Nou-promovata în Liga 3 Metalul Buzău intră sub „tutela” Consiliului Județean. „Prin implicarea noastră cred că vom aduce bucurie microbiștilor buzoieni”

Marius ANGHEL 29 Jun. 2017, 12:40 Stiri

Fotbalul buzoian va fi resuscitat de Consiliul Județean Buzău, administrație va lua sub tutela sa pe nou-promovata în Liga a 3-a Metalul Buzău, formație care revine în acest eșalon după o absență de 11 ani. Mare iubitor al sportului rege, președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a purtat deja discuții cu cei din conducerea clubului Metalul privind obiectivul și, evident, bugetul necesar.

În prima fază, pentru anul acesta, Metalul, dealtfel echipă cu tradiție în fotbalul buzoian, fiind cea mai veche (înființată în 1954), va primi din partea Consiliului Județean aproximativ 300.000 de lei, conform celor declarate de șeful instituției. Neagu a ținut să precizeze că, pentru primul sezon, gruparea ,,metaliștilor” își propune menținerea în Liga a 3-a. Referitor la locul de disputare a meciurilor de acasă, este luată în calcul varianta stadionul Gloria, în acest sens urmând să discute cu primarul Constantin Toma, deoarece arena din Crâng aparține municipalității.

,,Mi se pare absolut firesc, atât timp cât legislația ne permite, să ajutăm financiar sportul buzoian și implicit fotbalul din județ. Din punctul meu de vedere, este un lucru extraordinar că Metalul Buzău, într-adevăr cea mai veche echipă și de tradiție, a reușit să promoveze în eșalonul trei. Trebuie să alocăm bani, vom face asta și cred că aducem bucurie microbiștilor buzoieni, mari cunsumatori și în același timp cunoscători ai fenomenului. Îl felicit pe domnul Benga (n.r. – finanțatorul Metalului), cât și întreaga conducere a clubului și, bineînțeles, pe jucători pentru performanța obținută. Luna viitoare vom aproba în ședința Consiliului Județean modalitatea de implicare la echipa Metalul Buzău”, a spus președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Metalul Buzău a obținut promovarea în Liga a 3-a după ce s-a impus în ambele manșe (4-0 în deplasare și 5-2 pe teren propriu) în fața formației, CS Amara, campioana Ligii a 4-a Ialomița.

Articol și foto de Adi SOARE

Marius ANGHEL 29 Jun. 2017, 12:40 Stiri
Pe aceeași temă