Obiectiv cu presiune pe jucătorii Oțelului! Câte puncte vor să obțină gălățenii în retur și care sunt echipele considerate contracandidate în lupta pentru promovare

Obiectiv cu presiune pe jucătorii Oțelului!** Câte puncte vor să obțină gălățenii în retur și care sunt echipele considerate contracandidate în lupta pentru promovare

SC Oțelul Galați începe vineri meciurile din returul Ligii a 3-a, cu obiectivul general neschimbat: promovarea. Pentru a fi atins, clubul și-a fixat o țintă ambițioasă pentru a doua parte a campionatului: cel puțin 12 victorii, în cele 13 partide rămase de jucat.

Iulian Apostol, căruia i-au fost mărite atribuțiile de team-manager cu cele aferente postului de manager executiv, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că obiectivul echipei gălățene pentru retur este câștigarea celor cinci meciuri de pe teren propriu și a cel puțin șapte dintre cele opt din deplasare. „Din 24 de puncte puse în joc la meciurile din deplasare, obiectivul clubului este obținerea a minimum 21, iar acasă să nu facem niciun pas greșit, asta înseamnă nici măcar un egal, să câștigăm tot pe terenul nostru. Așa vom putea ca în toamnă să fim în Liga a 2-a”, a declarat Apostol.

Oțelul începe returul de pe locul al patrulea, cu un punct mai puțin față de CSM Roman și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și cu două puncte în urma primei clasate, Aerostar Bacău.

Ciobanu: „Anticipez că va fi o luptă la baionetă între cele trei echipe”

Alexandru Ciobanu, antrenorul principal al echipei gălățene, consideră că principalele contracandidate la promovare sunt echipele din Bacău și Miercurea Ciuc, cărora le-a analizat mutările din pauza de iarnă.

„Aerostar a fost și ea destul de activă pe piața transferurilor, i-au luat pe Căinari, fundașul Masalla de la Suceava, Istrate, care a trecut și pe la Galați, pe la Dunărea și apoi Metalosport, și încă doi sau trei jucători. Ei aveau oricum un lot destul de puternic pentru nivelul Ligii a 3-a și asta se vede în clasament. Cei de la Csikszereda, din ce știu, nu au făcut mari mutări, ei oricum au o politică bazată pe jucători din acea zonă. Am adus și noi destui jucători și nivelul valoric ne-a crescut, astfel că anticipez că va fi o luptă la baionetă între cele trei, din toate punctele de vedere. Spun asta pentru că și la sfârșitul turului am avut adversari supramotivați, știm ce urmează”, a analizat tehnicianul gălățean situația din partea superioară a clasamentului Seriei 1.

În ceea ce o privește pe CSM Roman, Alexandru Ciobanu așteaptă primele etape din retur, pentru a se lămuri dacă această echipă va puteam menține ritmul din prima parte a campionatului. „Echipa din Roman a pierdut un jucător destul de important, pe Țapu, plecat la Miroslava, un atacant care în tur a înscris destul de multe goluri. Vom vedea dacă în retur au aceeași putere și același suflu ca în prima parte a campionatului, când au fost surpriza plăcută a seriei. Mai sunt și alte echipe puternice pentru acest nivel, ca Lieștiul, Râșnovul sau Rădăuțiul, care vor avea ceva de spus în retur”, a mai comentat antrenorul Oțelului.

În primul meci din retur, Oțelul va juca, vineri, de la ora 15:00, cu AFC Odorheiu Secuiesc, în deplasare.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă