Ionuț Popa își clarifică statutul la Sebiș: „Nu mai cobor în iarbă, îmi pun experiența la dispoziție”

Marius ANGHEL 03 Sep. 2013, 12:09 Stiri
Ionuț Popa își clarifică statutul la Sebiș:**

La finalul săptămânii trecute, Gheorghe Feieș anunțase că a bătut palma cu Ionuț Popa pentru ca acesta să devină noul director tehnic al lui Național Sebiș. Teoretic, „Mister” ar putea să se implice activ la echipa de pe malul Crișului Alb, însă spune de la bun început că nu are de gând să facă asta.

„Ca fost coleg de liceu cu domnul Feieș și prieten de 30 de ani, nu puteam să-l refuz. Dar, în același timp, i-am spus că odată ce am renunțat la activitatea de performanță, nu o să mai conduc efectiv antrenamente sau să stau pe bancă la meciuri. Pur și simplu îmi pun experiența la dispoziție prin discuții cu conducerea și antrenorii, iar la nevoie voi vorbi și cu fotbaliștii. O să mă duc la meciurile oficiale de acasă, poate și afară, cu Pîncota aproape sigur voi fi în tribună. Plecând de la ce o să văd vineri, s-ar putea să-i mai dau unele sugestii lui Mihai (n.a. Petcuț), dar nu o să-i impun nimic. Echipa o face doar el, împreună cu Sandu Țamboi”, a precizat „Mister”, care, având o casă de vacanță la Aldești, ar putea – totuși – fi în miezul evenimentelor de la Sebiș foarte ușor.

Într-adevăr, de luni, portarii Naționalului, Merșca, Lazea și Șoltesz lucrează cu Sandu Țamboi. Acesta și Petcuț au mai făcut echipă și pe banca lui ACU în liga secundă, iar acum încearcă să îi ducă și pe sebișeni în acest eșalon. „Eu aș fi dorit să-l duc pe nea” Sandu din iarnă la Sebiș, dar acum, că avem un obiectiv atât de important, nu puteam neglija deloc pregătirea celor trei portari”, a precizat și tehnicianul „alb-albaștrilor”, care îmbrățișează și numirea lui „Mister” ca director tehnic. „Întotdeauna m-am înțeles excelent cu nea” Popică, prezența sa lângă noi și sfaturile sale vor conta foarte mult. Când îți propui promovarea, contează orice ajutor, cu atât mai mult cel al unui antrenor cu rezultatele lui Mister”, a mai spus Mihai Petcuț.

Revenind la Ionuț Popa, acesta și-a luat deja gândul de la clubul emblemă al Aradului, ce l-a ofertat acum o lună de zile prin Adrian Marțian. „Cel puțin în ultimii trei ani UTA a fost bătaia de joc a celor de acolo, eu nu o să fac niciodată acest lucru. Am cerut stabilitate la club, un lucru cât se poate de normal în fotbal, dar din moment ce nu mi s-a putut oferi am decis să stau deoparte”, a mai punctat experimentatul tehnician.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 03 Sep. 2013, 12:09 Stiri
Pe aceeași temă