Primarul huligan! Kiss e acuzat că a sărit să-l bată pe antrenorul Zagonului

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 10 May. 2013, 15:06 Actualizat: 10 May. 2013, 15:08 Stiri
Primarul huligan!  Kiss e acuzat că a sărit să-l bată pe antrenorul Zagonului

Primarul comunei brașovene Târlungeni, Iosif Kiss, a avut o reacție violentă la finalul meciului pe care echipa locală l-a încheiat la egalitate, scor 0-0, împotriva formației FC Zagon, partidă din etapa a 14-a din Ligii a III-a, seria a șasea.

Meciul era unul cu miza doar pentru echipa din Târlungeni care avea neapărată nevoie de o victorie pentru a egala liderul Fortuna Brazi, cu care se luptă la promovare. Unirea are în acest moment 36 de puncte și un meci mai puțin jucat și este la două puncte în spatele echipei din Brazi.

Echipa din Zagon s-a dovedit o nucă prea tare pentru brașoveni, care nu au reușit să obțină cele trei puncte, deși au beneficiat în opinia oficialilor de la FC Zagon de un arbitraj favorabil. Oficialii au acuzat anularea unui gol perfect valabil, dar și un penalty acordat prea usor de centralul partidei.

Antrenorul echipei din Covasna a declarat în exclusivitate pentru ProSport, că atâta timp cât timp va fi antrenorul echipei, jucătorii își vor apăra corect șansele: „Niciodată nu vom face vreun lucru necurat. Vom juca doar pe teren. Dacă cineva mi-ar cere vreodată să o lăsăm mai moale pe teren, eu voi fi primul care voi pleca. Fotbalul este un sport care trebuie să se desfășoare doar pe teren și în spiritul fair-play ului.”

Frustrat de faptul că echipa sa nu a reușit să se impună, edilul-șef din Târlungeni, Iosif Kiss, a recurs la un gest golănesc. El a intrat în vestiarul echipei oaspete și l-a lovit pe antrenor. Acuzația vine de la antrenorul echipei din Zagon, Valentin Suciu, care a vorbit în exclusivitate pentru ProSport despre acest incident: „Primarul a intrat la finalul meciului nervos în vestiarul nostru și a încercat să mă lovească cu piciorul. Nu am înțeles motivul pentru care a avut un asemenea comportament”.

Președintele clubului FC Zagon, Kelemen Ferencz, a declarat că nu știe ce s-a întâmplat: „Am auzit și eu de la jucătorii noștri. Au stat 20 de minute pe teren pentru că le-a fost teamă să nu fie bătuți în momentul când vor intra în vestiar.”

Cu toate că îl cunoaște pe primarul din Târlungeni, președintele formației din Zagon se arată dezgustat de gestul edilului. „A fost un gest golănesc. Nu îl înțeleg pe domnul primar, pe care îl cunosc de ceva vreme. Numai că în timpul meciurilor se transformă, parcă nu mai e același om.”

Președintele Zagonului acuză Poliția Locală că au asistat „neputincioși” la evenimentele petrecute la meci: „Ei (n.r.-polițiștii) stăteau și se uitau când jucătorii erau înjurați și bruscați de către „prieteni” ai primarului.”

Oficialii lui FC Zagon au acuzat și observatorii prezenți la meci. Președintele Kelemen Ferencz susține că aceștia nu și-au făcut datoria: „Observatorii auzeau cum era jignit antrenorul nostru Suciu, dar nu au scris nimic în raportul de joc.”

Articol scris de Andrei SĂ‚VULESCU și Bogdan ENACHE

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 10 May. 2013, 15:06 Actualizat: 10 May. 2013, 15:08 Stiri
Pe aceeași temă