Încă o echipă din Liga 3 e la un pas de abandon. Atletico Vaslui a rămas fără finanțator după ce a încasat trei penalty-uri și două eliminări în ultima etapă

Marius ANGHEL 14 Sep. 2015, 19:00 Stiri

Vasluienii ar putea rămâne din nou fără echipă de fotbal în ligile naționale. Nou-promovata în Liga 3 Atletico Vaslui a rămas fără finanțator după ultimul meci din campionat, înfrângerea de pe teren propriu cu 1-3 în fața celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Dacă autoritățile locale nu se vor implica, gruparea înființată pentru a-i lua locul lui FC Vaslui ar putea să-și încheie activitatea urgent.

Rămași la finalul sezonului 2013-2014 fără echipă de fotbal în ligile naționale după ce FC Vaslui nu a primit licența pentru a continua în prima ligă și nici nu s-a înscris în Liga 2 din cauza problemelor financiare, microbiști vasluieni și-au îndreptat atenția către Atletico, o grupare locală ce a pornit din Liga 4. În sezonul trecut a câștigat campionatul județean și barajul de promovare în Liga 3, astfel că orașul moldovean revenea rapid în fotbalul național, după o pauză de doar un sezon.

Totuși, ultima etapă din Liga 3, a treia, l-a făcut pe principalul finanțator al clubului Atletico Vaslui, Florin Ciucă, să își declare nemulțumirea și retragerea. Totul a pornit de la arbitrajul pe care echipa sa l-a avut în meciul de pe teren propriu cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Cele trei penalty-uri și două eliminări dictate împotriva formației sale de arbitrul Florin Aurelian Macovei (Galați) l-au făcut pe omul de afaceri să-și anunțe retragerea din fotbal.

„În urma arbitrajului de la partida Atletico Vaslui – Sepsi Sfântu Gheorghe, încheiată cu victoria oaspeților, scor 1-3, echipa Atletico Vaslui și-a pierdut sprijinul financiar al principalului finanțator, Florin Ciucă. În aceste condiții, dacă în această săptămână nu se vor găsi soluții la nivel local, echipa Atletico Vaslui se va retrage din Liga 3”, se arată într-un comunicat al echipei vasluiene, publicat de ziarul local Vremea nouă.

Trei penalty-uri și două eliminari dictate de Macovei

În meciul de sâmbătă trecută de la Vaslui, Atletico a început perfect meciul cu Sepsi. A deschis devreme scorul prin Târtârău, în minutul 7, a dominat jocul și, cum replica echipei oaspete era slabă, s-a considerat ca și câștigătoare. Gruparea din Covasna a reintrat totuși în meci înainte de pauză, cu ajutorul arbitrajului, scrie Vremea nouă. După un prim cartonaș galben primit gratuit, Târtârău este eliminat în urma unui fault în propriul careu, iar Florin Stângă (39) aduce egalarea din penalty.

Cu un om în plus, echipa din Sfântu Gheorghe n-a reușit să intre repede în avantaj pe tabela de marcaj, însă totul până a primit încă o lovitură de pedeapsă. După un fault al portarului Cernat, Stoianof (82) își trece și el numele pe lista marcatorilor tot de la punctul cu var. Însă totul nu s-a încheiat aici, deoarece Gabriel Crăciun a văzut și el cartonașul roșu după un fault în careu, iar oaspeții au mai înscris o dată din penalty, de această dată prin Bajko (90).

De partea cealaltă, antrenorul echipei Sepsi, Valentin Suciu, a explicat la finalul meciului cum de jucătorii săi au înscris toate goluri doar din penalty-uri. „Au fost situații în care jucătorii lor au faultat în postură de ultim apărător. Toate penalty-urile au fost acordate corect”, a spus Suciu pentru Liga2.ro.

Vasluienii au acuzat maniera de arbitraj a brigăzii de arbitri și spun că vor face memoriu la federație.

În primele trei etape de Liga 3, Atletico Vaslui a înregistrat următoarele rezultate: 1-0 cu Bucovina Rădăuți, 0-3 la Aerostar Bacău și 1-3 cu Sepsi.

Înaintea sau în timpul noului sezon al Ligii 3, ediția 2015-2016, s-au retras deja mai multe echipe: Ceahlăul II, Astra II, FC Olt Slatina, CS Vișina Noua, Metropolitan Ișalnița sau Callatis Mangalia.

 
Marius ANGHEL 14 Sep. 2015, 19:00 Stiri
Pe aceeași temă