce s-a întâmplat. Oricum, felicitări tuturor, absolut tuturor celor implicați, de la cel mai mic, Pănoiu, până la Voicu. Modul în care s-au pregătit săptămânile astea, modul în care au suferit, modul în care au trecut peste perioada de criză pentru că suferința și munca întotdeauna se răsplătesc. Noi am suferit mult, iar acum a venit momentul să ne și bucurăm.

Ce să le fac jucătorilor? Și înainte învingeam. A venit Buzăul de pe locul 3 sau 2. Chiajna a venit în etapa a 2-a. Piteștiul era pe locul 4 când am jucat cu ei. Sunt alte lucruri, care pe mine m-au depășit”, a spus Daniel Pancu la flash-interviul de la finalul partidei cu UTA.

„Problema e că cine a încercat să mă lucreze pe mine, de fapt a lucrat Rapidul. A fost atentat”

Întrebat dacă simte la echipă „persoane care nu trag la aceeași căruță” sau dacă s-a „simțit lucrat”, Daniel Pancu e convins de acest lucru și a recunoscut că n-ar mai fi fost de mult antrenorul Rapidului dacă n-ar fi fost suporterii care să-i țină parte. Pancu a izbucnit apoi la adresa primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, cel despre care spunea că este „părintele noului Rapid”, însă care este principalul său contestatar și îi dorește plecarea de pe bancă.

„Au fost. Sper să se oprească. Au fost cu siguranță (n.r. – persoane care nu trag la aceeași căruță). Sunt absolut sigur de lucrul ăsta. Nu m-am simțit neapărat lucrat, că nu știu pe cine lucrează. Pe mine e greu să mă lucreze cineva. E chiar foarte greu, aproape imposibil, pentru că sunt curat. Pot să mă lucreze, normal. Ce se putea întâmplat decât să mă dea afară. Nimic mai mult. Plecam la altă echipă, nu era nicio problemă. Problema e că cine a încercat să mă lucreze pe mine, de fapt a lucrat Rapidul. Aici sunt eu neliniștit și vreau să aflu într-o zi lucrurile astea și răspunsurile la întrebări. Nu de mine personal. E vorba de Rapid, că aici a fost atentat. Pentru că, de exemplu, dacă eram schimbat, Rapid nu mai avea nicio șansă la promovare sau erau compromise șansele. Pentru că primarii și politicul au stricat fotbalul românesc. Ă‚știa au stricat fotbalul românesc. De asta nu ne calificăm nicăieri, pentru că intervin ei. Ei să se ocupe de infrastructură și de condiții, de gazoane bune și de stadioane frumoase. Atât. Restul, la fotbal, să se ocupe oamenii care se ocupă de fotbal. Dacă nu erau suporterii, eu nu mai eram demult antrenorul Rapidului. Sunt convins de lucrul acesta”, a mai spus Daniel Pancu.

După victoria din meciul restant cu UTA, scor 2-0, contând pentru etapa a 10-a, Rapid a acumulat 31 de puncte și a urcat, momentan, pe locul 3 în Liga 2, la egalitate cu a doua clasată CS Mioveni și la un punct în spatele liderului UTA. Giuleștenii mai au o restanță de disputat, cu Dunărea Călărași, așa cum și UTA mai are una.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: George FILIP / Mediafax foto și FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 20 Nov. 2019, 17:03 Campionat
Pe aceeași temă