Maftei scoate în față realitatea de la noul Rapid. Cantonamentul „într-un hotel părăsit în care ne-am apucat să spălăm vasele” și salvatorul: „El a cumpărat echipamentul, nu conducerea”

Marius ANGHEL 29 Mar. 2019, 13:36 Stiri
Maftei scoate în față realitatea de la noul Rapid.** Cantonamentul

Rapid e lider în Seria a 2-a a Ligii 3, cu 47 de puncte, dar giuleștenii au avut un start greu în acest sezon. Prezent la ProSport LIVE, Vasile Maftei, unul dintre cei mai apreciați jucători ce au evoluat pentru echipa „alb-vișinie”, a dezvăluit cât de grea e situația la clubul unde Victor Angelescu e acționar majoritar.

Vasile Maftei (38 de ani), care s-a retras și în prezent urmează cursurile Școlii Federale de Antrenori, a povestit ce a trăit la Rapid în ultima perioadă. Chiar înaintea primei etape, cu Progresul Spartac, meci câștigat greu de giuleșteni cu 2-1, lotul a intrat în cantonament, dar condițiile au fost mai mult decât jenante.

„E normal ca la o echipă ce se vrea profesionistă, să se intre în cantonament cu o zi înainte și să se meargă la un hotel părăsit? Era ca-n filme. Să mergi la masă și să speli tu farfuriile? S-a întâmplat la Vila 23 Snagov… te uiți, nimic, nici fețe de masă, nici tacâmuri, toate erau murdare.

Primul care s-a apucat să le spele a fost Schumacher, care era antrenor și a vrut să dea și un exemplu. Apoi, am început eu și toți ceilați. Asta era înaintea primei etape și când te dai cu capul de chestii de la început… Nu e normal, trebuia ca o persoană să verifice. ‘Bă, vine echipa!’. Trebuia să vadă ce e acolo… dacă tot vrei un club profesionist… Dacă intrai în camerele alea… Mâncarea a fost OK, că a fost adusă de la catering.

Am zis, atunci, asta e, mergem înainte, deși trebuia să ne plângem atunci de condițiile astea. I-am bătut greu pe Spartac, cu 2-1, jocul a suferit, dar a fost o victorie”, a spus Vasile Maftei la ProSport LIVE.

Un alt exemplu, lipsa echipamentului! Jucătorii erau amăgiți de către conducere că vor avea echipamente de calitate puse la dispoziție de către un sponsor tehnic, dar după o lungă perioadă de așteptare, tricourile și șorturile promise nu au mai apărut.

Atunci, Daniel Niculae, un alt simbol al echipei, a achiziționat „necesarul” din resurse proprii. „Când eram în Liga a 4-a s-a comandat un echipament, a durat mult și nu a venit cel care trebuia. Atunci s-a dus Nico și a făcut rost de echipament, el l-a și inscripționat, nu știu dacă din banii lui a făcut toate astea, dar nu a făcut nimeni din conducere ce a făcut el… Erau 40 de grade Celsius afară și noi nu aveam cu ce să ne îmbrăcăm”, a mai spus Maftei.

Marius ANGHEL 29 Mar. 2019, 13:36 Stiri
Pe aceeași temă