Sebișul a luat la Arad atâtea goluri cât primise în tot campionatul. Înfrângerea în fața UTA-ei a atras reproșuri de la primar. Reacțiile încă liderilor din Seria 4

Marius ANGHEL 29 Mar. 2015, 18:21 Stiri

Prima înfrângere a stagiunii, 1-4 cu UTA Bătrâna Doamnă, ar putea-o costa promovarea pe Național Sebiș. UTA e doar la mâna ei acum, iar „alb-albaștrilor” nu le rămâne decât să pândească o eventuală sincopă a arădenilor.

Reamintind faptul că locul 1 e mai degrabă obiectivul jucătorilor, primarul orașului de pe malul Crișului Alb afirmă: „Campionatul se joacă până în ultima etapă, sper cu sportivitate de ambele părți. Sunt orgolii și ambiții pozitive, deși eu nu am fost neapărat adeptul promovării. Antrenorul și jucătorii au susținut și cred că mai susțin și acum că pot termina pe primul loc în clasament, ei luptă în special pentru un viitor mai bun pentru ei”.

Deși nu a asistat la derby-ul de pe arena „Motorul”, Gheorghe Feieș a fost la curent cu desfășurarea evenimentelor și are punctul său de vedere despre cum ar fi trebuit să decurgă lucrurile pentru formația sa. „Nu susțin că sunt informat foarte foarte bine, însă, din câte am înțeles, fundașul nostru stânga ne-a tras puțin în jos în acest meci. A fost timorat, a luat repede un cartonaș galben și parcă îl căuta și pe cel de-al doilea. Antrenorul ar fi trebuit să-l schimbe la pauză cu Mardare, iar în poartă să intre Șoltesz pentru a păstra în teren numărul de juniori necesar. Dar, așa cum s-a întâmplat și în iarnă când a fugit la Râmnicu Vâlcea fără acordul nostru, comițând un act de indisciplină, Neacșu a fost tolerat. Ba, i s-a mai și mărit salariul. Așa se întâmplă când cocoloșești un jucător, o comite când ți-e lumea mai dragă. Dar, repet, antrenorul ar fi avut șansa să-l schimbe la pauză, la 1-1 și nu se mai întâmpla ce s-a întâmplat. Când am aflat că am egalat și am intrat cu scor egal la vestiare, eram convins că vom bate. Dar, eliminarea cu penalty pentru gazde a înclinat defintiv balanța”, a precizat edilul Sebișului, care până în acest punct al sezonului nu i-a făcut reproșuri lui Adrian Abrudean.

„Din păcate, într-un singur meci, am luat tot atâtea goluri câte am luat tot turul. Am înțeles că antrenorul a schimbat și a tot învârtit jucătorii pe posturi, doar el știe ce a încercat, dar nu a ieșit prea bine. Cred că cei din conducerea clubului vor face o analiză a acestui meci, eu nu mă bag. Mi-am făcut deja treaba ca primar, acum e rândul altora să dea tot ceea ce pot”, a concluzionat Feieș.

Abrudean: „UTA are valoare, a profitat de ce s-a întâmplat după pauză. Campionatul se joacă!”

Antrenorul Sebișului a fost de părere că ce s-a întâmplat imediat după pauză a rupt jocul în favoarea UTA-ei. Neacșu, a jucat atunci cu mâna centrarea expediată de Strătilă de pe dreapta, penalty, al doilea galben și eliminare pentru apărătorul Naționalului, iar Szekely readucea avantajul de partea gazdelor.

„A fost un joc cu două reprize diametral opuse. Prima repriza a fost echilibrată, disputată, am încercat să punem probleme, iar rezultatul era echitabil la pauză. Ce s-a întâmplat în minutul 46 a schimbat total soarta jocului. Nu comentez dacă a fost penalty, dar am rămas în inferioritate și adversarul a marcat. UTA are valoare și a profitat de moment. Am mai avut unele acțiuni la 3-1, una bună, la Ionuț Radu, dar în loc de 3-2 s-a făcut 4-1. Băieții au încercat, i-am felicitat, dar nu mă așteptam la acest scor. Rămân la părerea că acolo s-a rupt jocul”, a apreciat „Știli” Abrudean.

Fostul mijlocaș a indicat că nu s-a rezolvat încă ecuația promovării, deși UTA se poate socoti lider măcar virtual. „A fost un meci important cu miză uriașă și vreau să felicit UTA pentru victorie. Însă după părerea mea campionatul se mai joacă, încercăm să trecem peste înfrângere, trebuie să gestionăm cât putem de bine ce s-a întâmplat”, a conchis tehnicianul.

Abrudean, despre arbitraj și așteptările pe care le avea de la ai săi

Înaintea confruntării cu UTA, Național Sebiș primise patru goluri tot campionatul. Sâmbătă după-amiază, cifra era dublată de hattrick-ul lui Szekely și eurogolul lui Copil.

