Luptă la baionetă pentru promovare! „Presiunea va fi pe cei de la Fortuna, pentru noi nu este un joc decisiv”

Marius ANGHEL 25 Apr. 2013, 14:42 Stiri
Luptă la baionetă pentru promovare!**

• Derbiul promovării din C6 dintre Fortuna Brazi și Unirea Tărlungeni se va disputa vineri seara, la Ploiești, de la ora 20.00
• „Vrem să răspundem atacurilor celor de la Brazi pe teren, nu pe Facebook”, spune președintele Unirii, Kiss Iosif
• Antrenorul Laszlo Balint are mare încredere în jucătorii săi înaintea derbiului de la Ploiești

Mai sunt doar două zile până la derbiul campionatului din C6 dintre Fortuna Brazi și Unirea Tărlungeni, iar tensiunea este maximă în ambele tabere. Cei de la Fortuna, cu un buget record chiar și pentru Liga a 2-a, se luptă pentru promovare cu Unirea Tărlungeni, o echipă mică, pe care nimeni nu o cota cu șanse la supremație înaintea startului campionatului.

„Presiunea va fi pe cei de la Fortuna”

Tehnicianul brașovenilor, Laszlo Balint, spune că meciul cu Fortuna este cel mai important din cariera sa de antrenor. „Se poate spune că este cel mai important meci pentru mine, dar presiunea va fi pe cei de la Fortuna. Eu mă tem doar de echipa mea, dar îi simt pe jucători montați și conectați la miza acestui meci. Nu este însă un joc decisiv pentru noi, pentru că mai avem încă patru meciuri de disputat după partida de la Ploiești. Pentru ei este un meci capital pentru promovare. De arbitraj nu ne temem. Și în meciul de la Pitești am avut brigadă de Liga I. Sunt convins că și la Ploiești, CCA va delega o brigadă de valoare și va fi și un supervizor. Întâlnim o echipă valoroasă cu un staff administrativ și tehnic competent. În acest sezon noi ne-am depășit condiția de «buturugă mică», iar rezultatele au venit pentru că am avut constanță pe tot parcursul campionatului. Nu este întâmplător faptul că am ajuns să ne luptăm la promovare. Noi mergem să ne facem jocul nostru și să obținem un rezultat bun”, a declarat Balint.

„Răspundem pe teren, nu pe Facebook”

Președintele echipei, Kiss Iosif, nu dorește să intre într-un război psihologic cu cei de la Fortuna. „Vrem să răspundem atacurilor celor de la Brazi pe teren, nu pe Facebook. Cei de la Brazi au o echipă de zece ori mai puternică decât Unirea din punct de vedere financiar, iar noi nu jucăm acest meci cu sabia deasupra capului. Noi am câștigat meciul direct din turul campionatului, am câștigat și la Pitești unde Fortuna nu a scos decât un egal, astfel că am demonstrat pe teren că avem o echipă bună. Totuși, dacă am ajuns până aici, vom încerca să promovăm. În cazul în care vom ajunge în Liga 2, această echipă va avea toate condițiile, pentru că trebuie să respectăm munca pe care au depus-o jucătorii și antrenorul”, a spus Kiss.

Primă specială și bonus pentru promovare

Oficialul echipei spune că jucătorii vor primi o primă consistentă pentru un rezultat bun la Ploiești. „O să le dau jucătorilor o primă mai mare decât cea pentru victoria de la Pitești, iar dacă echipa va promova vor avea și un bonus special. Nu ne comparăm cu bugetul celor de la Fortuna, dar rezultatele obținute de echipă au fost recompensate după fiecare joc”, a spus Kiss Iosif, care îi prevede un viitor frumos lui Balint ca antrenor. „Pe Balint îl văd antrenînd în viitor în Liga I, pentru că este tot timpul preocupat de noutățile din fotbal. Se vede că a lucrat cu Dan Petrescu, de la care a avut ce învăța. Dacă vom promova sunt convins că vom continua colaborarea și în sezonul viitor, deși sunt sigur că nu va duce lipsă de oferte”, a spus președintele Unirii.

„Vrem să promovăm”

Căpitanul echipei brașovene, Liviu Nicolae, spune că jucătorii sînt montați și se declară optimist înaintea derbiului de la Ploiești. „Suntem cu toții motivați pentru acest meci pe care dorim să-l câștigăm. Noi avem un grup puternic, în schimb cei de la Fortuna au individualități. Vrem să promovăm, este o șansă mare pentru noi de care vrem să profităm”, a declarat Liviu Nicolae.

Unirea, primul meci în nocturnă

Programat inițial pentru ora 19.00, pe stadionul Astra din Ploiești, meciul decisiv pentru promovarea în Liga a II-a dintre Fortuna Brazi și Unirea Tărlungeni se va derula cu o oră mai târziu. Pentru formația brașoveană este primul meci pe care-l va disputa în nocturnă. „Va fi ceva nou pentru noi, pentru că va fi primul meci pe care îl vom juca în nocturnă. Pentru a ne acomoda și cu acest lucru vom face, joi seara, un antrenament de acomodare pe un teren dotat cu nocturnă”, declara Laszlo Balint, antrenorul Unirii.

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 25 Apr. 2013, 14:42 Stiri
Pe aceeași temă