Liderul a făcut antrenament cu public timp de 90 de minute

20 Nov. 2011, 12:23 Stiri

Încă din primele minutele ale meciului dintre liderul Corona și lanterna Zlatna a fost clar că se va pune doar problema numărului de goluri marcate în poarta oaspeților, mai ales că aceștia au venit cu doar 15 jucători la Brașov. Fiind și ultimul meci din acest an pe teren propriu, elevii lui Daniel Bona și-au dorit să le lase propriilor suporteri o impresie frumoasă. Și din multe puncte de vedere acest lucru a fost reușit. Pase din prima, acțiuni cursive în viteză, combinații de efect, practic un antrenament cu public în condițiile în care Zlatna a arătat de ce este pe ultimul loc în serie. Fără supărare, dar atunci când îți faci o echipă din jucători de Liga a IV-a, nu te poți aștepta să joace ca Barcelona sau Real. Dacă nu se schimbă nimic în iarnă, Zlatna se poate gândi de acum la duelurile din sezonul viitor cu Sportul Sebeș sau Viitorul Sântimbru.

Prea mult entuziasm strică

Revenind la meci, prima repriză a reprezentat un excelent prilej de a îi îmbolnăvi de inimă și de nervi pe Daniel Bona și stafful său tehnic. Și asta pentru că pe rând Istrate, Elek, Chirciu, Lita – ca să enumăr doar câțiva dintre marii „criminali” – s-au întrecut în ratări monumentale la poarta lui Budai. De trei ori s-a trimis mingea în bară, iar de câteva ori balonul s-a strecurat la câteva degete pe lângă poartă. Asta ca să nu mai amintesc de o lovitură de cap din trei metri care a catapultat mingea în figura lui Budai!
Inevitabilul s-a produs după o nouă șarjă în careu a ofensivului Martac, oprit prin fault de Mânecan. Istrate a executat cu mult calm penaltyul, dezghețând tabela. Dacă aveați senzația că festivalul de ratări s-a oprit aici vă înșelați amarnic. A fost nevoie tot de o fază fixă pentru golul de 2-0, Chirciu punctând cu o lovitură de cap imparabilă după o centrare din corner. Practic, dacă la pauză ar fi fost 10-0, scorul ar fi fost blând!

Bijuterie marca Sătmar

Cu Martac și Elek lăsați la cabine pentru a fi menajați, brașovenii și-au continuat recitalul de pe teren și în a doua repriză. Bulevardele din defensiva oaspeților au fost bătătorite de brașoveni, dar din fericire pentru Zlatna, Corona a fost miloasă și a mai marcat doar de două ori până la fluierul de final. 3-0 avea să fie la capătul unei faze amuzante. Timp de două-trei minute, Istrate s-a agitat dând din mâini și strigând pe partea stângă a atacului ca un naufragiat la vederea vaporului salvator, stârnind zâmbete pe margine și în tribune. În cele din urmă, a fost văzut de un coechipier care i-a trimis o pasă perfectă în adâncime și purtătorul tricoului cu numărul 11 a făcut dubla.
Piesa de rezistență avea să fie oferită de Sătmar, intrat și el după pauză. Cu o tehnică de bijutier, masivul mijlocaș a făcut un superb un-doi la întâlnire pe aleile din apărarea Zlatnei, a intrat în careu, l-a culcat din fentă pe Budai, l-a ocolit și a înscris golul de 4-0, fiind aplaudat la scenă deschisă pentru frumusețea fazei.
Meciul s-a încheiat cu urechea la meciul de la Cluj, acolo unde, co-liderul dinaintea acestei runde, Avântul Reghin se lupta cu satelitul CFR-ului în derbyul etapei. Eșecul reghinenilor la scor de neprezentare anunțat la finalul meciului de Edi Gherghe, directorul sportiv al brașovenilor, a adus bucuria în tabăra Coronei care s-a distanțat la trei puncte de Avântul.

Corona Brașov – CS Zlatna 4-0 (2-0) Istrate 33 – pen., 68, Chirciu 44, Sătmar 79

Corona: Kajcsa (cpt.) (54 Dărăbanț) – Martac (46 Marcăș), Potecu, G. Ștefan, Sfrijan – Chirciu, Mitran (64 Sătmar), Vl. Munteanu, Istrate – Elek (46 Leonte), Lita. Antrenor: Daniel Bona. Rezerve nefolosite: B. Costea, Ad. Popa, Postolache
Zlatna: Budai (81 Cocârcă) – Sucală, Man, Cecălăcean, Kiraly (cpt.), Mânecan – M. Rusu, Arsene, I. Marian (73 P. Brie), Anca (77 P. Dragomir) – Sg. Ungurean (40 Farcaș). Antrenor: Dorel Mureșan. Rezerve nefolosite: –

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

20 Nov. 2011, 12:23 Stiri
Pe aceeași temă