A doua reușită a atacantului utist a venit de la punctul cu var, după ce Neacșu fusese eliminat și tot în inferioritate numerică a primit Sebișul și următoarele două goluri. Antrenorul Adrian Abrudean a fost realist: „Acel om în minus are o importanță, dar nu totală. La 2-1 a trebuit să risc, nu mă încălzea nimic că pierdeam cu 2-1 sau cu 4-1. Am fost surprinși pe contraatac, în timp ce noi n-am profitat de șansele creat. Nu-mi convine că am luat patru goluri”.

„Știli” n-a dorit să pună eșecul pe seama arbitrajului, dar a recunoscut că l-a nemulțumit ceva. „Mă așteptam totuși la un arbitraj de liga a doua. Am înțeles că a fost un examen de absolvire pentru arbitrul delegat la acest meci, nu mă încălzește dacă l-a trecut sau nu l-a trecut”.

Băimăreanul Cristian Codrea s-a achitat în general bine de sarcini și, pe lângă nota primită de la observatorul Sorin Ciotlăuș, l-a avut supervizor pe Nicolae Grigorescu.

Antrenorul alb-albaștrilor a recunoscut că se aștepta la mai mult din partea unora dintre oamenii săi. „Unii s-au ridicat la pretențiile întîlnirii, alții însă nu au făcut-o. UTA are prima șansă în opinia mea. Va trebui să gestionez foarte bine momentul și să credem în șansele noastre. Vom vedea ce rezultate apar pe parcurs”.

Poiană: „Promovarea se joacă atâta timp cât noi nu mai facem pași greșiți”

Cel mai bun om al Sebișului în derby-ul cu UTA a fost Cristian Poiană. Folosit de Abrudean în centrul liniei mediane, pe un post rezervat mai degrabă „închizătorilor”, fotbalistul cu calități de coordonator de joc și-a făcut bine treaba pe ambele faze. A înscris și golul ce a stabilit scorul pauzei: 1-1, unul ce părea că le va da aripi vizitatorilor în partea secundă. „Mingea mi-a venit bine pe șut, a intrat cumva în mine și am tras tare. A fost un gol meritat pentru noi după cum s-a jucat în prima repriză, din păcate a venit acea fază din primul minut al reprizei a doua ce a decis meciul. Când iei gol din penalty și mai și rămâi cu un om mai puțin împotriva unui adversar bun și într-un meci cu o asemenea încărcătură, cazi puțin și din punct de vedere psihic. Dar, chiar și așa, eu zic că am mai contat în atac și mai puteam marca. Oricum, 11 contra 11 era greu să pierdem aceste meci, ba chiar l-am fi putut câștiga pe un contraatac bun”, susține mijlocașul de 26 de ani.

Chiar dacă nu a efectuat prima parte a pregătirii de iarnă cu sebișenii, tehnicul fotbalist s-a impus repede în echipa lui Abrudean. „Nu am ratat niciun antrenament la Caransebeș înainte de a veni la Sebiș. Chiar dacă nu am mai jucat mijlocaș central în 4-2-3-1 mă simt bine pe teren, am destul spațiu de manevră, cred că mă fac util pe acea poziție. Am și marcat astăzi după o pauză de aproape un an de zile, pe când jucam tot în Liga a 3-a, la Oșorhei, ceea ce îmi dă o și mai mare încredere în mine. Din păcate, reușita mea nu a mai contat în economia rezultatului final, dar trebuie să mergem mai departe”, a adăugat Poiană.

„Pentru mine evoluția bună a lui Poiană nu e o surpriză. Știam ce poate, de aceea l-am și trimis pe teren înaintea altora, dar mi-ar fi plăcut ca și alți jucători din echipă să se ridice la nivelul său astăzi”, a spus Adrian Abrudean despre elevul său la finalul confruntării de pe arena „Motorul”.

În fine, cel poreclit de colegi „Piti” e convins că lupta pentru promovare rămâne deschisă. „În primăvara anului trecut, la Caransebeș, la un moment dat aveam 4 puncte peste Becicherec. Apoi au venit ei cu 4 puncte peste noi, iar la final tot noi am promovat. Campionatul e încă lung, se mai pot întâmpla multe, dar cu o condiție din partea noastră. Promovarea se joacă atâta timp cât noi nu mai facem pași greșiți”, a încheiat Cristi Poiană.

CITEȘTE și: Szekely a fost eroul UTA-ei în derby-ul cu Național Sebiș: „Împreună, nimeni nu ne stă în cale”. Reacțiile arădenilor după ce au devenit favoriți la promovare

VEZI desfășurarea LIVE-TEXT a meciului dintre UTA Bătrâna Doamnă și Național Sebiș, scor 4-1

În clasamentul Seriei a IV-a a Ligii 3, după desfășurarea etapei a 17-a, lider a rămas tot Național Sebiș (37 de puncte), însă are un punct mai mult față de ocupanta locului doi, UTA Bătrâna Doamnă (36 de puncte), echipă care tocmai a învins-o cu 4-1, are un meci mai mult disputat și stă mai prost la rezultate directe.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Musca

Marius ANGHEL 29 Mar. 2015, 18:21 Stiri
Pe aceeași temă