Punct ochit, punct lovit. Știința Miroslava trece și de Inter Dorohoi și își continuă seria pozitivă pe teren propriu

Marius ANGHEL 20 Mar. 2016, 09:35 Stiri

Știința Miroslava a bifat trei puncte necesare ca aerul în partida de sâmbătă de pe teren propriu cu Inter Dorohoi, în cea de-a 16-a etapă a Ligii 3. În urma unei prestații foarte bune, cu Bogdan Ghiarasim (23) și Mădălin Crengăniș (78) în rol de marcatori, Miroslava a trecut de penultima clasată și continuă lupta pentru primele locuri în Seria I. Scorul ar fi putut lua proporții dacă Alexandru Buhuși nu ar fi ratat în minutul 61 o lovitură de pedeapsă. În echipa condusă de Dănuț Munteanu putem remarca după acest joc și revenirea lui Bogdan Botezatu, introdus pe teren în repriza a doua.

Jocul de la Uricani a debutat cu o ocazie importantă de gol, Andrei Sărițanu șutând puțin pe lângă stâlpul porții în urma unei lovituri libere executate de Florinel Strungariu. La mijlocul reprizei, Bogdan Ghiarasim a reușit să deschidă scorul cu un șut înșelător din marginea careului, la care Satco nu a mai putut interveni sub bara transversală. Singurul moment de panică în defensiva Științei, în continuare fără gol primit acasă în sezonul 2015-2016, l-a avut în rol principal pe Strungariu, care a gestionat cu mult calm, în stilu-i caracteristic, un duel unu la unu în zona punctului de la 11 metri.

George Maxim putea dubla avantajul Miroslavei înainte de pauză, la capătul unei faze dezvoltate în trei: Ghiarasim, Adrian Sasu și Mădălin Crenganis, însă, înainte de fluierul de final al primei părți, Crengăniș a fost și el blocat in-extremis de portarul Dorohoiului.

Antrenorul Dănuț Munteanu a operat două înlocuiri în primele zece minute ale reprizei secunde. Bogdan Botezatu i-a luat locul lui Ghiarasim (accidentat), iar Adrian Sasu a fost schimbat cu Paul Chetroșanu. De cinci minute a avut nevoie Botezatu pentru a se face remarcat. Acesta a pătruns periculos în careul advers și l-a forțat pe Chiorescu să intervină prin fault. Inter Dorohoi a rămas cu un jucător mai puțin, Chiorescu fiind trimis mai devreme la cabine din cauza cumulului de cartonașe. Alex Buhuși a tras o idee cam moale de la 11 metri și i-a permis lui Satco să pareze în lateral.

În echipa Științei și-a făcut loc și Ilie Talpan, băgat în luptă în minutul 74 pentru un final ceva mai liniștit.  După o nouă ocazie memorabilă a lui Crengăniș, jucătorul împrumutat de la CSMS Iași a reușit să spargă gheața în tricoul echipei ieșene. Crengăniș (78) l-a învins pe Satco printr-un șut la colțul scurt, plasând mingea între portarul Dorohoiului și stâlpul din stânga sa.

La final, antrenorul Dănuț Munteanu s-a declarat mulțumit de jocul băieților: „Felicit echipa pentru modul în care s-a comportat in această după amiază. Asta în ciuda condițiilor meteo (vânt puternic) care nu ne-a permis în multe momente să ne desfășurăm așa cum ne-am fi dorit, cu mai multe goluri în poarta adversarului”. Acum, atenția Științei se îndreaptă spre următoarea etapă, când vor merge din nou în deplasare (eterna problemă a Științei) și speră la o victorie pe terenul lui Atletico Vaslui.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Uricani

Știința Miroslava: Bîrlădeanu – Pantiru, Strungariu, Ad. Ilie, Sărițanu, Ghiarasim (Botezatu 56), Buhusi, Maxim (Talpan 74), Izmană, Crengăniș, Sasu (P. Chetroșanu 53). Rezerve neutilizate: Ionescu, Odagieru, Ciopraga și Loghin.

Inter Dorohoi: Satco – Merticariu, Agheorghiesei, Lungu, Chiorescu, Păun, Antonescu, Scutelnicu, Netbai și Moisa. Rezerve: Adascalitei, Timofte, Gorgan (46), Jitareanu (46), Ciobanu (67), Cope, Costaș.

Text, foto și video: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 20 Mar. 2016, 09:35 Stiri
Pe aceeași temă