La Podari, mai bine ca la Turnu Severin!

Mihai Andries 12 Jul. 2013, 09:32 Stiri
La Podari,** mai bine ca la Turnu Severin!

După fotbaliști, și oficialii CS Turnu Severin și-au găsit alte angajamente, o dată cu retrogradarea clubului din Liga I. Director sportiv și, în ultima perioadă, vicepreședinte la clubul severinean, Marian Zaharia a plecat la Podari, unde mai activase deceniul trecut, atât ca jucător, cât și ca oficial.

În 2006, Zaharia promovase în Liga a III-a cu Gaz Metan Podari, din postura de fotbalist, după un meci de baraj disputat cu FC Balș (2-1). În 2007, echipa sa a fuzionat cu CFR Craiova, iar Zaharia a devenit director sportiv la noul club din Bănie. Și-a păstrat funcția și după mutarea echipei Gaz Metan CFR Craiova la malul Dunării, în 2011, când s-a produs și schimbarea denumirii clubului în  Gaz Metan Severin, devenit vara trecută, după promovarea în Liga I, CS Turnu Severin.

În această vară, FC Podari a câștigat iar meciul de baraj, după ce a ridiculizat campioana Ligii a IV-a Mehedinți, Recolta Dănceu, scor 9-2. „Pare un pas înapoi, dar eu nu-l consider așa. Nu are importanță că ești în Liga a III-a sau Liga I, fiindcă atâta timp cât se vrea performanță, e aceeași muncă pentru un oficial. Asta e viața. Am plecat de la Podari și am ajuns tot la Podari. Am promovat cu această echipă ca jucător, în 2006. Acum, am găsit la actualul club oameni serioși, care își doresc să facă performanță. Ideal ar fi să avem și liniște financiară, pentru a putea avea rezultate. Stabilitatea duce la bunul mers al unei echipe. Dacă oamenii care sunt acum la club vor fi la fel de implicați ca cei care erau acum șase ani (n.r. – Vasile Cârstea, directorul Romgaz Ploiești), cu siguranță putem avea același traseu!”, a spus Zaharia pentru RTS.

„Susținerea financiară a municipalității lăsat de dorit la Severin”

Originar din Dolj, Marian Zaharia a vorbit și despre situația deplorabilă în care a ajuns CS Turnu Severin, echipă la care, paradoxal, a câștigat mai puțini bani după promovarea în Liga I! „Îmi pare sincer rău de situația în care a ajuns această echipă, la care sunt de șapte-opt ani, indiferent ce denumiri a purtat. Se puteau face lucruri frumoase acolo. Din păcate, susținerea financiară a municipalității din Severin a lăsat de dorit, iar asta duce în final la dezastru, la desființare. Am avut o perioadă frumoasă la Severin, dar numai pe plan sportiv, restul a fost dureros. A trebuit să întâmpinăm grevele jucătorilor și trebuia să-i convingem mereu pe băieți să intre pe teren, dar și în sufletul nostru erau aceleași frământări și probleme, pentru că și noi eram plecați  de acasă și aveam familii, cărora nu aveam ce bani să le aducem”, a dezvăluit Zaharia.

 

Articol și foto de  Mircea OGLINDOIU

Mihai Andries 12 Jul. 2013, 09:32 Stiri
Pe aceeași temă