Promovarea matematică a devenit o chestiune de etape. SCM Pitești a făcut instrucție cu FC Voluntari II și s-a distanțat la 18 puncte de locul 2

Marius ANGHEL 02 Apr. 2017, 10:25 Stiri

SCM Pitești a mai făcut, vineri seară, încă un pas pentru promovarea în Liga a 2-a. Liderul Seriei a 3-a a Ligii 3 a învins, cu 4-1, pe propriul teren, pe FC Voluntari II, ocupanta locului secund și s-a distanțat la 18 puncte de principalul urmăritor în clasament. Promovarea matematică în liga secundă devine doar o chestiune de etape pentru echipa lui Nicolae Dică, care domină autoritar această serie.

Piteștenii au început foarte bine partida și au deschis scorul după doar patru minute prin Căpățînă, care l-a învins pe portarul oaspeților cu un șut din interiorul careului. Gazdele și-au dublat avantajul cu 25 de minute înainte de finalul primei părți. Deaconescu l-a pus la încercare pe Petrariu cu un șut de la 25 de metri, goalkeeperul ilfovean a respins în față, balonul a ajuns la Căpățînă, care a tras în bară, iar Năstăsie a fost pe fază și a trimis în plasă. Piteștenii au avut șansa de a se desprinde decisiv pe tabelă, însă același brav Petrariu a reușit să scoată din vinclu șutul lui Căpățînă. Portarul oaspeților a mai scăpat încă o dată la ocazia lui David, care singur cu goalkeeperul ilfovean s-a precipitat în fața porții, iar șutul acestuia a fost respins de un fundaș in extremis.

Voluntariul a redus din handicap cu cinci minute înainte de pauză în urma unui contraatac de toată frumusețea. Leasă a centrat în careu, iar Clătinici a trimis în poartă cu un șut din interiorul careului.

Alb-violeții au rezolvat însă meciul după revenirea de la cabine. Căpățînă a fost faultat în careu de un fundaș ilfovean, centralul a arătat penalty, care a fost transformat de Grecu. Gazdele au avut încă două mari ocazii de a înscrie, însă Căpățînă, singur cu portarul, a tras în acesta, și tot el a trimis după acea milimetric cu capul pe lângă bara laterală, din centrarea lui Anghelina. Juniorul Cătălin Barbu, în vârstă de doar 17 ani, a stabilit scorul final cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar. Fiul lui Jean Barbu, fostul mare atacant al lui FC Argeș, l-a învins pe portarul ilfovenilor cu un șut în forță din interiorul careului, reușind să marcheze primul gol în tricoul liderului seriei.

Argeșenii au avut probleme medicale

În confruntarea cu FC Voluntari II, Nicolae Dică nu a putut alinia cel mai bun „11″. Trei dintre jucătorii de bază ai echipei sale nu au putut fi folosiți din cauza accidentărilor sau suspendărilor: „Albu și Stoica sunt accidentați și nu îi vom avea o lună. Au urmărit meciul din tribună. În afară de cei doi, a mai fost și Șandru, care a fost suspendat din cauza cumului de cartonașe. Am 24 de jucători în lot, iar cei care intră trebuie să-și facă datoria și să-i suplinească pe cei care lipsesc”, a spus tehnicianul.

Oancea, reprofilat fundaș

În partida cu Voluntariul, Dică a fost nevoit să facă câteva improvizații din cauza absențelor cu care s-a confruntat: „L-am folosit pe Oancea ca fundaș dreapta. Ne-a lipsit Șandru care a fost suspendat și trebuia să găsesc un post pentru un junior în teren. Trebuia să găsesc al treilea junior în teren lângă Grecu și Udeanu și am luat această decizie să jucăm cu Oancea fundaș dreapta, pentru că în viziunea mea el este un jucător polivalent. Poate juca și fundaș dreapta, mijlocaș dreapta, dar și mijlocaș central. Este un jucător de echipă care ne ajută foarte mult. A fost o opțiune bună”.

Dică: „Felicit băieții pentru atitudine”

La finalul meciului cu FC Voluntari II, Nicolae Dică a ținut să-și felicite jucătorii pentru această victorie. Tehnicianul celor de la SCM Pitești le cere elevilor săi să dea totul pe teren pentru a-și asigura în scurt timp și promovarea matamatică: „În primul rând mă bucur că am reușit să câștigăm jocul. Felicitări băieților pentru atitudinea pe care au avut-o, pentru cele trei puncte câștigat și pentru jocul pe care l-au practicat. S-a văzut că am jucat cu echipa de pe locul 2, un adversar preocupat să paseze, să aibă posesie. Noi am fost însă echipa care am făcut presing avansat, am reușit de foarte multe ori să recuperăm mingea în jumătatea adversă. Am avut și câteva probleme defensive atunci când ne-am dus în acel presing sus. Ne-am dus pe rând și nu am reușit să recuperăm mingea. Am și primit golul, dar per total sunt mulțumit de ceea ce am realizat astăzi. Ce am făcut la antrenamente în această săptămână, am pus în practică. Important este că am reușit să ne distanțăm la 18 puncte de locul 2. Băieții trebuie să rămână concentrați și de acum încolo pentru a ne asigura și promovarea matematică în scurt timp”.

