SCM Pitești, spre desființare

Mihai Andries 09 Jul. 2014, 15:53 Stiri
SCM Pitești,** spre desființare

Deși autoritățile locale au susținut în mai multe rînduri că nu vor desființa echipa de fotbal a ora­șului, ultimele decizii luate de repre­zen­tan­ții Pri­mă­riei Pitești arată contrariul. În pro­porție de 99,9%, autoritățile locale nu mai vor să susțină echipa de liga a treia, iar mai mult ca sigur, SCM Pi­tești va dispărea de pe harta fotbalului româ­nesc.

Cu jucători neplătiți de o jumătate de an, SCM Pitești a terminat sezonul pe locul trei, în spatele celor de la Fortuna Poiana Cîmpina și Chindia Tîrgoviște, ca­re s-au luptat pentru promovare până în ultima etapă. Cele două contracandidate ale piteștenilor au avut asigurate cele mai bune condiții de pregătire, dar și salariile jucătorilor achitate la zi, lucru foarte important pentru o echipă care își propune promovarea. Fotbaliștii lui Valentin Sinescu au terminat sezonul cu speranța că își vor primi salariile restante, însă până acum autoritățile locale nu au mișcat nici un deget în acest sens.

Primarul Pendiuc a spus în timpul campionatului că va căuta soluția legală pentru a putea da bani la echipă, iar după aceea a ieșit în presă și a spus că a găsit-o, însă efectele nu s-au văzut. La câteva săptămâni după terminarea sezonului, conducătorii clubului au cerut rezilierea tuturor contractelor jucătorilor care au evoluat în sezonul trecut, inclusiv a juniorilor de 17-18 ani, care erau plătiți cu salarii de 7-8 milioane de lei vechi. Acest lucru arată că Primăria Pitești intenționează să des­ființeze echipa, din moment ce clubul nu mai are nici un jucător legitimat.

Prin aducerea celor de la FC Clinceni, care vor evolua din toamnă pe stadionul Nicolae Dobrin, sub denumirea de FC Academica Argeș, autoritățile locale cred că au rezolvat proble­ma fotbalului, însă nu este așa. Ce vor face autoritățile în eventualitatea în care Constantin Moroianu, finanțatorul Clinceniului, se va supăra și va pleca cu tot cu echipă de la Pitești, așa cum a făcut la Buftea? Piteștiul cu ce echipă de fotbal va mai rămâne, dacă Primăria va desființa SCM Pitești? Oare Piteștiul este atît de sărac de nu poate să susțină o echipă de liga a treia, formată numai din juniori de 17-18 ani, care pot crește în valoare și pot deveni în câțiva ani jucători de bază la echipe de Liga I? Juniorii de la școlile de fotbal din Pitești unde vor juca, atunci când vor termina junioratul? De ce un oraș ca Piteștiul nu este în stare să aibă propria echipă și trebuie să apelăm la tot felul de clone care nu au nici o treabă cu FC Argeșul lui Nicolae Dobrin?

Cum este posibil ca o comună ca Bradu și un oraș precum Câmpulungul să țină o echipă de liga a treia, iar Piteștiul nu? Pentru ce facem stadionul, dacă pe el nu joacă echipa orașului, ci un hibrid care s-a plimbat prin țară precum se mută țiganii cu cortul? Pentru ce am cheltuit  în sezonul trecut miliarde de lei vechi, dacă renunțăm la juniorii de perspectivă? La aceste întrebări ar trebui să răspundă primarul Tu­dor Pendiuc și viceprimarul Cornel Ionică, ce spunea că a ur­mat exemplul celor de la CSU Craiova. Domnule viceprimar, este o diferență foarte mare între proiectul făcut în Bă­nie și cel de la Pitești! Cel din Bă­nie e fă­cut 100% de autoritățile locale oltene, iar echipa este cunoscută sub denumirea de CraiOlguța, iar FC A­ca­de­mica Argeș este proiectul celor de la FC Clinceni, care s-au plimbat prin mai multe locuri, iar atunci cînd s-au supărat, și-au strîns toate jucăriile și au plecat! Autoritățile locale ar trebui să țină SCM în Liga a III-a ca alternativă, în eventualitatea în care cei de la FC Clinceni vor pleca de la Pitești, iar oa­menii vor rămâne fără fotbal! Greșeala făcută de Primărie poa­­­te fi îndreptată în al 13-lea ceas, a­vînd în vedere că Liga a III-a va începe pe 30 august, iar e­chipele din acest eșalon vor începe pregătirea de săptămâna viitoare.

Sursa: Curierul Zilei

Mihai Andries 09 Jul. 2014, 15:53 Stiri
Pe aceeași temă