Promovare liniștită. Fortuna a dat șapte goluri în ultimul meci și și-a asigurat prezența în Liga a 2-a

Marian Dima, Marius ANGHEL 09 Jun. 2014, 14:02 Stiri

Fortuna Poiana Câmpina și-a îndeplinit obiectivul, acela de a câștiga ultimul meci – echivalent cu promovarea, jocul cu Atletic Bradu părând mai degrabă o formalitate! A fost 7-2, putea fi o diferență chiar mai mare, gazdele neavând niciun moment vreun fel de emoție cu privire la soarta punctelor, Chipirliu marcând încă de la primele faze ale partidei golul „izbăvitor”. Până la urmă, pe lista marcatorilor și-au trecut numele mai mulți jucători, reușitele Fortunei venind din toate pozițiile posibile, oaspeții având un singur „rol” – acela de a contribui la spectacol, prin dubla lui Păvăluță. Era și greu să poată mai mult piteștenii, oaspeții părând preocupați de a „trage o țigară”, la schimbări (Murineanu a cerut tutun chiar unui fotograf, alegându-se cu prețiosul „trofeu” pe care l-a savurat la vestiar, așteptând…. două beri!).

Revenind la Fortuna, să remarcăm dorința de a reuși a fotbaliștilor, „foamea” de goluri, atmosfera pozitivă, stabilitatea strategiei, care, iată, au dat roade, până la urmă.

Săgeți către rivali

Fortuna nu a avut galerie la acest meci, deși tribunele au fost pline, atmosfera fiind una liniștită, la propriu, între conducere, echipă și fanii obișnuiți ai grupării existând un „scurtcircuit”! Astfel, finalul meciului i-a adus pe jucători în fața unor tribune pe jumătate goale! La final, cei de la Fortuna au dat o replică acidă președintelui de la Chindia, Mugur Porumbacu, antrenorul Florin Stăncioiu declarând că „nu mai avem noi galerie, așa că Porumbacu nu are loc la Fortuna să fie șef”!

Vizitați de prieteni

Printre spectatorii partidei de vineri s-au aflat multe persoane care au avut Oțelul Galați în „CV”, fostul antrenor – Petre Grigoraș, acum la Pandurii – și Narcis Răducan (aflat, se pare, în căutare de angajament, ca oficial) fiind alături de Radu Călin. La fel, președintele dinamovist Constantin Anghelache și directorul executiv al Petrolului – Andi Crângu au trecut „pe la vestiare”.

Tricouri speciale și chef în club

Finalul partidei a adus bucuria promovării, antrenorul Florin Stăncioiu fiind purtat pe brațe, la propriu, în timp ce patronul echipei – Radu Călin- și președintele Virgil Munteanu au așteptat jucătorii în apropierea vestiarelor, pentru a-i felicita, pe rând, pe toți cei care au îmbrăcat „tricourile de campioni”, patronul intrând apoi în vestiar pentru un „discurs specific”, care a cuprins și răspunsurile așteptate de jucători cu privire la prima de promovare și „depozitele” din primele anterioare, jucătorii titulari ai Fortunei având de ridicat de la casierie sume de peste 10.000 de lei, pentru această promovare. Călin a promis că „marți și joi” vor fi zilele în care se vor face plățile așteptate. Revenind la mini-festivitatea de premiere, jucătorii au avut tricouri speciale pentru a marca performanța accederii în eșalonul secund. Acestea au fost special gândite, pe piept având trecut „Promovare Fortuna 2014″, iar pe spate a fost inscripționată lista tuturor jucătorilor care au contribuit la realizarea acestei performanțe. Apoi, spre miezul nopții, jucătorii s-au strâns la un club din Câmpina, la invitația patronului Călin, pentru a cinsti cum se cuvine fericitul eveniment sportiv.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

Stăncioiu – patru promovări și o… operație

Antrenorul Fortunei, Florin Stăncioiu, și-a trecut în „CV” a patra promovare în eșalonul secund, toate obținute cu echipe diferite! Pe rând, acesta a dus în eșalonul secund pe Poiana Câmpina, Chimia Brazi, Tricolorul Breaza și, acum, Fortuna, fapt remarcabil, mai ales că a luat echipa într-un moment dificil, reușind să câștige promovarea printr-o serie perfectă în play-off, unde a obținut maximum de puncte posibile! Stăncioiu nu va avea însă liniște, la propriu, zilele acestea, astăzi fiind programat la o intervenție chirurgicală, el urmând să se opereze la București din cauza unei hernii inghinale!

Declarații după meci:

Florin Stăncioiu: „Sunt emoționat, fericit, am reușit o promovare meritată, după ce am luat echipa cu 11 puncte, în etapa a 8-a, când aproape totul părea compromis. A existat presiune, nu este ușor să antrenezi la Fortuna, dar cred eu că am jucat și am arătat un nivel peste cel al diviziei C. Chindia a fost o adversară puternică, s-a ținut scai de noi. Bradu nu ne putea pune probleme pe teren propriu, au făcut-o însă în tur, având și acel avantaj al terenului sintetic, și fiind bine motivați de către cei din Târgoviște”.

Virgil Munteanu: „Suntem în sfârșit în Liga a II-a, după ce am ratat un an acest obiectiv, iată-ne, în sfârșit fericiți. Le mulțumesc colegilor din firmele care ne-au ajutat, prin munca lor, să finanțăm această echipă, sper să atragem acum, în eșalonul secund, și mai mult. Vom avea timp de analize, de concluzii, pot să vă spun doar că, la Fortuna, obiectivul nu va fi niciodată evitarea retrogradării!”

Fortuna Poiana Câmpina – Atletic Bradu 7-2 (3-1)
Stadion: „Fortuna” – Poiana Câmpina. Spectatori: circa 800. Au marcat: Chipirliu (2, 58), B. Năstase (12, 27), B. Barbu (60), Anițoiu (68), V. Munteanu (82 – pen.) / Păvăluță (31, 88)

Fortuna: Zegheru – Cristescu (46 Jugaru), M. Marin (cpt), Șandru, Damian (60 Anițoiu) – Minciună, Barbu – V. Munteanu, Antohi (46 Buhuși), Năstase – Chipirliu (63 Crossman). Antrenor: Florin Stăncioiu.
Atletic: Mușat (82 Nedelea) – A. Tănase, Pîslaru, C. Șerban, Diță (71 Ștefănescu) – Jenaru (77 Soare), Murineanu (60 C. Tănase), Rădescu, Cârstea – Păvăluță (cpt), A. Păun. Antrenor principal: absent.

Avertismente: –
Arbitri: Andrei Chivulete – Dragoș Balună, Vlad Bârleanu (București)
Observatori: George Bădescu (București), Florin Stănescu (Dragomirești)
Jucătorul meciului: Bogdan Năstase (Fortuna)

Articol scris de Marian Dima

Marian Dima, Marius ANGHEL 09 Jun. 2014, 14:02 Stiri
Pe aceeași temă