Bălan: „Lupta pentru promovare este încheiată”

Tibi Bălan, antrenorul celor de la FC Voluntari II, consideră încheiată lupta pentru promovare. Tehnicianul oaspeților consideră victoria gazdelor una absolut meritată.
Principalul ilfovenilor a pus acest eșec pe seama lipsei de experiență a jucătorilor săi: „A fost un meci dificil. Ne așteptam la acest lucru. Jucătorii mei au fost cât de cât receptivi la spusele mele. Au încercat, au avut atitudine. Din punctul ăsta de vedere, nu am ce să le reproșez. S-a văzut lipsa de experiență. Am jucat cu nouă juniori în teren și la scorul de 2-1 am reușit să echilibrăm balanța. După ce am acel gol din penalty, am încercat să revenim, dar fără izbândă. Jucătorii trebuie să învețe și din înfrângeri. Noi le vom da credit în continuare, fiindcă asta este politica Academiei, cel puțin a echipei a doua, ca să creștem cât mai mulți tineri și să reușim să-i promovăm la echipa mare în cel mai scurt timp. SCM Pitești este o echipă bună, cu jucători cu experiență. Își merită locul pe care îl ocupă în clasament. Îi felicit pentru victoria de astăzi. Sper să ne mai vedem și peste câtva timp pentru că acești copii au potențial. Anul viitor obiectivul nostru va fi promovarea. Sunt sigur că dacă această echipă va avea continuitate și jucătorii se vor mobiliza, vor munci în fiecare zi mai mult, vom avea șanse mult mai mari. Lupta pentru promovare în această serie este deja încheiată. Este absurd să ne mai gândim la primul loc. Nici matematic, nu știu dacă mai avem șanse. Important este să învățăm ceva din jocul ăsta. Vom vedea unde am greșit și vom încerca să corectăm greșelile”

La doar 17 ani îi calcă pe urme tatălui său

Evoluția foarte bună a lui Cătălin Barbu, încununată și cu un gol, nu a trecut neobservată de Nicolae Dică. Tehnicianul grupării din Trivale îi prevede un viitor frumos fiului lui Jean Barbu.

Dică este convins că peste câțiva ani, puștiul îi poate călca pe urme tatălui său, care a făcut istorie în tricoul lui FC Argeș și al Rapidului: „Încercăm să dăm șansă la fiecare jucător tânăr pe care îl avem în lot. Important este ca atunci când li se oferă șansa, ei să fie pregătiți. Cei care au intrat astăzi, dar și în meciurile trecute, au demonstrat că au valoare și merită să fie în această echipă. Când am făcut lotul, am vrut să îmbin tinerețea cu experiența. Avem 12 juniori în lot. Mă bucur că Jean (n.r. – Cătălin Barbu) a reușit să marcheze. Îmi doream ca el să reușească acest lucru pentru că și la meciurile în care l-am introdus pe teren și-a creat ocazii, dar nu a reușit să dea gol. Este un copil de viitor care va crește în valoare. Și ceilalți care sunt în lot pot avea un viitor frumos dacă vor fi serioși și vor munci mult”

SCM PITEȘTI – FC VOLUNTARI II 4-1 (2-1)
C. Căpățînă 4′, I. Năstăsie 19′, R. Grecu 51′ – pen., Ct. Barbu 89′ / Clătinici 39′

Udeanu – Oancea, Cotigă, Deaconescu, Șerbănică – Panait (Piscanu 60′), Șerban (Szecui 77′), Grecu, David (Ct. Barbu 80′) – Năstăsie (Anghelina 73′), Căpățînă
Antrenor: Nicolae Dică

Petrariu – Gisă, Ignat (Diac 80′), Halmaghe (Uțoiu 15′), Nica – Tudorică, Leasă, Mihai, Stănescu – Clătinici (Gogoi 73′), Ene (Stoica 76′)
Antrenor: Tiberiu Bălan

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești); Spectatori: 700.
Arbitri: Teodora Albon (Cluj), Petruța Iugulescu (Târgoviște), Mihaela Țepușă (București).
Observatori: Ionuț Borcan (Ploiești), Adrian Matei (București).
Cartonașe galbene: Șerbănică, Panait.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 02 Apr. 2017, 10:25 Stiri
Pe aceeași temă