O victorie cât o promovare

17 Apr. 2012, 19:53 Stiri
O victorie cât o promovare

Meci capital la Brașov, pe stadionul Carpați, unde s-au întâlnit vineri Corona Brașov și Olimpia Satu Mare, în cadrul etapei a 21-a a Ligii a treia de fotbal, seria a șasea. Cele două echipe, contracandidate la promovare, erau la egalitate de puncte, pe primele două locuri ale clasamentului, astfel încât duelul lor putea aduce clarificarea necesară. În prima repriză, meciul a fost modest, din punct de vedere al spectacolului, miza enormă spunându-și cuvântul. Brașovenii au dominat teritorial, însă fără să-și creeze mari situații de gol. Echipa din Satu Mare s-a baricadat eficient în apărare, pe două linii și a ieșit de vreo două ori periculos, însă portarul Marc a intervenit foarte bine. Aspectul jocului s-a menținut și după pauză, însă doar până în min. 75, când antrenorii brașoveni au introdus pe teren doi jucători, care au dinamizat jocul : Marcăș și Ene. Dealtfel, cei doi au conlucrat perfect la singurul gol înscris în acest meci : era minutul 88, lumea își pierduse speranța , însă, la o cursă pe stânga, a urmat centrarea lui Marcăș pe capul lui Ene, care a reluat în plasă, aruncând tribunele în aer (1-0). Un gol care a rămas pe tabelă până la final și a adus o victorie cât o calificare. Corona este lideră acum, cu 49 de puncte, cu trei mai multe decât Olimpia și așteaptă acum cu încredere finalul campionatului, care-i poate aduce promovarea…

La final, antrenorul Daniel Bona, a declarat :

,,A fost o victorie imensă. Îi felicit pe toți jucătorii, pentru modul în care au tratat acest joc, pentru felul în care s-au dăruit pe teren și pentru că au avut încredere până la final că vom câștiga. Am dominat 80 la sută din meci și de aceea am obținut o victorie meritată, iar acum avem prima șansă la promovare. Mă bucur și pentru faptul că este al optulea joc în care această echipă nu primește gol, iar procentajul nostru pe teren propriu este sută la sută„.

La rândul său, autorul golului, Marius Ene (foto), a declarat :

,,Mă bucur mult că am reușit să câștigăm. Am venit la Brașov pentru că aici mi s-a prezentat un proiect ambițios, legat de promovarea în liga secundă și acest lucru m-a ambiționat. Imi doresc să revin în liga secundă, acolo unde am mai jucat și să reușim meciuri foarte bune„.

Autorii aceste splendide victorii : Marc- Martac, Potecu, Ștefan, Avram – Chirciu (Mitran), V. Munteanu, Stere, Istrate (Marcăș) – Coman (Ene), Marinescu (Postolache). Antrenori : Daniel Bona și Vasile Gherghe.

De partea cealaltă, Olimpia i-a folosit pe Șuta – Moș, Mureșan, Micaș. Heil, Molnar, Villand, Botos, Zsiga, Marinaș, Feie. Au mai jucat Glodean, Hanuș, Dănilă, Gavrilescu. Antrenori: Tiberiu Csik și Levente Paul

Sursa: ACS Corona

17 Apr. 2012, 19:53 Stiri
Pe aceeași temă