INCREDIBIL FCM Turda și FC Seso vor juca pe Municipalul turdean

23 Aug. 2012, 19:47 Stiri
INCREDIBIL** FCM Turda și FC Seso vor juca pe Municipalul turdean
Pe agenda de lucru a Consiliului Local Turda, de astăzi, 23 august 2012, pe lângă alte proiecte de hotărâre care ar fi trebuit supuse spre aprobare, au fost două în ceea ce privește susținerea activitatății sportive la ramura fotbal (FCM Turda și FC Seso, liga a III-a) și unul cel pentru susținerea activității handbalistice (ACS Potaissa Turda, în liga națională).
Consilierii turdenii au aprobat ca FCM Turda, cât și FC Seso Câmpia Turzii, să-și dispute jocurile oficiale și cele amicale pe terenurile Complexului Sportiv Poiana, complex din care face parte și stadionul Municipal, cu o capacitate de 15.000 de locuri. Nou înființata FCM Turda (rezultată din alipirea cu Unirea Florești) a primit avizul Comisiei Competiții din cadru Federeației Române de Fotbal pentru a continua activitate fotbalistică în eșalonul III.
De cealaltă parte, consilierul Dorel Corpodean (PC) a inițiat un proiect de hotărâre prin care a suspus spre aprobarea Consiliului Local Turda asocierea acestui for cu gruparea de liga a III-a Seso Câmpia Turzii.
Consilierii turdeni au votat acest proiect, numai că au insistat să se respecte niște niște obligații de către gruparea sportivă respectivă. Până la această oră, aceste obligații nu au fost respectate, dar cu toate acestea și echipa Seso își va disputa jocurile oficiale și neoficiale pe unul din terenurile stadionului Municipal Turda.
Până aici situația ar părea destul de clară numai că fiecare grupare sportivă era interesată să obțină finanțarea prin care ar fi trebuit să-și asigure existența în cel de-al treilea eșalon fotbalistic. Din punct de vedere financiar nu a fost luată nici o decizie, în favoarea sau în defavoarea vreunei echipe.
Tot în ședința amintită ar fi trebuit să se discute și să se aprobe asocierea Consiliului Local Turda cu echipa de handbal Potaissa Turda, care activează în liga națională de handbal masculin și totodată să se asigure sursa financiară pentru sezonul 2012 – 2013. Delegația handbaliștilor a fost invitată pentru săptămâna viitoare la o nouă rundă de discuții.
Potaissa Turda a terminat sezonul trecut pe locul 8 în Liga Națională, mai mult decât onorant pentru o debutantă în spuma handbalului românesc.
Articol scris de Ioan ARION
23 Aug. 2012, 19:47 Stiri
Tags:
Pe aceeași temă