Prima înfrângere din istoria noului „U” Cluj i-a fost fatală. Marius Popescu, demis după 31 de meciuri

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 18 Sep. 2017, 12:06 Stiri
  • Universitatea Cluj trece prin primul moment de cumpănă de la reformarea echipei. Ioan Ovidiu Sabău l-a demis pe antrenorul Marius Popescu după înfrângerea de la Tășnad, scor 0-2, înregistrată sâmbătă, în cadrul etapei a 4-a a Ligii 3, Seria 5.
  • A fost prima înfrângere de când „U” Cluj a luat-o de la capăt, din Liga a 4-a.
  • După patru etape desfășurate în noul sezon al Ligii 3, Universitatea, cu o mulțime de vedete în echipă, se află abia pe locul 9 din 15 în Seria 5. Clujenii au 4 puncte acumulate în trei meciuri, într-o etapă stând.


Noua echipă a „șepcilor roșii” a dat de prima mare problemă de la reînființare. Sâmbătă a venit primul insucces în ultimele 14 luni. Echipa lui Marius Popescu a pierdut, în mod neașteptat, pe terenul Unirii Tășnad, în etapa cu numărul 4 din Liga a 3-a. Asta în ciuda faptului că în echipa clujenilor au evoluat Albuț, Andrei Cordoș, Lemnaru, Giurgiu, Florescu sau Goga, jucătorii cu sute de meciuri în prima ligă sau partide în echipa națională.

După 0-2 la Tășnad, antrenorul Marius Popescu a fost demis. Este o decizie care vine în urma întregului început slab de campionat pentru formația care are obiectiv promovarea în liga secundă. Universitatea Cluj are în trei meciuri o victorie (4-0 cu Unirea Dej), un egal (1-1 cu CFR Cluj II) și o înfrângere (0-2 cu Unirea Tășnad). Ardelenii au pierdut primul meci, după 30 de partide fără eșec.

În Liga a 4-a, „U” Cluj a avut 27 de victorii și un egal. „Din păcate, au fost momente în joc aproape inexplicabile, nu ne-a ieșit mai nimic la Tășnad. Aș putea spune că am dominat partida, însă aș fi perfid, pentru că fotbalul înseamnă goluri, victorii, atitudine, iar nouă ne-a lipsit tocmai dorința, deși avem un lot superior din toate punctele de vedere, cu jucători experimentați, cu personalitate. Le spun mereu băieților să aibă atitudine la nivelul adversarului. Asta am subliniat și în Liga a 4-a, unde chiar dacă am câștigat la scor majoritatea partidelor, nu ne-a fost deloc ușor, am întâmpinat și acolo unele probleme. Viața merge înainte, trebuie să uităm acest meci și să îndreptăm greșelile pe care le-am făcut. „U” Cluj este un club greu, cu presiune și suporteri pătimași, iar lucrurile pot escalada la un moment dat. Tot ce ține de mine am aplicat, am încercat să îmi fac cât mai bine datoria împreună cu restul staff-ului. Campionatul este lung, iar lucrurile se pot remedia. Una peste alta, nu căutăm nicio scuză și sper ca suporterii să digere acest insucces inexplicabil și dureros. Indiferent de situație, ei trebuie să rămână alături de echipă, așa cum au fost mereu”, a spus Marius Popescu, pentru site-ul oficial al Universității Cluj.

Echipa folosită în meciul de la Tășnad: Dinu (Albuț 19) – Takacs (Lemnaru 83), Ionescu, A. Cordoș, Manu – Giurgiu (cpt.), Florescu (Oct. Ursu 60) – Micaș, Goga, B. Lemac (Moldoveanu 19) – Hațiegan.

Unirea a deschis scorul dintr-un penalty discutabil, transformat de Gabriel Cădar (13), fază la care portarul Dinu s-a accidentat în zona înghinală și a fost înlocuit de Albuț. Al doilea gol al sătmărenilor a fost dat în minutul 82, când apărarea Universității a fost făcută șah-mat, iar Zoltan Nagy a îndeplinit o simplă formalitate.

Următorul meci al Universității este programat sâmbătă, la ora 17:00, pe Cluj Arena, cu Performanța Ighiu (locul 5 cu 7 puncte).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Universitatea Cluj

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 18 Sep. 2017, 12:06 Stiri
Pe aceeași temă