„În vară, la Hunedoara, a avut loc o selecție dubioasă”

16 Nov. 2011, 11:05 Stiri

Antrenorul lui FC Hunedoara, Aurel Șunda, pune lipsa eficacității „alb-albaștrilor” pe seama faptului că are în lot jucători nepregătiți și atacanți care nu au dat gol de mai mulți ani .

În 7 meciuri cu Aurel Șunda pe banca tehnică, FC Hunedoara a înscris 8 goluri și a încasat doar 5 goluri. Golaveraj pozitiv! Însă, există o problemă. Cele 8 goluri au fost marcate în doar trei jocuri… (2-1 la Gloria Reșița, 5-0 cu Flacăra Făget și 1-1 cu Becicherecu Mic pe teren propriu), în rest două remize albe (0-0 cu Național Sebiș și 0-0 la Unirea Valea lui Mihai) și alte două înfrângeri la zero (0-2 la Petroșani și 0-1 la FC Caransebeș). Foarte puțin pentru o echipă care la începutul campionatului a anunțat că se va implica în lupta pentru promovare. Un alt aspect care spune multe este acela că niciunul dintre goluri nu a fost semnat de atacanți.

Lucrează cu marfa clientului

Experimentatul tehnician are câteva explicații pentru starea de fapt de la echipă pe care le-a pus pe tapet pentru liga2.ro. Șunda spune că a găsit la Hunedoara un lot format din jucători nepregătiți și fără valoare.

„Sunt mai mulți factori care îngreunează progresul echipei cum ar fi faptul că jumătate dintre jucătorii pe care i-am găsit în lot și i-am titularizat nu mai jucaseră de opt luni. Este cazul lui Samoilă, Trășcan, Cuciula și așa mai departe sau atacanți precum Florin Negru și Magdaș nu au mai dat un gol de trei ani! Aceste aspecte mă fac să mă gândesc că în vară, la Hunedoara, a avut loc o selecție dubioasă”, spune Șunda, care nu are o părere bună nici despre forma fizică a elevilor săi. „Jucătorii sunt nepregătiți, fac cârcei pe teren… Nu au constanță în joc, dovadă faptul că niciodată nu au același randament în două meciuri la rând”, a mai spus Șunda care a admis că „în liga a treia, nivelul competiției este foarte scăzut”.

În loc de concluzie și în așteptarea pauzei dintre tur și retur, când va încerca o remaniere a lotului, Aurel Șunda îi îndeamnă pe suporterii Hunedoarei să vină alături de echipă. „Una peste alta, jucătorii sunt ai echipei și trebuiesc încurajați”. În primele șase etape FC Hunedoara a fost antrenată de Erik Lincar.

FC Hunedoara, „victimă a arbitrilor”

Aurel Șunda crede că în ultimele două jocuri din campionat, cu Becicherecu Mic (1-1) și la FC Caransebeș (0-1), FC Hunedoara a avut pare de arbitraje potrivnice. „Cu Becicherecu Mic, arbitru ne-a anulat un gol valabil la 1-0 pentru noi. La 2-0 poate altul ar fi fost deznodământul jocului. La Caransebeș am fost sancționați cu un penalty gratuit pentru un presupus henț în careu la Todea”, este de părere tehnicianul Hunedoarei.

Articol și foto de Sami Tamaș

16 Nov. 2011, 11:05 Stiri
Pe aceeași temă