Oțelul și-a pus preparatorul fizic ca antrenor principal

După ce sâmbătă a reziliat, pe cale amiabilă, contractul cu antrenorul pricipal Damian Băncilă, după înfrângerea de vinerea trecută, 1-2 la CSM Roman, prima în acest sezon, conducerea SC Oțelul a decis să continue campionatul Ligii 3 cu ceilalți membri ai staffului tehnic, fără a aduce un tehnician din exterior.

Astfel, clubul gălățean a anunțat marți că Alexandru Ciobanu (31 de ani), preparator fizic la Oțelul din vara acestui an, este noul antrenor principal al echipei, acesta urmând să fie ajutat de Eugen Baștină și Iulian Olteanu, antrenori secunzi și în mandatul lui Băncilă.

„Clubul nostru dă credit unui tehnician tânăr, pregătit și dedicat activității de antrenorat, un profesionist desăvârșit, cunoscător al fotbalului gălățean și familiarizat cu spiritul de luptă și sacrificiu de care trebuie să dea dovadă Oțelul. În plus, fiind de la începutul sezonului în staff-ul tehnic al echipei, este perfect acomodat în cadrul clubului și este familiarizat cu nivelul la care se află jucătorii SC Oțelul Galați”, se precizează într-un comunicat al SC Oțelul.

Tatăl noului antrenor principal este Mihai Ciobanu, fost jucător și mulți ani antrenor în cadrul clubului, iar Alexandru Ciobanu și-a petrecut mare parte din copilărie și anii adolescenței în curtea stadionului Oțelul, inclusiv ca junior timp de opt ani. În domeniul antrenoratului, a activat ca preparator fizic și antrenor secund la CF Brăila (Liga 2), CSM Râmnicu Sărat (L3), Gloria Buzău (L2), Delta Tulcea (L2), CSM Râmnicu Vâlcea (L2), Al Orouba (Oman, L1) și Metalosport Galați (L3). Ca antrenor principal a activat la formația secundă și cea de juniori U19 a clubului de ligă secundă, CSM Râmnicu Vâlcea, plus o scurtă perioadă ca interimar la formația Al Orouba. În 2012, a obținut Licenta „A” UEFA în cadrul Școlii Federale de Antrenori.

„Sunt onorat că cei din conducerea executivă au încredere în mine ca antrenor, mai ales că sunt atașat dintotdeauna de club! Este important să ne îmbunătățim atitudinea, să creem o stare de spirit puternică, pozitivă, pentru a aduna cât mai multe victorii, iar sfârșitul turului să putem privi încrezători și optimiști spre retur”, a declarat Alexandru Ciobanu.

„Fac apel la comunitatea oțelară să îl sprijinim, să îl încurajăm la greu. Îmi doresc ca Alex Ciobanu să fie surpriza noastră placută, tinerețea, cunostințele și voința lui să fie decisive în realizarea obiectivului nostru: promovarea în Liga 2. A venit timpul ca disciplina și seriozitatea să fie cuvinte de ordine la Oțelul”, a spus și Cornel Romeo Moisescu, președinte SC Oțelul Galați.

Obiectivul SC Oțelul rămâne același, promovarea în Liga 2. Primul joc oficial pentru Alexandru Ciobanu în postura de antrenor principal al SC Oțelul Galați se va disputa sâmbătă, 28 octombrie, în compania formației AFK Miercurea Ciuc, în etapa a 10-a a Ligii 3. Partida va avea loc cu începere de la ora 15:00, pe stadionul Oțelul.

După 9 meciuri desfășurate în Liga 3, SC Oțelul are acumulate cinci victorii, trei egaluri și o înfrângere, cu cele 18 puncte situându-se pe locul 2 în Seria 1, la un punct în spatele liderului Aerostar Bacău.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă