Metalosport s-a înscris în Liga 3, în ciuda problemelor financiare. Clubul gălățean a fost aproape de o asociere cu Universitatea

Metalosport, singura dintre cele patru formații gălățene din al treilea eșalon fotbalistic care se afla într-o situație de incertitudine, s-a înscris și ea în ultimul moment în competiția care va începe pe 26 august. Cel puțin teoretic, în sezonul următor al Ligii a 3-a vor fi patru formații din județul Galați: Oțelul, Sporting Liești, Avântul Valea Mărului și Metalosport. Ieri, 20 iulie, a fost termenul-limită fixat de Federația Română de Fotbal pentru înscrierea în competiție, iar în această ultimă zi a trimis documentele și Metalosport, echipă care s-a confruntat cu mari probleme financiare în ultimul timp și care în ultima etapă a sezonului trecut nu s-a prezentat la meciul pe care îl avea pe teren propriu, motivând că nu are bani pentru a-l organiza.

Soluția pe care Dorin Butunoiu, președintele Metalosport, o vedea pentru continuarea în Liga 3 era o asociere cu Universitatea „Dunărea de Jos”, care să sprijine prin asigurarea unei părți din bugetul necesar. „Discuțiile sunt foarte avansate, aproape de finalizare. Director executiv al clubului ar urma să fie, din partea Universității, Cătălin Savu (n.r. – lector la Faculatea de Educație Fizică), antrenor principal – Damian Băncilă și secund – Tudorel Pelin. Ne-au cerut să prezentăm exact situația economică a clubului, să știe ce datorii sunt, lucrez acum la asta. Ideea de bază este să ajungem să plătim restanțele către jucători, chiar dacă unii nu mai continuă la noi. Trimitem și la FRF documentele de înscriere”, a spus Butunoiu.

Speranța oficialului clubului gălățean a căzut însă în ultimul moment. Joi seară a avut loc o nouă întâlnire între cei de la Metalosport și de la Universitate, în urma căreia s-a renunțat la asocierea dintre cele două părți. Cel mai probabil, Universitatea „Dunărea de Jos” își va face propriul club de fotbal cu care va începe din Liga a 4-a. Deci situația Metalosportului rămâne în continuare incertă.

Metalosport a primit în acest an o subvenție destul de mică din partea municipalității, suma de 100.000 de lei, iar în acest condiții s-a ajuns ca sezonul trecut să fie încheiat cu un episod negativ fără precedent în fotbalul gălățean: neprezentare la un meci acasă, cel din ultima etapă. La aflarea veștii, oficialii clubului gălățean anunțaseră că se retrag din campionat.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă