Rasism în Liga 3. Insultat de suporterii satelitului Pandurilor, Diarra a fost eliminat pentru că le-a răspuns prin gesturi: „Am greșit, dar nu am mai suportat”

Autor: Mihai Andries Publicat: 07 Mar. 2015, 13:22 Actualizat: 07 Mar. 2015, 13:27 Stiri
Rasism în Liga 3.  Insultat de suporterii satelitului Pandurilor, Diarra a fost eliminat pentru că le-a răspuns prin gesturi: „Am greșit, dar nu am mai suportat”

Millenium Giarmata a început excelent meciul de la Rovinari, împotriva celor de la Pandurii II, din cadrul primei etape a returului Ligii a 3-a (seria a IV-a). Abdoulaye Diarra a deschis scorul pentru echipa timișană în minutul 18, însă gazdele au beneficiat de nu mai puțin de trei lovituri de la 11 metri și două eliminări în tabăra adversă, câștigând în cele din urmă cu 4-1.

Unul dintre fotbaliștii trimiși mai repede la vestiare a fost chiar marcatorul Giarmatei. Începând cu primele minute ale reprizei secunde, când a evoluat în fața tribunei unde se aflau dispuși susținătorii oltenilor, Diarra a fost insultat în permanență.

„S-au legat de culoarea pielii mele, au fost tot felul de injurii cu tentă rasistă. Arbitrii nu au luat nicio măsură, eu mi-am văzut de joc, dar la un moment dat nu am mai suportat. Prin minutul 80, am făcut și eu un gest, arbitrul de centru m-a văzut, mi-a acordat cel de-al doilea cartonaș galben și am fost eliminat de pe teren. Am greșit, îmi pare rău mai ales că sunt suspendat pentru meciul cu Sebișul”, ne-a mărturisit fotbalistul sosit în 2010 în fotbalul românesc, la UTA.

În 2005, pe când activa la Academia de Fotbal al lui Internationale Milano, ivorianul Abdoulaye Diarra făcea următoarea remarcă despre rasism și rasiști la o convenție. „Trăiesc cu colegii mei într-o vilă mică din Milano. Suntem toți împreună, eu, Andreolli, Boumsong. Râdem, ne spunem unul altuia povești, pentru noi rasismul nu există pentru că pur și simplu nu știm nimic despre el. Nu știu de ce Dumnezeu m-a făcut negru și pe tine alb, dar nu simt nicio diferență și nici nu aș vrea să se suspende meciuri pentru cântece rasiste. Aș prefera să continui să joc pentru că acei oameni nu au nicio importanță pentru mine” spunea în urmă cu zece ani mijlocașul, care s-a stabilit în Italia de la 14 ani împreună cu familia sa.

Până la urmă, însă, niște specimene din Oltenia (România) au reușit – se pare – să-i schimbe optica lui Diarra despre rasism și cei care-l aplică pe arenele sportive. Mai rămâne de văzut și care va fi poziția Federației Române de Fotbal, pe baza rapoartelor de arbitraj și al observatorului de joc, care – suntem siguri – nu au putut omite evenimentele rușinoase de la Rovinari.

Sursa: Sport Arad

Autor: Mihai Andries Publicat: 07 Mar. 2015, 13:22 Actualizat: 07 Mar. 2015, 13:27 Stiri
Pe aceeași temă