„Mergem la Conpet să câștigăm!”

01 May. 2009, 16:23 Stiri

Pentru formațiile prahovene care evoluează în Liga a III-a de fotbal, etapa de astăzi prezintă interes doar pe jumătate.

 

Asta pentru că două dintre formații- AFC Filipeștii de Pădure și Chimia Brazi- nu vor evolua, adversarele pe care aceste grupări urmau să le întâlnească retrăgându-se din campionat.

 

Fără doar și poate, cel mai atractiv meci al rundei va avea loc la Strejnic, acolo unde Conpet Ploiești va primi replica Tricolorului Breaza. În cealalta partidă în care este implicată o formație din Prahova, la Boldești, Petrolistul Kaproni nu poate, în mod normal, să piardă vreun punct în disputa cu Victoria Bod.
 

 

Conpet Ploiești -Tricolorul Breaza
 

Cu siguranță, cocheta arenă de la Strejnic va fi neîncăpătoare la meciul din această după amiază.

 

Motivația este cât se poate de simplă: iubitorii fotbalului vor să vadă la lucru o echipă- Tricolorul Breaza- care are șansa uriașă de a promova în eșalonul secund fără să mai susțină un meci de baraj și o alta- Conpet Ploiești- ajunsă pe podium grație celor patru victorii consecutive obținute în retur.

 

Ambițiile, orgoliile, dar și tradiția întâlnirilor dintre cele două formații reprezintă argumente pentru un derby autentic.

 

Pornind de la aceste considerente, cei doi experimentați antrenori, Silviu Dumitrescu – la gazde – și Florin Stăncioiu- la oaspeți – au pregătit, cu maximă atenție, partiturile tehnico-tactice necesare pentru obținerea celor trei puncte puse în joc.

 

Dacă pierderea acestor puncte nu ar însemna mai nimic pentru fotbaliștii de la Conpet, pentru Tricolorul Breaza și un rezultat de egalitate ar fi considerat un eșec.

 

Nu de alta, dar cei de la echipa Victoria Brănești- adversara directă a brezenilor în lupta pentru întâietate- așteaptă orice pas greșit al grupării antrenate de Florin Stăncioiu.
 

 

"Pentru meciul de mâine, antrenorul nostru nu va conta pe Cioc, fotbalist care a acumulat 7 cartonașe galbene și va fi suspendat. Băieții au intrat în cantonament astăzi (n.n- ieri) și sunt foarte încrezători că pot învinge Tricolorul Breaza", a declarat Adrian Samoilă, directorul sportiv de la Conpet Ploiești.
 

La rândul său, Florin Stăncioiu- antrenorul Tricolorului- a fost categoric: "Clar! Mergem la Conpet să câștigăm cele trei puncte și le vom obține! Am tot lotul valid, băieții mi-au demonstrat că sunt responsabili și deciși să facă un meci bun. Cu toții am uitat, deja, importantul succes din etapa trecută și ne concentrăm doar la partida aceasta".
 

Meciul dintre Conpet Ploiești și Tricolorul Breaza va fi arbitrat, la centru, de Andrei Florin Chivulete, ajutat la cele două margini de Marian Valentin Burlacu și Mihaela Țepușă- toți trei din București.
Observator din partea Federației Române de Fotbal va fi Alexandru Crișan- tot din București.
 

 

Petrolistul Kaproni Boldești – Victoria Bod
 

Având în vedere că situația din clasament a celor două formații este una liniștită, partida poate fi considerata doar una de palmares.

 

Totuși, Petrolistul trebuie să își respecte blazonul și să demonstreze, și în meciul de astăzi, că parcursul impresionant pentru o echipă nou promovată nu a fost unul întâmplător.

 

Petrolistul Kaproni are nevoie de toate punctele puse în joc pentru a spera că va încheia campionatul pe podium și probabil că va bifa un nou succes, mai ales că pe teren propriu, prahovenii au cedat destul de greu puncte, dar nu în meciuri cu echipe mai slab cotate, așa cum este cazul disputei de astăzi.

 

Partida dintre Petrolistul Kaproni Boldești și Victoria Bod va fi arbitrată de o brigadă din București, avându-l la centru pe Constantin Horia Ciucă, acesta fiind ajutat la cele două margini de Dan Gheorghe Păun și Florin Dan Niculescu.

 

Observator din partea Federației Române de Fotbal va fi Marcel Paraschiv, de asemenea din București.

 

În seria a III-a din Liga a III-a de fotbal se mai dispută astăzi următoarele meciuri:

 

CF Predeal- Petrolul Videle,
Royal Brașov- Electrosid Titu,
ASC Clinceni- ACS Berceni
Victoria Brănești- Juventus București.
Toate partidele vor începe la ora 18.00
 

 

Sursa: Ziarul Prahova
 

01 May. 2009, 16:23 Stiri
Pe aceeași temă