Oțelul s-a îndepărtat de promovare, însă își reconfirmă antrenorul principal

Oțelul s-a îndepărtat de promovare,** însă își reconfirmă antrenorul principal

Chiar dacă rezultatele și jocul echipei au fost dezamăgitoare în primele două etape din retur, iar mare parte dintre spectatorii prezenți la ultimul meci au cerut demisia conducerii tehnice, cei din fruntea SC Oțelul au anunțat, în această săptămână, că antrenorul principal Alexandru Ciobanu rămâne în funcție.

Conducerea Suporter Club Oțelul Galați a avut, marți, prin intermediul unui comunicat, prima reacție publică oficială după meciul de sâmbătă, terminat doar la egalitate, scor 0-0, cu CSM Focșani. Esența informării o reprezintă faptul că nu se trece la schimbarea antrenorului pirncipal, cerută de mare parte a publicului de la ultimul meci, chiar și în cazul ratării obiectivului, promovarea.

„Conducerea clubului este conștientă de rezultatele nesatisfăcătoare ale echipei de seniori în acest început de retur, însă va milita pentru continuitate, motiv pentru care întărim sprijinul acordat antrenorului principal Alexandru Ciobanu, chiar și în eventualitatea în care obiectivul anunțat în acest sezon va fi compromis. Stafful tehnic va avea în continuare misiunea de construi o echipă competitivă și practicarea unui fotbal atractiv și calitativ”, se precizează în comunicat.

După cum se observă, cel puțin la nivel declarativ și oficial, încă nu s-a renunțat la obiectivul inițial, promovarea, despre compromiterea acestuia vorbindu-se doar ca posibilitate în viitor. Astfel, afirmațiile președintelui Cornel Moisescu, făcute într-o postare pe pagina sa de Facebook, cum că obiectivul se schimbă în ocuparea locurilor 1-3 și formarea unei echipei competitive pentru sezonul următor, rămân doar un punct de vedere personal.

Cu Alexandru Ciobanu antrenor principal, Oțelul a disputat șapte meciuri de campionat: nici o înfrângere, trei victorii (printre care și cea cu una dintre contracandidate la primul loc, Aerostar) și patru rezulate de egalitate.

Oțelul, aflată pe locul al patrulea, a început returul Seriei 1 din Liga a 3-a la numai două puncte în urma ocupantei primului loc, Aerostar Bacău, dar distanța s-a mărit la șase puncte, respectiv, cinci puncte față de a doua clasată, AFK Csikszereda, după ce ambele meciuri din retur au fost încheiate la egalitate, fără gol marcat (0-0).

Oțelul trebuia să joace, sâmbătă, pe terenul formației Bucovina Rădăuți (locul 6), însă etapa a fost amânată de FRF pe 4 aprilie din cauza vremii potrivnice.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă