Meszar: „UTA nu poate fi oprită, se bucură de dragostea orașului”

Marius ANGHEL 23 Dec. 2014, 15:19 Stiri
Meszar:**

UTA Bătrâna Doamnă petrece iarna lui 2014 pe locul al treilea în Seria a IV-a a Ligii 3, la trei puncte distanță de Național Sebiș și la două de „băieții cu pizza” de la Mama Mia. Promovată după barajul de la Lugoj, trupa alb-roșie a avut o singură sincopă, cea de la Giarmata, iar trei meciuri le-a terminat la egalitate – două cu contracandidatele plus unul care a lăsat regrete mari, cel de acasă cu oltenii lui Gheorghe Ciurea de la Filiași. Despre ce s-a întâmplat din vară și până acum, dar și despre viitor, vorbim cu Alexandru Meszar, omul datorită căruia se poate spune că mai avem posibilitatea să discutăm de UTA și acum.

– Suntem la un an și jumătate din noul drum al UTA-ei. O perioadă care s-a scurs rapid și intens, echipa a promovat în Liga a III-a și se bate pentru eșalonul secund.
– UTA, prin numele ei, obligă minim Liga a II-a, acest lucru îl știm toți și facem toate eforturile să acționăm în consecință. Sunt optimist în ceea ce privește promovarea. Acest obiectiv se poate realiza mai greu sau mai ușor, în funcție de aportul comunității. Cu cât mai mulți ne implicăm, firme mici, mari și persoane, va fi mai ușor. Sunt așteptați să vină lângă noi cât mai mulți să realizăm împreună acest obiectiv și să pășim împreună pe stadionul nou. Pentru sezonul 2014-2015 avem din partea Primăriei un sprijin exemplar tocmai pentru a motiva implicarea sferei private și de a garanta seriozitatea proiectului.

– La jumătatea întrecerii, pare clar că lupta la promovare se dă în trei. Care ar fi atuurile UTA-ei?
– Jucători de valoare superioară diviziei a treia, combinație perfectă între experiență și tinerețe, suportul unei galerii frumoase și dragostea unui oraș. Simțim cum numărul suporterilor crește. Sunt și minusuri pe care dorim să le rezolvăm. Trăgând o linie, lotul e echilibrat valoric, înlocuirile ne-au adus în multe rânduri plusul așteptat, iar climatul din vestiare și birouri e sănătos. Am o singură dezamăgire pe linie sportivă, înfrângerea de la Giarmata, unde întreaga echipă a jucat foarte – foarte slab.

– În plan afectiv, UTA pare să recâștige terenul pierdut în ultimii ani.
– Am pornit la drum cu ideea clară ca UTA să-și recapete imaginea de odinioară. UTA să fie a arădenilor, nu a primarului, a lui Țucudean sau a lui Meszar, trebuie să fie a comunității. Am pus în practică proiectul „UTA este a tuturor arădenilor”, am primit o serie de răspunsuri pozitive. Ne-am bucurat de sprijinul Primăriei Arad, care a contribuit cu 70 la sută din buget, de sprijinul Consiliului Județean, cu încă 10 procente și de grupul de firme al familiei Țucudean – Cotta, Gemi, MiGe, Camico și PG, și foartre mulți sponsori mai mici. Parteneri sunt Atrium Mall, U.V.V.G și TRX.

– Trecem la nivel de lot. Cum se prezintă situația lui Sorin Strătilă?
– Avem un acord de principiu cu el, îl așteptăm în ianuarie la reunire.

– Adrian Piț și Răzvan Blănaru s-au pregătit cu echipa în ultimele două luni. Despre ei ce se poate spune?
– Răzvan Blănaru va fi jucătorul nostru din ianuarie, iar Adi Piț are un termen de gândire până pe 5 ianuarie 2015.

– Alte nume vehiculate au fost Vezan, Bujor și chiar Todea. Și probabil că mai sunt și alte ținte. La ce să ne așteptăm în ceea ce-i privește?
– Vezan și Bujor sunt jucători cu care am purtat discuții care vor fi finalizate în curând. Pe Todea nu l-am contactat.

– Care adversar pare mai periculos în lupta pentru primul loc, Sebiș sau Mama Mia?
– Atât Sebișul cât și Mama Mia sunt echipe bunicele, dar UTA nu poate fi oprită, dacă se bucură de dragostea orașului.

– Un cuvânt de final?
– Este o normalitate, dar, din păcate, având în vedere situația fotbalului din România, putem spune că este o realizare că azi, 23 decembrie, înainte de sărbători, clubul este la zi cu onorariile și primele jucătorilor, staff-ului, angajaților și nu are datorii către furnizori. Iar în anul 2015 vom avea aceeași politică financiară de a nu ne angaja față de jucători și diverse alte lucruri pentru care nu avem buget asigurat. În rest, numai de bine pentru toți care ne urmăresc. Crăciun Fericit și un An Nou cu promovare, cum a fost și anul 2014!

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 23 Dec. 2014, 15:19 Stiri
Pe aceeași temă