Ioan Andone vorbește despre anomalia Dinamo II – Dinamo din 16-imile Cupei. „Dacă vor face o surpriză, îi voi lua pe cei de la echipa a doua pentru meciul cu Astra”

Marius ANGHEL 25 Oct. 2016, 22:48 Stiri

Ioan Andone, antrenorul de la Dinamo București, a spus că dacă echipa sa va pierde meciul cu Dinamo II, din șaisprezecimile Cupei României, va aborda următoarea partidă de campionat cu jucătorii formației secunde.

Dinamo va juca, miercuri, de la 21:00, pe stadionul din șoseaua „Ștefan cel Mare”, împotriva echipei sale secunde, în șaisprezecimile Cupei României, după care va evolua, în weekend, tot pe teren propriu, împotriva campioanei Astra Giurgiu, în prima etapă din returul campionatului. Lui Andone nu i se pare normal ca două echipe ale aceluași club să se întâlnească într-o competiție oficială.

„E foarte greu să pregătești un astfel de meci. E o anomalie. Să vedeți cum fac listele, am trimis doi jucători la echipa a doua, pe Dudea și pe Tîrcoveanu, cinci am lăsat acasă, Brănescu, Romera, Busuladzic, Nistor și Lazăr și am păstrat 18 în cantonament la Săftica. E o anomalie. Puteam să fac asta la Săftica, închideam stadionul, chemam arbitrii și gata. Dar dacă nimeni nu s-a gândit, și mă mir, pentru că e a doua oară, și la Timișoara a fost în trecut. Nu e respect față de competiție, față de televiziuni, față de sponsorii competiției. Nu poți să faci așa ceva! Noi ne doream ca echipa a doua să prindă un adversar din Liga 1, să joace, să le dăm 6-7 jucători, așa cum am făcut la meciul cu Dunărea Călărași. Asta e ideea, ca jucătorii să aibă competiție. Așa, vom face un bun antrenament, că mai mult de atât nu pot să le cer jucătorilor, și să nu se accidenteze! E un antrenament tactic. Jucăm noi între noi. Dacă vor face o surpriză, îi voi lua pe cei de la echipa a doua pentru meciul cu Astra. Dacă reușesc asta, ce să fac? Gnohere e > și pentru echipa a doua, să vedem„, a afirmat Andone, la conferința de presă premergătoare partidei din Cupa României.

Tehnicianul în vârstă de 56 de ani a mărturisit că în vară, înainte să semneze cu Dinamo, a fost ofertat de Astra Giurgiu. „Eu am avut ofertă de la Astra, în vară. Dar am zis că nu vreau să schimb un antrenor care mi-a fost și jucător. Le-am zis să mă caute după ce rezolvă situația lui Șumudică. Nu am dușmănii cu Șumudică, dar dacă el tot răspunde și se bagă în seamă, în loc să respecte această meserie. Serios, se duce Teixeira la Steaua? De ce nu-l iau pe Șumudică antrenor?”, a adăugat Andone.

Îi propune pe Lazăr și Hanca la națională

Ioan Andone are și o propunere pentru echipa națională: Valentin Lazăr. Mijlocașul în vârstă de 27 de ani este cel mai bun marcator de la Dinamo în actuala stagiune din Liga 1, cu cinci goluri. Pe lângă aceste reușite, Lazăr a dat și patru pase decisive. Un alt jucător remarcat este Sergiu Hanca. „Lazăr și Hanca au muncit foarte mult. Când i-am spus lui Lazăr înainte de campionat că trebuie să înscrie 15 goluri mi-a spus: «Cine, eu?». >. La începutul sezonului i-am spus, că a început greu pregătirea, l-am mutat și pe stânga și pe dreapta să se acomodeze. I-am spus că trebuie să poată și uite la ce nivel a ajuns după antrenamente bune! Eu îl recomand echipei naționale, pentru că poate fi o soluție viteza lui, execuția, calitatea tehnică, face și faza de apărare. De Hanca ce să mai vorbim, că am fost criticat și din cadrul clubului, știu eu mulți antrenori pe acolo, că de ce e la mijloc. Dar Hanca nu e un fundaș. Și m-am pârlit singur când l-am pus fundaș dreapta cu Chiajna și pe acolo ne-a venit golul. Până nu te arzi… Și el e cel mai bun pasator la goluri”, pretinde Andone.

Diniță: „Mi-aș fi dorit să joc cu oricare altă formație, dar nu cu echipa mare. Dorim să nu ne facem de râs”

La conferința de presă a fost prezent și antrenorul principal al echipei secunde al lui Dinamo, Laurențiu Diniță. Acesta a vorbit despre situația unică în care a fost pus clubul. „E o situație destul de ciudată, mi-aș fi dorit să joc cu oricare altă formație, dar nu cu echipa mare! Dacă am fi picat cu alt adversar ambele echipe aveam șanse să mergem mai departe, pentru că beneficiam și noi de jucători de la echipa mare. Noi avem o echipă formată din juniori, sper să joace cu entuziasm, cu bucurie. Este un meci important pentru ei, majoritatea sunt la primul meci oficial cu o echipă din Liga 1. Ne vom prezenta și vom da tot ce e mai bun. Sigur că se vor bucura dacă vor înscrie, este munca lor și trebuie să o respecte. Trebuie să respecte fotbalul. Pentru orice antrenor un rezultat pozitiv este binevenit, dar să fim realiști, noi suntem în liga a III-a, ei se luptă pentru titlu, sunt diferențe între noi. Dar asta nu înseamnă că ne vom da bătuți de la început. Cu Ioan Andone am vorbit foarte puțin, mi-a spus ce jucători îmi dă de la echipa mare. Noi ne dorim să intrăm pe teren să nu ne facem de râs, să jucăm cât se poate de bine. La Dinamo II sunt jucători talentați, care pot face pasul la echipa mare”, a spus și Diniță.

Nedelcearu: „Nu ne așteptam să jucăm cu Dinamo II, nu am crezut când am auzit”

„Nu ne așteptam să jucăm cu Dinamo II, nu am crezut când am auzit. Dar trebuie să ne facem datoria și să mergem mai departe. Eu de fiecare dată când joc în cupă mă gândesc doar la finală, a fost ceva deosebit pentru mine. Aș vrea să jucăm din nou finala Cupei României, să și câștigăm trofeul în acest sezon. Ne așteptăm să fie același număr de suporteri ca la fiecare meci, dar ne dorim să ne și încurajeze, nu cum s-a întâmplat la ultimul meci, când conduceam cu 4-0. Într-un fel e normal să nu ne mai susțină după ultimele rezultate, dar noi vrem să-i aducem cât mai repede aproape prin victorii”, a comentat și Ionuț Nedelcearu situația de a juca împotriva jucătorilor de la echipa secundă a propriului club.

Mihai Popescu: „Sunt colegii noștri mai mici, nu trebuie să ne lovim între noi”

„Trebuie să jucăm, asta e situația, nu avem ce să facem. Trebuie să ne calificăm mai departe pentru că obiectivul este să câștigăm Cupa României. Vom face tot ce ne stă în putință să câștigăm acest trofeu. Sunt colegii noștri mai mici, nu trebuie să ne lovim între noi. Sunt tineri care ar putea să ne pună probleme, în plus sunt doi jucători de la prima echipă care vor juca acolo”, a vorbit și Mihai Popescu, jucător care sezonul trecut a evoluat în Liga 2 la Dunărea Călărași.

Articol scris de Denis ȘCHIOPU (Mediafax)
Foto: FB Dinamo București

Marius ANGHEL 25 Oct. 2016, 22:48 Stiri
Pe aceeași temă