Petrolul a obținut doar o remiză cu liderul Alexandria, pe „Ilie Oană”, în meciul pentru primul loc! „Lupii”, la primul pas greșit în acest sezon

Marius ANGHEL 14 Oct. 2017, 10:38 Stiri

Petrolul și Alexandria au încheiat nedecis, vineri seară, meciul direct din etapa a 8-a a Ligii 3, desfășurat pe stadionul „Ilie Oană”, continuând de pe aceleași poziții ca și până acum lupta pentru promovare, de pe locurile 3, respectiv 1. Rezultatul de egalitate, scor 1-1, a fost decis încă din prima repriză, după ce oaspeții au deschis scorul, prin Cosmin Căpățînă (31), iar „lupii” au egalat prin Jean Prunescu (41).

Cele mai bune două echipe ale Seriei a 3-a a Ligii 3 și-au dat întâlnire pentru prima dată în acest sezon, pe „Ilie Oană”, într-un meci de la care se aștepta să stabilească, într-o oarecare măsură, favorita din lupta pentru promovare. Miza și-a spus cuvântul și, astfel, am avut parte de o primă jumătate de oră cu joc echilibrat, fără faze de poarte, ambele echipe căutând, parcă, să ia pulsul rivalei și să-i găsească punctele slabe.

Jocul s-a aprins cu adevărat în minutul 31, atunci când oaspeții au dat prima lovitură: după o minge bâlbâită în preajma careului „lupilor”, Cosmin Căpățînă a preluat la 16 metri, central, și a trimis perfect, în dreapta lui Bolboașă, deschizând, astfel, scorul.

Reacția echipei lui Octavian Grigore a fost promptă și, după ce Arnăutu (36) a ratat prima mare ocazie, șut de la 10 metri, respins cu piciorul de către Olteanu, tot atacantul ploieștenilor i-a pasat decisiv lui Jean Prunescu (41), după o fază fixă, și fundașul găzarilor n-a ratat din 6 metri, trimițând peste portar, sub transversală, restabilind echilibrul pe tabela de marcaj.

Repriza a doua a stat sub semnul aceleiași presiuni, niciuna dintre echipe nefiind dispusă, parcă, să riște. A rezultat, astfel, o luptă surdă la mijlocul terenului, în detrimentul spectacolului, încheiată până la urmă nedecis, cu rezultatul stabilit încă din finalul primei părți.

Petrolul rămâne neînvinsă, dar face, totuși, un prim pas greșit, iar etapa viitoare va avea un nou meci extrem de important, la Saelele, pe terenul Voinței Turnu Măgurele. Ploieștenii sunt momentan pe locul 3, deoarece au un meci mai puțin jucat, în timp ce Alexandria s-a menținut pe primul loc, cu trei puncte în plus, la rândul ei fiind la primul pas greșit în acest sezon. Voința e pe locul 2, cu un punct mai mult ca Petrolul.

Seară aparte pentru Jean Prunescu

Desemnat drept „Jucătorul lunii septembrie” într-un sondaj inițiat de către ADGA (Asociația Diaspora Galben-Albastră), fundașul central Jean Prunescu a fost premiat, chiar înainte de startul partidei, de către Mircea Dridea. Cel care, la rândul său, a avut parte de o surpriză, primind un trofeu special, cuvenit celui mai valoros jucător al istoriei „galben-albaștrilor”.

Altfel, pentru Prunescu seara a fost cu adevărat una aparte. Jean a înscris, chiar înainte de pauză, golul care a restabilit echilibrul pe tabela de marcaj, dar s-a văzut nevoit să rămână la cabine la finele primei reprize, din cauza unei accidentări, o problemă musculară la coapsă ce l-a chinuit toată săptămâna.

PETROLUL PLOIEȘTI – AFCM ALEXANDRIA  1-1
Jean Prunescu 41′ / Cosmin Căpățînă 31′

Bolboașă – Catană, Prunescu (Frîncu 46), Antoche, Velisar – M. Chindriș, Olaru – N. Popescu (Ciocâlteu 52′), Cl. Tudor (cpt.)(G. Păun 83′), Saim Tudor – Arnăutu (D. Gheorghe 72′)
Antrenor: Octavian Grigore

Olteanu – Sîrbu, Ciocoteală, Floricel, Gheorghe – Vîlcică, Calofir – C. Căpățînă (Barbălată 90+2′), Desculțu (Călin 56′), Radu (cpt.) – Terci
Antrenor: Romulus Ciobanu

Stadion: „Ilie Oană”; Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi) și Cosmin Vătămanu (București). Observatori: Florin Ungureanu (București) și Sorin Cojocaru (București).

Text și foto: FC Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 14 Oct. 2017, 10:38 Stiri
Pe aceeași temă