SCM Școlar Reșița a promovat în Liga 3 fără să mai joace returul barajului. Pandurii a abandonat. „Ne-au privat de sărbătoarea efectivă”

Marius ANGHEL 24 Jun. 2016, 12:36 Stiri

Pandurii Cerneți nu se mai prezintă sâmbătă, 25 iunie, la Reșița, pentru returul barajului de promovare în Liga 3, după ce în urmă cu o săptămână oltenii au fost zdrobiți pe teren propriu de CSM Școlar Reșița, scor 6-1. Astfel, campioana din Mehedinți pierde la „masa verde” manșa retur a barajului, implicit urmând a rata și promovarea în cele de-al treilea eșalon fotbalistic din România, acolo unde va merge CSM Școlar.

În cursul acestei săptămâni au apărut primele zvonuri dinspre echipa mehedințeană, că aceasta ar intenționa să nu mai facă deplasarea în partida retur de la Reșița, din varii motive, legate de rațiuni financiare, de lot sau de o posibilă evoluție catastrofală în partida retur cu CSM Școlar Reșița. Istoria unei neprezentări… anunțate s-a materializat printr-o adresă către Comisia Competiții a FRF, în care conducerea celor de la Cerneți a aruncat… prosopul, anunțând forfaitul oltenilor, gest care a creat o stare de nemulțumire în rândul oficialilor reșițeni. Abandonul „pandurilor” le-a stricat planurile de sărbătoare conducătorilor, jucătorilor și suporterilor echipei campioane a județului Caraș-Severin.

„Pe mine, unul, gestul celor de la Cerneți mă miră foarte mult, ca să fiu elegant. Accept faptul că au probleme financiare, că din ce am înțeles există o mare probabilitate ca domnul primar de la Șimian să finanțeze numai o echipă de fotbal a comunității, și nu două cum a fost până cum, însă nu pot fi de acord cu modul cum au procedat. Aveau varianta să renunțe la meciul de baraj dinaintea partidei tur, ori să ne fi anunțat încă de luni, 20 iunie 2016, că intenționează să nu se mai prezinte sâmbătă, la meciul retur. Noi, CSM Școlar Reșița, am inițiat toate diligențele în a pregăti meciul retur, iar miercuri seara am avut promisiunea că cei de la Cerneți vor veni la meci cu patru autoturisme. Ori, noi am aflat joi, după-amiaza că dumnealor au depus cerere la FRF și nu se mai prezintă la meci. Prin gestul lor, cei de la Cerneți ne-au privat de sărbătoarea efectivă a promovării în Liga a III-a, însă aveam pregătită și o festivitate surpriză pentru cei prezenți la meci, pe care suntem nevoiți să o amânăm la o proximă partidă, fie ea și de verificare”, a precizat Gheorghe Popa, directorul sportiv al CSM Școlar Reșița.

Astfel stând lucrurile, CSM Școlar Reșița este a doua echipă campioană județeană din acest an care promovează în Liga 3, prima fiind Recolta Dorolț (SM), care a beneficiat de abandonul din start a FC Hidișel (BH).

Pandurii Cerneți jucase și anul trecut barajul pentru promovarea în Liga 3, însă n-a avut succes după ce a fost scurclasată de CS U II Craiova (DJ), care s-a impus cu 4-0 în Bănie și cu 8-0 pe Stadionul Termo din Severin. Mehedințenii au jucat de trei ori barajul de promovare, în 2007, 2012 și 2015, însă de fiecare dată au pierdut, demonstrând astfel cât de slabă și amatoricească este principala competiție organizată de AJF Mehedinți.

Articol scris de Florin ȘTIUBE
Foto: Express de Banat

Marius ANGHEL 24 Jun. 2016, 12:36 Stiri
Pe aceeași temă