Satelitul Astrei, cu „grădinița” la atac

Mihai Andries 04 Sep. 2014, 15:44 Stiri
Satelitul Astrei,** cu

Chiar dacă sediul social al echipei AFC Astra se află la Giurgiu, echipa secundă a clubului și grupele de juniori se antrenează și joacă la Ploiești, pe stadionul „Astra” sau „Prahova”. De altfel, aceste formații sunt formate din jucători prahoveni și de pregătirea lor se ocupă tot tehnicieni din același județ. Deci, se poate spune că sunt de-ai Prahovei…

În plus, în Prahova nu mai există nicio grupare prahoveană la nivelul Ligii a III-a, singura fiind AFC Astra 2, formație care și-a câștigat dreptul de a evolua în acest eșalon după ce s-a impus în prima întrecere județeană. În jocul de debut din cel de-al treilea campionat al țării, trupa antrenată de ploieșteanul Bucurel Dârman a primit replica unei alte formații „satelit”, și anume Concordia 2 Chiajna.

Fără a găsi scuze, din capul locului trebuie să spunem că echipa „astrală” a avut în componență numai juniori, în timp ce ilfovenii și-au permis luxul să trimită în teren opt seniori. Lipsa de experiență a jucătorilor prahoveni și-a spus în cele din urmă cuvântul, oaspeții impunându-se cu scorul de 2-0, diferența de scor înregistrată pe tabela de marcaj la finalul jocului fiind cea reală. Fără să fi fost un joc spectaculos, din păcate sub nivelul eșalonului în care s-a jucat, cele trei puncte au intrat în contul oaspeților în urma unor greșeli copilărești (poate, scuzabile) ale juniorilor Astrei. Primul gol a venit după ce mijlocașul Pencea a prins un șut în forță de la 22 de metri și portarul Stanciu a respins, nefericit, în față, iar pe urmărire Moldovan (aflat într-o poziție suspectă de ofsaid) a lobat balonul peste apărătorul buturilor „astrale” (minutul 43).

Cea de-a doua reușită a întâlnirii a purtat semnătura celui mai bun jucător de pe teren, Ciobanu, care a șutat la colțul scurt (90+1) din interiorul careului mare. Trebuie precizat și faptul că jucătorul menționat anterior s-a aflat la originea penalty-ului acordat în minutul 79, când Anton a fost busculat de Stanciu, iar Pencea a tras slab, fiind „ghicit” de apărătorul buturilor locale.
Una peste alta, debutul Astrei a fost unul nu tocmai fericit, dar dacă de la prima echipă vor sosi ceva „întăriri”, cu siguranță va avea un cuvânt de spus în campionat…

AFC Astra 2 – Concordia 2 Chiajna 0-2 (0-1)

Stadion: „Astra”, Ploiești. Spectatori: circa 100. Au marcat: -/Moldovan (43), Ciobanu (90+1).
Astra 2: Stanciu – Popescu, Năstase, Nicorescu (cpt), Ioniță (90+2 Iliescu) – Răileanu, V. Marin – Saulea (74 C. Gheorghe), V. Gheorghe, Chiși – R. Moise. Antrenor: Bucurel Dârman.
Concordia 2: Gudea – Vartanian, Albu, Dragarski, Calu – Moldovan (46 Crăciun), Pencea (81 O. Marin) – Rasdan (78 Ciumacenco), Raiciu, Ciobanu – Timov (56 Anton). Antrenor: Laurențiu Diniță.
Avertismente: Chiși (58), Stanciu (79)/Dragarski (70), Raiciu (86).
Arbitri: Valentin Porumbel (Oltenița) – Lucian Țuțu, Andrei Pavel Cojocaru (ambii Brașov). Observatori: George Enescu (București), Victor Roșca (Buzău)
Jucătorul meciului: Cristian Ciobanu (Concordia 2).

Sursa: Ziarul Prahova

Mihai Andries 04 Sep. 2014, 15:44 Stiri
Pe aceeași temă