SCM Gloria Buzău face prima mutare după promovarea în Liga 2. Ilie Stan va fi noul antrenor al echipei

Marius ANGHEL 21 May. 2019, 13:39 Stiri
SCM Gloria Buzău face prima mutare după promovarea în Liga 2.** Ilie Stan va fi noul antrenor al echipei

SCM Gloria Buzău, prima promovată matematic în acest sezon al Ligii 3, cu cinci etape înainte de finalul sezonului, face prima mutare pentru următorul campionat. Echipa care a câștigat detașat Seria 1 va avea un nou antrenor. Ilie Stan (51 de ani) a ajuns, ieri, la un acord verbal cu Cristian Ceaușel, președintele grupării, și va semna un contract cu echipa susținută de primăria Buzău.

Ultima dată antrenor la FC Foolad, în Iran, pe care a antrenată în 2018, buzoianul Ilie Stan va reveni în fotbalul românesc și îi va lua locul pe banca tehnică lui George Timiș.

„Ilie Stan este ce de-al treilea antrenor din istoria scurtă a SCM Gloria Buzău, după Vasile Tudose și George Timiș. Cel din urmă va rămâne șeful secției de fotbal, însă puterea de decizie asupra echipei de seniori și planul de viitor al acesteia cad strict în sarcina lui Ilie Stan. Ilie Stan, alături de cumnatul său, Ion Viorel reprezintă ultimul cuplu de tehnicieni care a dus în prima ligă o echipă de fotbal din Buzău, defuncta FC Gloria”, a anunțat site-ul local buzaul-sportiv.ro.

Ilie Stan, originar din Pogoanele, localitate din județul Buzău, a avut prima performanță în fotbalul românesc pe banca echipei Gloria Buzău, unde a făcut echipă cu Viorel Ion și au dus clubul în Liga 1. Ulterior a preluat-o pe Victoria Brănești, pe care a promovat-o din Liga 3 în Liga 1, în perioada 2008-2011. Le-a mai antrenat Dunărea Giurgiu, CS Mioveni, FCSB, Concordia Chiajna, FC Vaslui, FC Brașov, Al Urooba (Emiratele Arabe Unite), Zakho (Iraq), Farul Constanța, Al Shamal (Qatar), ASA Târgu Mureș și Foolad (Iran).

SCM Gloria Buzău este înființată în urmă cu doi ani, în 2017, în Liga a 4-a, și este la a doua promovare consecutivă, iar din vară va evolua în campionatul Ligii 2. SCM Gloria va încerca să spele imaginea orașului Buzău, după ce Gloria Buzău, antrenată atunci de Viorel Ion, a pătat-o în sezonul 2015-2016 al Ligii 2, ultimul în care și-a desfășurat activitate, când a fost sancționată de FRF după ce au dovedit că a fost implicată în mai multe meciuri aranjate pentru pariuri.

În ultima etapă din acest sezon, a 30-a, SCM Gloria Buzău stă, fiindcă ar fi trebuit să o întâlnească pe CSM Roman, echipă care s-a retras în prima parte a campionatului. Astfel, SCM Gloria va încheia Seria 1 cu următoarea linie de clasament: 28 de meciuri, 23 de victorii, 4 egaluri, o înfrângere, 77-17 golaveraj și 73 de puncte.

Marius ANGHEL 21 May. 2019, 13:39 Stiri
Pe aceeași temă