Jiul e ca și desființată! Simota voia să cedere gratis echipa primăriei, însă Ridzi i-a spus NU

Marius ANGHEL 25 Jan. 2013, 15:30 Stiri
Jiul e ca și desființată!** Simota voia să cedere gratis echipa primăriei, însă Ridzi i-a spus NU

UPDATE: Primăria spune NU Jiului

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune clar că echipa nu poate fi preluată de către Primăria Petroșani. „Legal, Primăria nu poate prelua echipa și nici nu ne dorim să facem acest pas. Îmi pare foarte rău că o echipă care a reprezentat, timp de ani buni, ceva în fotbalul românesc se va desființa, dar primăria nu o poate ajuta din punct de vedere financiar”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

„În ceea ce-i privește pe jucători și antrenori, aceștia au primit dezlegări și sunt liberi să plece unde doresc. Dacă vor pot rămâne la echipa a II-a, care activează în liga a 4-a, bineînțeles, cu salariile diminuate. Asta, în cazul în care echipa a II-a nu va avea de suferit, și ea, în urma desființării primei echipe”, a mai spus Alin Simota.


Jiul Petroșani este la un pas de a fi eliminată, oficial, din liga a treia dacă până la finele lunii nu va plăti datoriile de zeci de mii de euro pe care le are către arbitri și către jucători. Doar o minune mai poate salva formația din Vale spre a-și continua parcursul în cel de-al treilea eșalon valoric.

„Dacă se găsește cineva să ne ajute, cine știe, poate mai avem o șansă, în caz contrar nu mai este nimic de făcut în acest sens”, a declarat George Boboc.

Finanțatorul Alin Simota a avut nenumărate întâlniri cu primarul Tiberiu Iacob Ridzi în vederea unui sprijin financiar pe ultima sută de metri.

Deocamdată cele două părți nu au ajuns la vreun numitor comun, iar patronul Simota a pus punctul pe „i”. „Din cauza perioadei de criză economică și financiară, am decis să-mi retrag sprijinul financiar pentru că nu îmi mai permit să finanțez echipa Jiul Petroșani. Voi ceda cu titlu gratuit echipa primăriei și ei, dacă doresc, pot să o preia și să o mențină în Divizia C, acolo unde se află în prezent. Dacă doresc să o preia noi le punem la dispoziție terenul principal, terenurile de antrenament, instalațiile de apă și curent. Dacă primăria refuză să o preia, echipa se va retrage din Liga a 3-a, ceea ce va reprezenta sfârșitul acesteia. Nu aș fi dorit să ajungem aici, dar eu singur nu mai pot ține echipa”, a declarat Alin Simota, finanțatorul echipei Jiul Petroșani.

Un miliard de lei vechi este suma de care Jiul avea lunar nevoie pentru salariile către jucători și angajații clubului, onorariile la arbitrii și nu în ultimul rând deplasările. Suma pare imposibilă pentru clubul din Vale, care de ani buni se chinuie din punct de vedere financiar.

Jiul își face Academie de Fotbal

După modelul Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” și Academia de Fotbal „Gică Popescu”, Jiul va avea din 1 iulie propria Academie, unde vor veni jucători de elită.

Alin Simota – finanțator, George Boboc- președinte, Marin Tudorache -director tehnic și Damian Militaru – membru fondator, acesta va fi staff-ul noii Academii de Fotbal pe care Jiul o va avea din vara acestui an. Anunțul a fost făcut oficial, în cadrul unei conferințe de presă, unde oficialii Jiului au anunțat și o colaborare cu Școala Pro Fotbal condusă de Marin Tudorache și Viorel Stancu.

„Noi nu ne dorim decât să asigurăm continuitatea în ceea ce privește performanța în fotbal. Cei mai buni jucători de la Pro Fotbal vor face un pas superior spre această Academie. Aria de selecție va fi pentru început din Valea Jiului, mai apoi din tot județul și apoi din toată țara. Vom angaja antrenori din Valea Jiului și sunt convins că va ieși ceva folositor. Toate primăriile din Vale care dispun de fonduri pot veni în sprijinul acestei Academii”, a declarat Marin Tudorache.

Președintele Jiului, George Boboc spune că Academia este bine venită pentru că în acest fel Jiul nu va muri. „Doar o minune ne mai poate salva să continuăm în liga a treia. Academia este cea mai bună idee în acest moment. Este greu de crezut că vom putea plăti la timp atâtea datorii. Poate doar Primăria Petroșani să ne mai salveze. În aceste condiții Academia este cel mai bun lucru care se putea întâmpla. Continuitatea echipei Jiul va fi la această Academie, care își va începe activitatea la data de 1 iulie. Vor veni jucători din toate colțurile țării, care vor avea cele mai bune condiții la baza Jiul. Pe această cale vreau să reamintesc că baza Jiul este încă sub tutela noastră, contractul de cesiune cu Primăria Petroșani va expira în anul 2015, cu drept de prelungire”, a declarat George Boboc.

Articol scris de Loredana Juglea

Marius ANGHEL 25 Jan. 2013, 15:30 Stiri
Pe aceeași temă